Efendim;Bu sitede yazılarımı okuyanlar benim nasıl bir görüş ve karakter yapısına sahip bir insan olduğumu bilirler.Her insanda önemli olan şahsiyetdir,dış yapı değildir.Ancak; batı kültürüyle yetişmiş insan,özellikle bayanlar için dış görünüm çoookkk,ammaa,çoookk önemlidir??.çağımızca kimi çevrelerce açılan-saçılan,öyle cicili,bicili kızlar ve hanımlar çok önemlidir.Şimdi birazda kaba olacağım;Evinin mutfağında sinekler uçuşan fakat;dışarı çıkarken affedersiniz bizim fino yalasa karnı doyacak kadar makyaj yapan bayancıklar mevcutdur.Ben kimyager değilim amma;yüzünde hangi kimyasal maddeden oluştuğu belli olmayan pudrası,rimeli,boyası,cilası vayy,vayy.daha neler,neler.Babannem yaşındaki bayana varın bakın yüzünde neler var.Ancak;sinçesinde hiç nur yok.Bizim dünya görüşümüze göre hanımlar evinde eşi için süslenirler.Onda da aşırılığa kaçılmaz.En doğal makyaj malzemesi kına ve rastıkdır.Her insan temiz olmalı ancak; bayanlarda aranılan en önemli özellik başta illaki temizlik.Bu itibarla Anadoluda kullanılan"Sürgücünden su içilir" sözü ne kadar manidardır.Sürgüç=Sofrayı yada tezgahı silmek için kullanılan bez.Düşünün bu bez o kadar temiz olacak,varın gerisini siz düşünün.Özellikle bu makyaj malzemelerinde yoğun şekilde domuz yağı kullanıldığı yaygın iddiadır.Bu ruj'un dudakta olması ve direk sindirim sistemiyle temasını varın siz düşünün.Neyse kendi branşımız olmayan mevzularda fazla lafa gerek yok.Sağlık ve esenlik dileğimle...
Comment