fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Silah Sanayi için Kesilen Ceviz Ağaçları Rekolteyi Düşürdü

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Silah Sanayi için Kesilen Ceviz Ağaçları Rekolteyi Düşürdü

Bu konuda yorum yazarak, belki bilmediğimiz veya düşünemediğimiz konunun bazı yönlerini yazmanız okuyuculara faydalı olabilir. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu: Silah Sanayi için Kesilen Ceviz Ağaçları Rekolteyi Düşürdü

Merhaba arkadaşlar, ben bu konuya biraz farklı bir açıdan bakmak istiyorum.

Orman bakanlığının ceviz eylem planını inceliyordum. Bişey dikkatimi çekti.
    ABD ceviz ihracatinda açık ara farkla öndeymis. Bu durum 2009 senesinde katbekat artmış. Yaklaşık olarak 120 bin ton. Ceviz ağacının odunu silah kabzasi, tüfek kundağı ve dipçiği yapiminda kullanılıyormuş aynı zamanda. Aynı zamanda ABD sizin de bildiğiniz üzere silah uretiminde ilk sırada. Bunlar bir tesadüf mü sizce? Bakanlığın ceviz fidanı dikiminde önemli teşvikleri var. Bence ceviz üretimi milli bir konu ve ceviz ağacı stratejik bir bitki.

Unutmayalım ki ayağımizin basmadığı yer kazanılmış topraklar arasında yer alamaz.

Ayrıca; nükleer santral yapımına karşı çıkan Amerika, silah satmak için bilinçli bir şekilde herkesi uyutarak ceviz ağaçları yetiştiriyor da biz mi farkında değiliz? Yoksa nükleer silahla mekanik silah olan tüfek; aralarında karşılaştırılamayacak kadar büyük fark olan iki savaş aleti mi?

Şayet düşüncem doğruysa çevre örgütleri, yeşilin suistimal edilmesinden ötürü ABD'ye karşı bir duruş sergileyecekler mi?
    Last edited by biomer; 07.08.15, 13:23.

Comment

Working...
    X