fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz yiyin sağlıklı olun

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Ceviz yiyin sağlıklı olun

Ceviz faydası saymakla bitmiyor... Kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisi olduğu biliniyor.

Devami icin tiklayiniz...
  • Fidanligi.com

Cevap: Ceviz yiyin sağlıklı olun

Sn Cankurtaran yazınıza teşekkürler.Ben Ceviz meraklısı bir insanım vede ceviz ağacım mevcut.Çok şükür yiyecek cevizimiz mevcut.abes olmasın her yıl 2 kepek çuvalı ceviz tüketirim.Çıtırrr,çıtırr.Yufka ekmeğin arasına,peynrli ceviz dürümü zorlu olur.Üffff'''.Daha neler,neler.Bunları niye yazdım bilyormusunuz?.Fransada çocuklara günlük 100b gr ceviz yedirilmesi zorunlu hale getirilmiş.Öyleki bu çocuklar okula gelirken,beslenme çantalarına ebeveynleri tarafından ceviz konuluyor.Maddi durumu iyi olmayanların yada unutankanlık la konmayan cevizleri okul idaresi karşılıyor.Tabi bu bana bir dostum tarafından anlatıldı.Doğruluğunu bilmiyorum.Ancak yazınızda belirtdiğiniz konular son derece doğru.Evimde el dokuması bir seccade var.rahmetli ebem dokumuştu.Nerdeyse 60 yıllık.Boyasını ceviz kabuğundan yapılmıştı varın siz düşünün.Özellikle şeker hastalarına tavsiye ediyorum.Günlük ceviz tüketsinler.Ayrıca 1 lt kaynamış suya,100 gr taze ceviz yaprağı,bir kaç parçaya bölünüp,20 dakika bekletilip daha sonra içilirse çok rahatlayacaklardır.Bunu sabah akşam yapmalrını özellikle tavsiye ediyorum. Burada bir kardeşimiz ceviz dikince,pazarlama endişesi var.Buradan şunub açıkca söylüyorum.Korkmayınız dikiniz,dikiniz... baki selamlar.

Comment

Sy. Tabiatçı.
      Gerek açtığınız konularda gerekse açılan konulara yaptığınız yorumlarda bu milletin tarihinden ve yüreğinden kopup gelen öz kültürünü,edebini,insana ve insanlığa olan sevgisini, doğaya ve dogaya olan tutkusunu yine bu millete has uslupla güzelleştirdiginiz ve gözümüze ve gönlümüze mükellef edebiyat sofraları sunduğunuz için acizane teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Allah sizin gibi gönlü hoş,yüreği varlığa sevgiyle çoşan insanları bu toplumdan eksik etmesin inşaallah.

Comment

saygıdeğer Kardeşim:yazınıza ve şahsıma verdiğniz değer için sonsuz teşekkürler.Buradan ismini zikretmiyeceğim,Bir hak dostunun sözüyle başlamak istiyorum"Güzel gören,güzel düşünür.Güzel Düşünen hayatdan Lezzet alır".Sözümü kimseye dokundurmak istemiyorum.Ancak şuda bir gerçek.Bizi ayakta tutan,mayamız bozulmayan Anadolu kültürüdür.Bunun içinde Dini,örfü ve buna yemek kültürüyle giyim kültürüde dahildir.Zaman,zaman bunları insanları kırmadan gündeme getirmeye azda olsa başardık sanırım.Çağdaşlaşan toplumumuzda malesef bu güzel değerlerin bozulmasına gönlüm razı olmuyor.Sizin gibi şahsiyetli kardeşlerimizin bunları gündeme getirmesi bizi mutlu ediyor.Sağlıcakla kalınız,Yüce Rabbim Gönül zenginliği versin.

Comment

Working...
        X