fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Türk ormancılar Fransa ormanlarını gezdi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Türk ormancılar Fransa ormanlarını gezdi

Kaçkar Dağları Projesi Kapsamında Fransa?da Yapılan Teknik Eğitim Gezisi Tamamlandı Kaçkar Dağları Sürdürülebilir Orman Kullanımı ve Doğa Koruma Projesi kapsamında Orman Genel Müdürlüğü, Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, ODTÜ, TEMA ve Doğa Koruma Merkezi temsilcilerinin katılımıyla 13-19 Aralık tarihleri arasında Fransa?ya teknik eğitim gezisi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Yusufeli Orman İşletme Müdürlüğü Yusufeli ve Altıparmak Orman İşletme Şefliği’ne ait Amenajman Planları yenileniyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün ortak kuruluş olarak yer aldığı projede, diğer planlarda bulunmayan yapılmamış olan biyoçeşitlilik konusunda detaylı envanter çalışması yapıldı.

Birinci Dünya Savaşında tüm ormanlarını kaybeden Fransa, çıkarılan bir kanunla 1860’lı yıllardan itibaren ormanlarını yapay olarak yeniden kurmaya başlamış. Ülkede başlatılan seferberlik sonucunda öncelikle karaçam, sarıçam, ladin, kayın ve duglas türlerinden oluşan yapay ormanlar oluşturuldu.

Proje Ortaklarından oluşan teknik heyetin katıldığı Fransa eğitim gezisinde yapay olarak kurulmuş olan ormanların bulunduğu Bölgesel Morvan Parkı, Cevennes Milli Parkı ve Devlet Ormanlarında incelemelerde bulunularak yetkililer ile toplantılar düzenlendi bilgi alışverişi yapıldı.
    Ayrıca Türk heyet Fransa’nın tek bio-energi santrali gezerek yetkililerden bilgi aldı. Teknik heyet tarafından Fransa orman temsilcilerine, ülkemizdeki ormancılık çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Bu doğrultuda her iki ülke ormancılarının teknik konularda birbirinden öğreneceği konular olduğu ortaya çıktı. Fransa ormancıları, aldıkları bilgiler ışığında ülkemizdeki ormancılık uygulamalarının yerinde görülmesinin kendileri için katkılar sağlayacağını ifade ettiler. Fransa Milli Orman Ofisi (ONF) yetkilileri ve Montpoiller şehrinde bulunan Milli Parklar Genel Müdürlüğü üst düzey yetkilileri ile yapılan toplantılarda iki ülke arasında işbirliğinin daha da geliştirilmesinin gerekli olduğuna vurgu yapıldı.

o8haber
Working...
X