fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tüketirken Doğayı Düşünmüyoruz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Tüketirken Doğayı Düşünmüyoruz

İnsanlık; yerküredeki doğal kaynakları kapasiteyi aşacak şekilde tüketiyor. Tüketim çılgınlığı yüzünden insanlık, doğaya borçlu hale geliyor.

Dünyayı saran mali kriz, tüketimde birşey değiştirmedi.
    İnsanlık; özellikle de zengin ülkeler, yerküredeki doğal kaynakları kapasiteyi aşacak şekilde tüketiyor. Tüketim çılgınlığı yüzünden insanlık, doğaya borçlu hale geliyor.

Bir düşünce kuruluşu olan "Yeni Ekonomi Vakfı" her yıl ilginç bir hesaplama yapıyor. Dünyadaki doğal kaynakların yıllık tüketim kapasitesinin aşıldığı gün belirleniyor. O gün, bu yıl için 25 Eylül'dü. Yani bu eşik geçildikten sonra, doğal kaynakların tüketimi konusunda insanlık doğaya borçlu hale geliyor.

Dünyada, özellikle de zengin ülkelerde tüketim çılgınlığı küresel krize rağmen devam ediyor. Bu duruma en güzel örnek İngiltere. Bu ülkeye hem enerji hem de gıda tüketimi konusunda uyarı var. İngiltere, gıda tüketiminde kendine yeter olmaktan giderek uzaklaşırken, ülkenin yabancı enerjiye bağımlılığı da artıyor.

Enerji tüketimi konusunda zengin ve yoksul ülkeler arasında uçurum söz konusu. Dünya nüfusunun sadece yüzde 7'si, atmosfere salınan sera gazlarının yarısından sorumlu.

Bir Amerikalı'nın yaklaşık bir günde salımına yol açtığı sera gazı, Afrika ülkesi Tanzanya'da bir kişinin yıllık emisyon miktarına eşit.

Araştırmalar, doğal kaynakların kullanımında birçok ülkenin doyum noktasını geçtiğini ve savurganlık düzeyinde tüketim yapıldığını gösteriyor.
    trt
Working...
X