fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mısırdaki üretim ve tüketim aratacak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Mısırdaki üretim ve tüketim aratacak

mAA muhabirinin Uluslararası Hububat Konyesi’nin (IGC) dünya mısır üretim ve tüketim tahminine ilişkin hazırladığı rapordan aldığı bilgiye göre, dünya mısır üretiminin bu sezon (2009-2010) 803 milyon ton, tüketiminin ise 805 milyon tonla tarihinin en yüksek değerlerini yakalayacağı öngörülüyor.

Yakalanan bu ivmenin artarak sürmesi, dünya mısır üretiminin Temmuz 2010/Haziran 2011 döneminde, 809 milyon tonla yeni bir rekora imza atması bekleniyor. Konsey, ekimlerin ABD, BDT, Güney Amerika ve Çin’de artış yönünde olduğunu belirtiyor.

Dünya mısır tüketiminin ise bu sezonun 13 milyon ton üzerinde rekor seviye olan 818 milyon ton düzeyine çıkacağı öngörülüyor. Konsey, küresel mısır tüketim rakamının 481 milyon tonunun hayvan yemi için olduğunu vurguluyor.

Yem talebinin artmakta olduğu, bununla birlikte kurutulmuş damıtma yan ürünleri (DDGS) ve yüksek proteinli yağlı tohumların fazla miktarda mevcudiyetinin mısırın yem formülasyonlarına dahil edilmesini sınırlayabileceği ifade ediliyor.

Ayrıca mısırın endüstriyel kullanımının bu sezondan 8 milyon ton artarak 214 milyon tona yükselmesinin beklendiği belirtiliyor. Endüstriyel kullanımdaki bu artışın son 10 yıldaki en yavaş büyüme hızı olduğu ve bunun da ABD’de etil alkol endüstrisindeki büyümenin yavaşladığının bir yansıması olduğu yorumu yapılıyor.

IGC, 2009/10 sezonunda 148 milyon ton düzeyinde gerçekleşeceğini öngördüğü dünya dönem sonu mısır stoklarının 2010/2011 dönemi sonunda, 140 milyon ton düzeyine gerileyeceğini tahmin ediyor.

Dünya mısır stokları tarihinin en yüksek değerine 2008-2009 sezonunda 151 milyon tonla ulaşmıştı. Bu sezon ve gelecek sezon tüketimin üretimin üzerinde olacağı beklentisi stokların gerilemesine yol açtı. ekortrent
    Benzer Başlıklar

Devami...
Working...
X