fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Güvenli gıda için eğitim seferberliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Güvenli gıda için eğitim seferberliği

ANTALYA Tarım Müdürlüğü, güvenli ve sağlıklı gıda üretmek için üretici ve zirai ilaç bayilerine yönelik eğitim seferberliği başlattı.
    Antalya Tarım Müdürü Bedrullah Erçin, yaptığı açıklamada, yaş meyve sebze ihracatında zirai ilaç kalıntısı sorunu yaşamamak, iç piyasada güvenli ve sağlıklı gıda üretimini sağlamak için üretici ve zirai ilaç bayilerine eğitim vereceklerini söyledi.
    Antalya'nın örtü altı üretim yapılan ilçelerinde üreticilere, zirai ilaç kullanımı ve zirai ilaçların reçete ile satılması uygulaması konularında Ocak ve Şubat aylarında yoğun bir eğitim vereceklerini belirten Erçin, şunları kaydetti:
    ''Türk tarımının en önemli ihraç ürünlerinde zirai ilaç kalıntısı sorununu artık çözmek istiyoruz. Seralarda zirai ilaç kullanımını kayıt altına almak istiyoruz. Zirai ilaçların reçete ile satılması uygulaması için alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Güvenli ve sağlıklı gıda üretmek için üretici ve zira ilaç bayilerine eğitim verilecek. Manavgat'ta 14 Ocak Çarşamba günü başlayacak eğitim seferberliği ile 15-20 bin üreticiye ulaşmayı hedefliyoruz.''
    Eğitim çalışmalarının Şubat ayı sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Erçin, Şubat ayı ortalarında zira ilaç bayilerine de eğitim vermeye başlayacaklarını anlattı. Erçin, eğitimler tamamlandıktan sonra zirai ilaçların reçete ile satılması uygulaması denetimlerine başlayacaklarını bildirdi.
    İl Müdürü Erçin, bu yıldan itibaren yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, tarım sektöründeki tüm paydaşları ziyaret edeceklerini kaydetti.
    Tarım sektöründeki tüketici dernek ve birlikleri, üretici birlikleri, özel ve kamu üretim yapan işletmeleri ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşları, işletmeler ve vatandaşların fikir ve önerilerini dinleyip sorunlara çözümler bulmayı amaçladıklarını ifade eden Erçin, ''bazı hizmetleri vatandaşla, sivil toplum kuruluşları, sanayici ve üreticilere giderek çözmeye çalışacak ve ortak projeler geliştirmek istiyoruz'' diye konuştu.

yenialanya
Working...
X