Cevap: Jojoba ekimiyle ilgili gerekli evraklar
Devlet desteği dediniz de ben , fidan dikiceğim , bana yardım edin diye ilçe tarım md lüğüne gittim . hoş karşıladılar. ama netice boş, ve ben kendi imkanlarımla fidanlarımı diktim. Arı kovanı yapacağım dedim yine hoş ama boş karşılama devam etti. Beni çifçi defterine bile kayıt etmediler.
Aynı köyde yaşıyan , hükümete ait parti mensubu amca oğlum , aynı işler için , tüm desteklerden yararlanırken , bana müstakil tapun yok ve burada oturmuyorsun gibi , gerekçeler gösterdiler. Halbuki amca oğlum da tapu konusunda benimle aynı durumda , orada oturma ile ilgili ise ilçe nüfus md lüğüne gidip beyanda bulunup, itirazlarına rağmen ikametgah belgesi aldım . Ben oradan ayrılıp İstanbul'a gelince , arkamdan jandarmadan tespit istemişler ve 6 ay orada, 6 ay İstanbulda oturur. Diye tespit etmişler. Ve doğru bir tespit., Bu benim meyva fidanı, veya arı yetiştirme me engel gibi görünüyor ki çifçi defterine kayıt etmediler.
Engel olup olmadığını , bilmiyorum ,,,Arılarımdan bu yıl ikinci hasadımı yapacağım. 20 kovan arı kovanım oldu,
Meyva bahçem de ki fidanlarım 2 yıllık yerine dikileli oldu. Damla sulamasını kendi ellerimle yaptım.
Yani devletin teşvikine falan aldırmayın. Kendi işinizi kendiniz görün. Yada iktidar partisine gidip biat edin. Ki, o teşvik ve hibelerden yararlanın.
Benim tecrübem bunu söylüyor. Bazı arkadaşlar konumu itibariyle , ve siyasi görüşleri sebebiyle bu anlattığım karşısında rahatsız olabilirler. Hiç rahatsız olmayın arkadaşlar, bu sadece bu hükümete ait bir uygulama değildir , demokrasilerde bu böyle uygulanır. uygulama böyle yapılır ama hepside inkar ederler.