Bademli Kooperatifi süt üretimine başlıyor1971 yılında kurulan, 180 ortaklı Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, vizyonunu hızla genişleterek kısa sürede ülke çapında örmek kooperatif olmayı başardı.
Nitelikli ve kaliteli fidan üretimi ile adını yurtiçinde ve yurtdışında duyurmayı başaran kooperatif, fidan ve zeytinyağı üretiminden sonra şimdi de süt sektörüne giriyor. Kooperatif, süt işleme tesislerinde dört ırmağın birleştiği, ırmak yurdu anlamına gelen “Potemia” markasıyla üretim yapacak. Şubat ayı başında üretime geçecek şekilde planlanan tesiste yurtdışından alınan ve üretim bandında kullanılacak makinelerin montajı ise tüm hızıyla devam ediyor. İlk etapta pastörize süt, yoğurt ve ayran üretilecek olan tesiste ilerleyen günlerde diğer süt ve süt ürünlerinin de üretimi gerçekleştirilecek.
1988-2004 yılları arasında belediye başkanlığı görevi nedeniyle kooperatifteki başkanlık koltuğundan ayrılan ancak, 2004 yılından sonra tekrar kooperatifteki görevine dönen M. Selçuk Bilgi, yılda 10 milyon adet meyve fidanı ürettiklerini söyledi.
TESİS HAZIRLANIYOR
Kooperatifin beldedeki zeytinyağı işleme tesislerinde 1976 yılından bu yana üretim yaptığını, ancak dış pazara 2008 yılında “Potemia” ve “Bademli” markalarıyla açıldıklarını vurgulayan Bilgi, son olarak kooperatif bünyesinde süt işleme tesisi kurulması yönünde İzmir Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte bir proje yürüttüklerini hatırlattı. ege ekonomisi
Diğer Başlıklar
- Tavukçuluk sektörü Antalya'da buluşuyor
- Gıdada üretenden satana herkese cezai sorumluluk yolda
- Ayvalık zeytinyağı festivalini uluslararası yapacak
- TZD, düşük kaliteli ithal ürünler için uyardı
- Pınar Kido resim yarışması başlıyor
Devami...