fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yüksek verim hastalığı yerli sığır ırklarını yok etti

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Yüksek verim hastalığı yerli sığır ırklarını yok etti

Evcilleştirme merkezi olarak bilinen ve önemli zoolojik ünitelerin göç yolları üzerinde olduğu için genetik çeşitliliğe sahip Türkiye'de birçok sığır ırkının yok olduğunu bildirildi. Peki bu işi nasıl başardık? Bundna kimlerin nasıl bir çıkarı var?

Devami...
  • Fidanligi.com

Cevap: Yüksek verim hastalığı yerli sığır ırklarını yok etti

Efendim...yazıyı yazan ve sunuma kadar emeği geçenlere teşekkürler diyorum.Ammaaa... varın birde siz kendinizi üretici yerine koyun.Bu sitede yazılarımı okuyanlar bilirler.Ben Anadolu'nun küçük bir viyetinde yaşayan bir vatandaşım.çocukluk ve gençlik yıllarımda bu karasığır denen hayvanlardan bizimde mevcutdu.Gelin görünkü; o kadar bakıma rağmen bir karasığırın verebileceği süt miktarı en fazla 2-3 kg'ı geçmezdi.Et verimide bir mantafon yada diğer kültür ırklarına göre nerdeyse 10/1 oranında idi.Plağın öbür yüzünü çevirirsek üretici haklı.Bugün et'in pahalı olduğu günümüzde geleneksel hayvanlarımızla yapmamaz halinde ülkemizde et diye bir nesne olmazdı.Gelelim bu ırkların korunma işine onuda Devletin,Üniversitelerin yada diğer Kamu kuruluşlarının koruması gerekli olduğu düşüncesindeyim.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
    X