fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nevşehir'de uygulamalı kuş gribi eğitim sermineri yapıldı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Nevşehir'de uygulamalı kuş gribi eğitim sermineri yapıldı

Nevşehir'de uygulamalı kuş gribi eğitim sermineri yapıldı

Nevşehir'de, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Kuş Gribi Hastalığı Önlemlerinde Eğiticilerin Eğitimi'' konulu seminer yapıldı.

Ürgüp Clup Tatil Köyü'ndeki seminere, tarım ile müdürlüklerinde görev yapan müdürler ile veteriner hekimler katıldı. Seminer kapsamında verilen teorik bilgiler ise, Ürgüp İlçesi Çökek Köyü'nde vatandaşların da katıldığı tatbikatla uygulamalı olarak tekrarlandı.

Tatbikatta proje uzmanlarınca, kuş gribi hastalığı çıkışında kullanılacak koruyucu malzeme ve dezenfektanların kullanılışı, hastalık ihbar çıkışının yapılışı, ihbar formlarının dolduruluşu, hastalıklı hayvanlardan marazi madde alınması, hastalıklı bölgenin GPS cihazı ile tespit edilmesi, karantina tedbirleri ve diğer konular uygulamalı olarak veteriner hekimlere anlatıldı.

Memlekethaber.com
  • Fidanligi.com

Cevap: Nevşehir'de uygulamalı kuş gribi eğitim sermineri yapıldı

Halkımızın bilinçlendirilmesi çok önemli.Bu Kış gribi ilk çıktığında özellikle medyamız, ortalığı ayağa kaldırdı.Kuş giribi bir olgudur.Dünya durdukca ve kanatlı hayvanlar olduğu sürece olacaktırda.Bu cihetle onla yaşamayı öğrenmeli ve önlemini almalıyız.Ayrıca bir yerde, kuş gribi varsa; Elimizdeki tüm kanatlı hayvanların itlafıda akıl almaz bir olaydır.Yani kars'ın bir köyünde kuş gribi varsa tüm Kars'ın kanatlı hayvanlarını Yok etmenin alemi ne??? Unutmamaliki bunlar bizim Tabi varlıklarımız.Ayrıca Dünya sadece insanlar için yaratılmamıştır.Tüm Canlı ve cansız varlıklar, İnsanoğluna emanet edilmiştir.İnsana düşen görev bu emanetleri en iyi şekilde,muhafaza etmek ve faydalanmaktır.Görsel basında izledik,sapasağlam hayvanlar, adeta Nazi soykırımı gibi Gazodalarında itlaf edildiler.Bunlar usulünce değerlendirlemezmi? yazık.

Comment

Working...
    X