fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Birinci ve ikinci sınıf süt üreticilerine devlet yardımı verilecek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Birinci ve ikinci sınıf süt üreticilerine devlet yardımı verilecek

Kaliteli süt üretimi için gerekli yatırımı yapan tüm birinci ve ikinci sınıf kategorisinde bulunan süt üretim şirketleri 10’ar bin euroluk devlet yardımı alabilecek. Kırsal Kesimin Kalkındırılması programınca sunulan yardım projelerinden ilk kısmı Brüksel’de onaylandı.Devlet Tarım Fonu Başkan Yardımcısı Alizan Yahova, Brüksel’de yapılan teknik görüşmelerde, kaliteli süt üretimi yapan ve birinci ile ikinci kategoride bulunan şirketlerin devlet yardımı almasının kararlaştırıldığını söyledi. Bu projeler için verilecek yardımlar Kırsal Kesimin Kalkındırılması programından sağlanacak.

Yahova, 10 bin euroluk miktarın devletin onayladığı en yüksek yardım miktarı olduğunu ve kaliteli inek, manda ve koyun sütü üretimi için yapılacak ek yatırımlarda kullanılması için verileceğini söyledi. Yardımların ödenme süresi 5 yıl olmasına rağmen, Tarım Fon’u yardımların ilk yılda ödenmesi için gayret gösterecek. Verilere göre, birinci kategori şartlarını bin 900 şirket, ikinci kategori şartlarını ise yaklaşık bin şirket yerine getirdi.

Bu devlet yardımı, koalisyon hükümeti tarafından onaylanan 60 milyon levalık yardımın dışında bir yardım. Bu yardım için AB’den onay bekleniyordu.

Kırsal Kesimin Kalkındırılması programınca, tarım tesislerinin modernizasyonu ve gençlerin tarım tesisi kurmaları için onaya sunulan projelerden ilk 194’ü onaylandı. Projelerin toplam değeri 140 milyon leva iken bunların 71 milyon levasını yardımlar oluşturuyor. Kırsal Kesimin Kalkındırılması programınca toplam 2 bin 431 proje sunuldu. 15 – 30 Mayıs tarihleri arasında sunulan projelerin değerlendirilmesi ise 18 Eylül’de yapılacak. Bu tarihte de yaklaşık 200 projenin onaylanması bekleniyor.

Zaman
Working...
X