fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÖSS 'ye Girince Ne olacak ?...

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ÖSS 'ye Girince Ne olacak ?...

ÖSS sınavına girince ne olacak? Ne olacağını ben söyleyim sizlere. Kazananlar, Diplomalı İşsizler Ordusuna girmeye hak kazanacak! Ülkeyi yönetenler de bu yöntemle, milleti perişan edecek, zamanlarını çalacak ve onca paralarını harcatıp, milletle alay edecek. İnanın bu ÖSS, onlar için alay etmenin, milletle, gençlerle dalga geçmenin en güzel yöntemi, Önceki hükümetlerde olduğu gibi, bu hükümet içinde. Peki Üniversite diploması alınınca herşey bitiyor mu? Tabiki hayır! KPSS diye, diğer bir dalga geçme, alay etme, milleti keriz/enayi yerine koymanın diğer bir şekli devreye giriyor. Sonuç olarak, yine bize hüsran yine bize hüsran! ÖSS'nin kısaca özeti bundan ibaretir..

Cevap: ÖSS 'ye Girince Ne olacak ?...

Sonra birde zırai ilaç bayisi sınavı, reçete yazma sınavı gibi sınavlar var. Onlar hakkında da mutlaka sözünüz vardır ancak amaç hasıl olduğundan gerek kalmadı sanırım.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sonra birde zırai ilaç bayisi sınavı, reçete yazma sınavı gibi sınavlar var. Onlar hakkında da mutlaka sözünüz vardır ancak amaç hasıl olduğundan gerek kalmadı sanırım.
      Hiç merak etmeyelim değerli kardeşim Selsaraç. Bu ülke ehil olmayan, doğruluktan tamamen uzak insanların elinde yönetilirken batacak. Bunu hepimiz ölmezde sağ olursak göreceğiz. Asıl beni üzen nokta, Allah'tan, kitaptan, hadisten bahsedipte, diğer taraftan haksızlık yapmaktan geri durmayan, feryad edenin feryadına kulağını tıkayan sözüm onlara Müslüman geçinen insanlar.

Comment

Lütfen kişileri ve kurumları hedef göstermeyiniz. Bu nedenle mesajınızın son bölümü kaldırılmıştır.

Comment

açıköğretim

merhaba ben açıköğretimden tarım bölümünü yazmak istiyorum. iki yılı bitirince teknisyen diploması, eger dikey geçişle 4 yılı bitirince ziraat mühendisliği diploması alınıyorumuş.sizce iyi bi tercih olurmu. yorumlarınızı bekliyorum???

Comment

Sayın Şimşek
            Üniversiteyi garantili iş için okumak düşüncesi ne kadarda saçma bir düşünce. Size göre her üniversite mezununa devlet iş versin.Peki sonra ne olacak.Adam 4 yıl ezber yapmış okulu derece ile bitirmiş ama insanlık nedir bilmeyen iki kelimeyi birleştirip bir cümle kuramayan,vizyonsuz ve statükocu despot zihniyetli insanlar iş başı yapsın sonrada bürokrasi de milletin anasını ağlatsın. Bu zihniyet 80 yıldır iş başında ve alınan yol ortada.

Devlet üniversite kapısını herkese açmalı isteyen herkes okusun. Ama kim kendini yetiştirir ve donanımlı olarak yetiştirtirse o en güzel işe girmeyi hak eder. Artık devlet kapısından beleşe geçinmek,salla başını al maaşın devri bitti sayın şimşek. Siz hala 1950 yılların kafası ile düşünüyorsunuz.Size iyi uykular.

Comment

Sayın efinaz, Tarım bölümleri çok güzel ve zevkli bölümlerdir. Okuması ve mezun olması kolaydır. Ancak bölümü bitirince kendinizi yetiştirmemişseniz, bu tarımda çok daha hızlı ve net belli olur, iş bulmak epeyce güçtür. Biraz gayret ve çabayla mühendis olmanız çokta zor değil. Neticede lisansınız olduktan sonra bir devlet dairesine girmek için geriye güçlü bir torpil ayarlamak kalır. Bunu mezun olduğunuz zaman yapabilecekseniz hiç düşünmeyin, tarımı okuyun. Bu dediklerimi yapamayacaksanız nerede hangi böülümü okursanız okuyun değişen birşey olmaz.

Kısaca devlet kapısından bir iş amacıyla okuyorsanız torpil gerekli. Eğer sermayeniz varsa ve kendi işinizi kuracaksanız gayret ve çaba yanında sermayeye uygun okul okumak gerekli.
              Saygılarımla

Comment

Sevgili Arkadaşlar ben 1995 yılında sınava girip Ziraat Fakültesini Kazandığımda bana köyümden şuan hala öğretmenlik yapan bir büyüğüm şu ifadeyi kullanmıştı: " Baban zahmet etmesin Üniversiteyi bitirince bana haber ver ben sana güzel bir boya sandığı yaptırayım hiç olmazsa işsiz kalmazsın"

Evet olay bundan ibaret ti neyazıkki babam çak üzülmüştü! Eve geldim cuma namazından döndük ve babam kulakları çınlasın hala unutamam: " oğlum bu lafı söyleyen insan bir Üniversite mezunu bak ama hala cahil! köyümden bir insan okuyor diye sevinmiyorda seni küçümsüyor.
                Bak oğlum ne okumakla nede para kazanmakla adam olunur esas adamlık öldüğünde arkandan bir kişinin dahi küfretmemiş olmasıdır. onun için senden baba olarak isteğim bana hiç küfrettirme hep bana dua ettir. Her gittiğin memlekette izini bırak mutlaka zorda kaldığında ve işin düştüğünde sana evini açabilecek birisi olsun.
                Bu günlerin hepsi geçer sana onu söyleyen sana çok muhtaç olur. Ama sen sakın ha bana bunu dedin deme yardım et bırak o utansın. Oğlum hayatın boyunca hiç ilimsiz cahillerden korkma o bilmemenin cahilidir öğrenebilir: Sen hep okumuş cahillerden kork onlar seni hem dininden hem karakterinden hemde milletinden eder. Git oku, Üniversiteyi bitir, ve herşeyi bilme sadece bildiğin ilmini bil ve onu öğret. Hayatın boyunca 2 şey yetiştirmeyi ön palna çıkar
                1- Hayırlı nesiller

2- İnsanlığa faydalı bitkiler.

Şimdi benim okuma yazmayı askerde öğrenmiş babam bunları biliyorsa ve bu kadar ileri görüşlü olabiliyorsa?. Demekki bizim üniversite okuyan arkadaşlarımızda böyle olmaya çalışmalıdır.

Ben okulu bitirdim 2 tane iş teklifi aldım memeleketimden ben burada duramam burası beni geliştirmez ve ilmimi arttırmaz dedim istanbula gittim. Orada direk Park ve bahçeler müdürlüğüne gittim. Kimseyi tanımam etmem! Şu an daire başkanımız olan bir büyüğümle tanıştım ve bu şekilde başlayan tanışma zincirinde bu noktalara geldim.

İşsiz kaldım; Eminönünde kazak sattım ama hiç moralimi bozmadan istanbulda en fazla gördüğüm açığın üzerine gittim bitki besleme. Bu ilmimim başındayım bana göre ama çoklarından bir adım öndeyim. Her alanda bilmiyorum ben bitkinin dilini biliyorum ve onunla konuşuyorum. Şu an benim en büyük sırdaşım o saygılarımla. ( Bir garip kardelen )

Comment

Sn Kardelen:Bu topluma hayırlı insan yetiştirmek için çaba veren tüm insanımıza ve insanlığa saygılar,bunlar eli öpülesi insanlardır.yıl l975 ben ANKARA 'da öğrenciyim.Öğrenci olaylarından dolayı pek çok kez okula gidemedik.Burada ismini söyleyemeyeceğim öğrenci gurupları tarafından hem okula gidemiyor,hemde yurtda kalamıyorduk.Anadolu'dan gelen genç toy bir delikanlı.Elimizden tek tutan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu oldu.Bizi Bir yurtda yedirdi,içirdi,barındırdı.Üstelikde hiç bir siyasi görüş empoze etmedi.Onun biz namaz kılarken bize bakıp gülümseyen yüzünü ve başımızı bir baba şefkatıyla okşaması.Okul önüne atılan molotof kokteyle yaralanan öğrenciler için çırpınışı,hatda kendi kanını vermesini hiçmi hiç unutamam.Nur içinde yatsın...!!!Güç bela okulu bitirdik.ÖSS sıvanda iyi puan almama rağmen o dönemdeki olaylardan dolayı,babam beni okutmadı.Onun" Evladım varsın oğlun demirci,kömürcü hatda boyacı desinler.Çalışmanın ayıbı olmaz.Bir kapıyı kapayan mevlam inşallah başka kapı açar.Sana bir şey olursa ben ne yaparım." dedi ve boynuma sarılıp ağladı.tabi o zamanlar beni okutmadığı için babama kızmıştım.Şu an babam 82 yaşında ve sağlığı iyi.Bende 49 yaşındayım ve 3 çocuk sahibiyim.Başkaları hiç iş bulamazken ben pek çok iş teklifi aldım.Başta devlet kademeleri olmak üzere girdiğim bütün sınavları kazandım.En son yıl 1983 de Mülga YSE müdürlüğünde açılan sınavı kazanarak 1475 sayılı iş Kanuna tabi olarak işe başladım ve halen çalışmaktayım.Emeklim doldu ve çok şükür eğer okusaydım belki bu rahatlığı ve bu maaşı alamıyacaktım,belkide işe bile giremiyecektim.Büyük sözü dinledim.Hayatda annem ve babamın sürekli hayır dualarını aldım.Ancak;Üniversite okumak içimde bir uhte kaldı ve iki çocuğum şu an Üniversite öğrencisi.rabbim hayırlısını versin.Her zaman hayırlısını istemek,dua etmek, şükretmekn en önemlisi.Kimse rızkının nerden ve nasıl geleceğeni bilemez.Çalışmak,öğrenmek ve yeise katlanmamak en güzel olgu.Atalarımdan bana miras kalan,bitki sevmek ağç aşılamak işini dahada geliştirdim.Binlerce ağaç aşıladım.Bulduğum yerlere kimin olursa olsun,bedeva fidan diktim.Yetiştirdiğim fidanların çoğunu parasız veririm.Ancak;şartım şuuu banada hayır duanızı eksik etmeyiniz!! herhalde küfür etmezler..Sn kardelen siz en güzelini yapmışsınız.yetiştirdiğimiz ve beslediğimiz bitkiden,bir kuş nasiplense,bir arı nektarını alsa;onlar bile Yüce yaradanın kulu ve onu zikredecek,size bize dua edecektir.Duaların eksik olmaması dileğimle...

Comment

birdaha dünyaya gelsem ünversiteye gidip zıraat mühendisi olmak için tüm gücümle çalışırdım(yemin olsun)
                    yüksek okul sadece okul bitirmek deyil insanlığın basamaklarınında hızlı atlayıp devlet makamı olmasada manevi makamda elde edersiniz
                    ben selçuk ünversitesini kazandığım halde sizin gibi düşünmekten gitmedim
                    bir ah çeksem bahçesell çöker bunu böyle bil dostum)

Comment

değerli Kardeşim.Bizler inanan insanlarız.kader... bazı şeylerin önüne geçilmiyor.Biz babamızı kıramadık,12 eyül 1980 önecesi öğrenci olaylarını yaşayanlar bilirler.Güvenli öğrenim pek yoktu.ondan sonra işe girdik,çoluk-çocuk derken fırsat bulamadık.Şimdide yaşlandık eh ne diyelim hayırlısı..

Comment

Working...
                      X