fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Köy tavukçuluğu yok oldu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Köy tavukçuluğu yok oldu

Üç yıldan beri hayvancılık denilince kırmızı eti, sütü, ithal kurbanlıkları, angusu, et ve canlı hayvan ithalatını konuşuyoruz. Beyaz et daha geniş anlamıyla kanatlı sektöründeki gelişmeler ise yeterince gündeme gelmiyor.

Devami...
  • Fidanligi.com

Cevap: Köy tavukçuluğu yok oldu

Sn Editörün görüşüne katılıyorum.Ben işin başkacada yönünü izah etmek istiyorum.köylü vatandaşımız hazırcı oldu.Şehirden köye yumurta,et,süt hatda süttozu gitmekde.Üstelik bu köy tavuğu dediğimiz hayvanlar zararlı böcekleri yiyerek yok etdiğinden;zararlı böceklerle zirai mücadele başladı.Buda hem çevreye hemde keseye götürüsü oldu.Üstelik Anadolu'ya mahsus pek çok orjinal tür yok oldu.

Comment

Cevap: Köy tavukçuluğu yok oldu

Eski her şeyi aramaya başladık. Ne yumurta ne meyve ne sebze kaldı. Damak tadımız gitti. Yediklerimizden tad almamaya başladık. Bir de hastalık sahibi oluyoruz. Aslında yine kabahatlı olan bizleriz. Örneğin Almalya'dan gelenler ayva alırken hiç düzgün şekilli ürünleri almıyorlar. Eğri büyrü ve lekeli olanları tercih ediyorlar. Biz ise pazarlarda aynı büyüklükte bir birlerinin kopyası gibi olan ürünler güzel gözüküyor diye tercih ediyoruz. Halbuki büyük şehirlerde organik pazarlar kurulmaya başladı. Köy pazarlarında sormalıyız bunu yetiştirirken ne kullandın diye. Kimyasal girdilerden bahsedenlere hemen hoşçakal demeliyiz. Mümkün ise organik sertifikasını göstermesini istemeliyiz. Şimdi yumurtanın bile organik olanını marketlerde satmaya başladılar. Sadece kutunun üstünde organik sertifika veren kuruluşun ambilemi var mı diye bakmak. Zaten son kullanım tarihine bakmıyormuyuz?

Comment

Working...
      X