Ekmek ve hazır kek miksleri ile kahvaltılık tahıllar üreten S-C Gıda, 'Berika' markası ile iddialı.Firma sahibi Celalettin İltar, çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, "Dolayısıyla tarım ile ilgili bir alanda üretim yapmak istedim. Daha önce çalıştığım bir maya firmasında edindiğim tecrübeyi kendi firmama taşıyarak bir şirket kurdum. İlk olarak Müsli ve miks üretimine başladık. Şu anda günlük 2 ton miks ve 2 ton müsli üretim kapasitemiz var. Turizm sektörünün canlanması ile birlikte tam kapasite ile çalışıyoruz. Ancak sezondan çıkışla birlikte üretim kapasitemiz yüzde 50'ye kadar düşebiliyor" dedi.
Geçtiğimiz yıl Kıbrıs'a ihracat yaptıklarını belirten İltar, şunları söyledi: "Siyasiler 'Anadolu'ya neden yatırım gitmiyor' diye soruyorlar hep. Yatırım yapan yoluna sağlıklı devam edemiyor ki. Kendim için söyleyeyim, aldığım hiçbir devlet desteği yok. Büyümemin önünde ise engeller var. Bunların başında da taşıma ve akaryakıt ücretleri geliyor. Anadolu insanı sübvanse edilmeli. Geçtiğimiz yıl ihracat yaptık. Ancak bahsettiğim nedenlerden dolayı bu yıl yapamıyoruz. Şartlar iyileştirilirse Antalya'nın yerel markası Berika'yı hem yurtiçine hem de yurtdışına taşımayı hedefliyoruz. Ancak iç piyasada da karşımıza marketlerdeki raf ücretleri çıkıyor. Bu nedenle direkt olarak otellere veya toptancılara ürün veriyoruz."
Ürünlerinin hijyen koşullarına göre tamamen otomasyon sistemleriyle üretildiğini söyleyen Celalettin İltar, "Ben yemediğim bir ürünün üretimini de yapmam. Dolayısıyla ürün çeşitlerimizin tamamını ilk olarak ailemle birlikte ben tadıyorum. Sonra satışa sunuyorum. Gıda sektörü insan sağlığını tehlikeye atmaktan kaçınmak zorunda" diye konuştu. Piyasada çok fazla taklit ve sahte ürün olduğunu da belirten İltar, denetimin artırılması gerektiğini kaydetti. kobiden
Diğer Başlıklar
- Yonca Gıda, 6 milyon euro'luk ek yatırımla kapasitesini üçe katladı
- İşte ette 3 spekülasyon
- Dikkat! Tavuğu da pahalı yiyebiliriz
- Şaypa 32′nci şubesini Emek Mahallesi’nde açtı
- Zade Yağları Yönetim Kurulu Üyesi Büyükhelvacıgil: Krizi Fırsata Çevirdik 30 Çeşit Yağ Ürettik
Devami...