Cevap: AŞILI FİDAN YETİŞTİRME
Anaç almak istiyorsan bu işin piri bursadır. Kiraz anacıda öyledir. Ancak badem ve cevizde bandırma sahil yenice köyü daha ucuzdur ama onlardada kök kanseri çok çıkar bilmiyorsan yanaşma lütfen. Yani kök hastalıklarını bilmiyorsan yanaşma.
Bu işi gerçekten öğrenmek istiyorsan bana nereed yaşadığını söyle en yakın üreticiye seni haavle ediyim yardımcı olurlar.
6 yıldır fidan üretiminin içindeyim ve seninki kadar komplike soruya hiç rastlamadım o yüzdendi tepkim. Birde bir yazında kardelene kapak olsun demişsin sağolda ben tencere değilim...
Şimdi aşıladıktan sonra biz meyvede genelde 1 m ile 2 m arasında bitkiye göre değişmekle beraber (Ceviz ve Badem yavaş büyür.) biz rahatlıkla boy alabiliyoruz yeterki gerekli bakım ve sulamayı zamanında yapalım. Ha bu konuda bana dersenki daha fazla alınmazmı ben allahın izni ile genelde uçuk rakamlar elde ederim bu konuda idialıyımdır. Allah yardım ediyor ve başarıyorum. Sen doktora gidince deki insanda olan tüm hastalıkları anlat bana ve tüm reçeteleri yazda baaklım yazabiliyormu? Bitki bir canlıdır onunda dili var sana anlatır ama sen amerikada aborjince konuşursan kimse anlamaz yani bitkinin dilinden anlamak lazım.
Kusura bakma benim yazı dilim serttir karakterimde merttir. Bildiğimizi kimseden esirgemedik alllahın izni ile.
Sen sorularını net sor ben sana her türlü yardım edeceğim. Piyasadan çok ucuza sana istediğin anacı bulacağım, fidanıda bulacağım. Ben olmasamda bu sitedeki her arkadaş yardımcı olur. Biz para kazanmıyoruz bu siteden ama bu sitedeki arkadaşlara yardımcı olmak için her ay 6000 dakika hakkım olduğu halde yetmiye biliyor. Ama allah razı olsun diyorlar Allah bereket versin ne kladar büyük bir para değilmi tabiiki kazancı cennet olsun diye uğraşanlara slm ve dua ile kalın saygılar sunarım
Namı Değer Kardelen...