fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tarım profesörü!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Tarım profesörü!

İki ünlü tıp adamı Ahmet Maranki’yi yerden yere vurdu. İşte o ağır eleştiriler...

Son günlerde kanal kanal gezerek tıbbi açıklamalar yapan Ahmet Maranki’yle ilgili olarak bu sabah Arım Balım Peteğim programına konuk olan ünlü operatör doktor Nuri Battal ve Profesör Doktor Teksen Çamlıbel sert açıklamalar yaptılar.

İki ünlü tıp adamı Ahmet Maranki’yi yerden yere vururken Maranki’nin tıp doktoru değil tarım profesörü olduğunu söylediler.

İşte Operatör Doktor Nuri Battal’ın o açıklamaları…

“Bu beyefendi doktor mu? Ne doktoru… Tıp doktoru mu? Ben başka bir şey duydum. Tarım ürünleri yetiştiren bir fakültede hoca olduğunu biliyorum… Heralde tarım profesörü… Böyle eksik bilgilerle tavsiyelerde bulunması doğru değil. Tıbbi bilgisi yok… Beni bu durum doktor olarak rahatsız ediyor… Sabah uyanınca şunu yapın bunu yapın falan diyor… Bence bana göre başka şeyler var…Ben bir hekim olarak böyle hekim olmayan bir insanın tıbbi konuşmalar yapmasını doğru bulmuyorum…”

Ve Teksen Çamlıbel. Ünlü doktor Ahmet Maranki’yle ilgili olarak “Son dönemlerde bu tarz insanlar ekrana çıkıp insanları yanlış yönlendiren açıklamalar yapıyorlar… Son derece yanlış” diyerek Maranki’yi sert bir dille eleştirdi…

vatan
  • Fidanligi.com

Cevap: Tarım profesörü!

Bu tamamen kıskançlık psikolojisi. Ben Sayın doktorlarımıza katılmıyorum. Ahmet Maranki için; "şöyle yanlış bir uygulaması var" demeleri daha doğru, daha akademik olmazmıydı. Belli ki kendileri de doktorluklarında bile yeterli değiller? Doktorların çoğunluğunda zaten alternatif tıpçılara karşı tepki vardır ve buna karşı sadece diplomalarını öne koyarlar. Asıl bilgilerini ortaya koymalılar değil mi? Ama bir ilaç şirketi temsilcisi elinde bir ilaç tanıtımıyla gelse ve yeni uydurulmuş bir ilacın tanıtımını yapsa, bu görüşme, hastalara bu ilacı yazmak için gerekli bir neden olur. Aynı hastalık için daha ucuz ve daha etkili olabilecek bir yöntemi MARANKİ söylese veryansın! Böyle doktorluk olur mu?

Comment

Sayın Doktorlarımız hem haklı hem haksız;
      Haklı yanları, Bu iş ayağa düştü her önüne gelen şunu kullan bunu kulan der oldu. Zamanı yok, ölçüsü yok,bitkinin tek başına mı yoksa başka bir bitki ile mi kullanılacağı yok,ne kadar ne zamanda nasıl kullanılacağı yok vb gibi herkes konuşuyor.Bu işe bir dur demek de lazım.İş ranta dönüştü. Geçenlerde bir bayan çıktı tv ye, çehresi tarla gibi çizik çizik olmuş ve hangi bitki cilt bakımına iyi gelir onu anlatıyor.Oysa bildikleri kendisine hiç ilaç olmamış.

İkincisi doktorlarımız haksız.Bir bilim adamı nasıl eleştiride bulunur bunu bilmiyorlar.Karaladıkları insanın mesleğini bile tam bilmiyor diyor ki " Tarım profesörü mu ne " diyor.Yani adamlarda iş ahlakı, ciddiyet ve hazmetme yok.

Ama şu gerçek tabiat da olan her bitkinin mutlaka bir faydası oldu.

Comment

Konuşmak için konuşan insanlar her zaman araştırmadan konuşurlar onun için muhatap almaya gerek yok adam önüne bir sürü ünvan eklemiş utanmasa küfür edecek okumuş cahil kadar zararlısı yoktur saygılarımla

Comment

Aslında şimdiye kadar yapılan yorumlar, birbirini tamamlar nitelikte. Bence de, başına bir ünvan takan kendisinden başkasını görmüyor ve burnu havalarda geziyor. Öyle ki, hiç bir üniversite bitirmeyip, sırf kendisini yetiştirme çabasında olan çoğu kişiler daha mütevazi ve iletişime daha açık oluyorlar. Yani işin içine enaniyet girdiği zaman, ömür boyu emek verilen birikimler, insanın gözünü kör etmeye yarıyor.

Comment

Working...
          X