Geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı Binbirçiçek markası ile Pazar payını yüzde 8, cirosunu da yüzde 25 büyüten Altıparmak Gıda, 2010 yatırımlarına hız verdi. Yılın ilk iki ayındaki bal üretimi ile pazardan yüzde 55′lik pay alan şirket, bu yıl içinde Muğla’da 19 milyon dolarlık yatırım ile yeni bir arıcılık merkezi kurmaya hazırlanıyor.Yeni yatırımları ve 2009 yılı değerlendirmesini dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile açıklayan Altıparmak Gıda Sanayi ve Ticaret Kollektif Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, yeni yatırımları ile hem iş hacimlerini hem de pazarı büyüteceklerini söyledi. Altıparmak, şu an yıllık satışlarının 5 bin ton olduğunu aktararak, yeni yatırımları ile bu rakamı 2014 yılına kadar yüzde 140 büyüme ile 12 bin tona çıkaracaklarını belirtti. Altıparmak, 2010′un 30′uncu kuruluş yıldönümleri olması nedeni ile kurumsallaşma çalışmalarına da ağırlık vereceklerini söyleyerek, yeni yatırımları ile ilgili şu bilgileri verdi: “2010 yılı içerisinde Muğla’da Türkiye’nin en büyük arıcılık merkezinin temelini atıyoruz. Yeşil bina örneği olan tesis kendi enerjisini üretecek. Tesisi, çam balının yüzde 95′ini üreten Ege’de kuracağız. Bunu, arıcıların ballarını muhafaza edecekleri lisanslı depoculuk gibi kuracağız. Burada ürünlerin tahlilleri de yapılacak. Tesiste, arıcılık müzesi ve alışveriş merkezi kurmayı da planlıyoruz. Bir anlamda arıcıların ortak evi olacak. Merkezde bazı hocaların kürsüleri de olacak, üreticilere kış dönemini eğitim ile geçirme fırsatı vereceğiz. Yılın 4 ayı eğitim, 8 ayını da üretime ayıracağız. 15′e yakın otel odası, 50-60′a yakın da konaklama yeri hazırlayacağız. Merkez, tüm arıcılara açık olacak. 2012′de hizmete girecek.”
“Binbirçiçek’le pazar payımız yüzde6-8 arttı
Geçtiğimiz yıl satın alınan Binbirçiçek markasının 5 milyon TL ile satın alındığını kaydeden Altıparmak, anlaşmanın yalnızca marka değerini kapsadığını, üretim tesislerinin anlaşmaya dahil olmadığını belirtti. Altıparmak, Binbirçiçek markası ile Pazar paylarının yüzde 6-8 oranında arttığına işaret etti. Açıklamalarında ihracat faaliyetlerine de değinen Altıparmak, yıllı 575 tonluk ihracat gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.ekotrent
Benzer Başlıklar
- Türkiye’nin İlk bal ormanı oluyor
- Tarım Bakanlığından bal açıklaması
- Ahmet Çakmak:Yılda 150 bin ton merdiven altı üretim yapılıyor
- Altınyayla Arıcılık Gıda Paketleme Tesisi açıldı
- Alıcı çıkmadığı takdirde ürettikleri 150 ton bal dökülecek
Devami...