Yaklaşık 3 yıl önce satın aldığı Mudurnu markasının ardından geçtiğimiz yıl 6 milyon dolara Mudurnu tesislerinin de bir kısmını satın alan Pak Tavukçuluk, yeniden üretime başladı. Mudurnu tesislerinde günlük 150 bin kesim yapmayı hedefleyen Pak Tavukçuluk, yeni tesis ile büyüme hedefini de yüzde 50′ye yükseltti. Şu anda yüzde 5 olan pazar payını 2010da yüzde 7 olarak belirleyen şirket, yıl sonunda 4 milyon doları ihracat olmak üzere 300 milyon TL ciro elde etmeyi planlıyor.Pazar hedeflerini Mudurnu tesislerinde açıklayan Mudurnu Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, 1960 yılından bu yana sürdürdükleri üretim faaliyetlerinin Mudurnu markası ile devam edeceğini söyledi. “Biz tavukçuluktan başka iş bilmeyiz, bu işi yapmak zorundayız” ifadelerini kullanan Daştan, hedefleri ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Hedefimiz tesislerde günde 150 bin kesim yapmak ve ikinci bir tesis kurarak büyümeyi sürdürmek. Yeni tesislerimizle bir yılda yüzde 50 büyümeyi ve yüzde 5 olan pazar payımızı yüzde 7′ye çıkarmayı hedefliyoruz. 1 yıldan kısa bir sürede tüm altyapıyı elden geçirdiklerini, eksikleri giderdiklerini anlatan Daştan, makinelerin yenilenmesi için 6 milyon TL harcadıklarını anlattı. 12 Nisan’da deneme kesimi yaparak tesisi yeniden devreye aldıklarını belirten Daştan, “Tavukçuluk sektörünün en eski firmalarından biriyiz; 55 yıllık tecrübeye sahibiz. 2010′da 4 milyon dolar ihracat, 300 milyon TL ciro gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
İşlenmiş piliç ve köy tavuğu üretilecek
Daştan, yeni tesislerinde bu yıl içinde işlenmiş piliç üretimine de başlayacaklarını aktardı. Planlamaları arasında köy tavuğu üretiminin de bulunduğunu söyleyen Daştan, şu anda deneme üretimi yaptıklarını söyledi. Üretim için Fransa’dan getirtilen bir ırkın kullanldığını anlatan Daştan, farklı yem ve ışık koşulları altında daha yavaş yetiştirilecek bu ürünlerin normal piliçlerden 3 kat maliyetli olduğunu belirtti. Daştan, fiyat açısından da en az yüzde 100 daha pahalı olacak bu ürünleri marketlerde dondurulmuş olarak satmayı planladıklarını anlattı.
Şu anda Mudurnu’da 500 aile ile çalıştıklarını kaydeden Daştan, 60 günlük periyotlarda ortalama 3 bin tavuk yetiştiren bu üreticilerin yem ve veteriner hizmetlerini karşıladıklarını dile getirdi. Daştan, üretim tesislerinde de istihdam artışına gittiklerini belirterek, “Şu anda 240 üretici ile çalışıyoruz. Birkaç ay sonra ileri işlenmiş ürünleri imal etmeye başladığımızda 350 kişiye ulaşmayı planlıyoruz. 2011′de 2 vardiya ile çalışmak istiyoruz. Hedefimiz kademeli olarak 550 doğrudan, 350 dolaylı olmak üzere toplam 900 kişiye iş imkanı sağlamak” bilgilerini verdi.
kobiden
Diğer Başlıklar
- Zeytincilik Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor
- Türkiye şekerli ve çikolatalı mamul ihracatından iddialı
- Doğadan Earl Grey
- Yatırımcının yeni güvenli limanı su
- Burgaz Rakı’ya Tek Teklif Mey İçki’den
Devami...