fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eskur Gıda, iki yıl içinden bayi sayısını 40?a çıkaracak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Eskur Gıda, iki yıl içinden bayi sayısını 40?a çıkaracak

Gıda sektöründe dağıtım ve pazarlama dallarında 30 yıl faaliyet gösterdikten sonra 2005 yılında üretime geçen Evren Kuruyemiş, bayi sayısını artırarak pazar ağını genişletmeyi hedefliyor. Kısa zamanda bölge bayilikleri oluşturarak, dağılım ağını ülke geneline yaydıklarını söyleyen Eskur Gıda Genel Müdürü Muzaffer Ongun, 20 ilde bayiliklerinin bulunduğunu, iki yıl içinde bu sayıyı 40′a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bayi sayılarını artırarak pazar ağlarını genişleteceklerini belirten Ongun, Gaziantep’te 2011- 2012 yıllarında beş-altı noktada daha satış mağazası açacaklarını duyurdu.1989 yılında şirketleşme kararı alan firmanın Eskur Gıda çatısı altında, Evren Kuruyemiş, Ongun Kuruyemiş ve Efes Kuruyemiş tescilli markaları ile piyasaya ürün sunduğunu anlatan Ongun, Gaziantep'de 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulu tesislerinde dökme ve paket çeşitleri ile tüketicilerin damak zevkine uygun, tam hijyen koşullarda üretim yaptıklarını bildirdi. Ürünlerinin el değmeden paketlendiğini ileten Ongun, teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve bu yıl alacakları yeni ambalajlama makineleri ile makine parkurlarını genişleteceklerini kaydetti.

Yıllık üretim kapasitesi 250 ton

Yıllık üretim kapasitelerinin yıllık 250 ton olduğunu ve kapasitenin tamamına yakınını kullandıklarını açıklayan Ongun, üretimlerinin yüzde 60'ını iç piyasaya sattıklarını yüzde 40'ını ise ihraç ettiklerini söyledi. Gaziantep'de zincir marketler ile çalıştıklarını ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihalelerine katıldıklarını ileten Ongun, "Tunceli, Adana, Şanlıurfa, Hakkari, Gaziantep, Bitlis, Muş illerindeki askeri birliklere ürün veriyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ağırlıklı olmak üzere Akdeniz bölgesinden Anamura kadar ve Marmara bölgesine ürün gönderiyoruz" dedi . Ayrıca, İsveç, İsviçre, Bosna Hersek'e private label olarak çalıştıklarını kaydeden Ongun, Amerika, Cezayir, Kosova ve Irak’a ihracat yaptıklarını dile getirdi.

Kaliteli ürünlerin dağıtımlarını yaptıklarını ve kuruyemiş tüketicisine olan saygılarından dolayı uluslararası ISO 9001 ve TSE 22000 standartlarını uyguladıklarını söyleyen Ongun, üretim kalitesine önem verdiklerini ve kendi dalında uzman ve deneyimli kadrolarıyla her zaman en iyiyi ve en kaliteliyi yapmayı ilke edindiklerini ifade etti. .

Türkiye'de yapılan istatistiklere göre kuruyemiş de yüzde 60 oranında kabak ve ay çekirdeği tüketildiğini açıklayan Ongun, "Tüketicilerimiz, kaliteli ürün tüketmek istiyorlarsa markasını kanıtlamış ürünler almalıdırlar. Birinci sınıf kalitede ürün kullanıyoruz. Ürün ambalajlarını Türkiye'nin en iyi ambalaj firmalarına yaptırıyoruz" dedi.

Ürünlerimizi birebir çiftçiden temin ettiklerini ileten Ongun sözlerine şöyle devam etti: "Fındığı Karadeniz bölgesinden, antepfıstığı kendi şehrimizden, ay çekirdeğini İç Anadolu'dan, kabak çekirdeğini Trakya ve Nevşehir'den temin ediyoruz. Türkiye'de verimli topraklar olmasına rağmen üretim fazla yapılmıyor. Çiftçinin az ürün ekmesi ve tüccarlığa başlaması ile sektör olarak ürün bulmakta zorlanıyoruz. Bu sebepten dolayı iç piyasadan temin edemediğimiz ürünlerin bir kısmını ithal ediyoruz." kobiden
    Diğer Başlıklar

Devami...
Working...
X