Cevap: chandler çeşidine tozlayıcı
WM1TR;53083 yazdıSebasteli zannedersem sorun bana; hayır değilim. Ben sadece amatör olarak 10 dönüm arazi üzerine bu işe başlamaya niyetlenmiş, ilerde başarılı olursam profesyonelliğe dönmeye niyetli birisiyim. Aylardır, internet, tv, kitap, yayınlar vs araştırıyorum. Ceviz çalışma grubu bildiğim kadarıyla bu sene Edirnede toplanacak, ben orda olacağım. Sevgiler.
TABİATÇI rumuzlu abimizi, bu sene EdirnE'de yapıalcak olan Ceviz Çalışma Grubu toplantılarına bekliyorum. Umarım elinde güzel örneklerle ve belgelerle gelir. Zira üretim artık hobi olmaktan çıkmış durumda...Her düşüncenin dinlenmesi gerekir....
Fakat, en önemli mesele, bir amerikalının önüne sunulan 5 chandler fidanının aslında 2 tanesini chandler olmadığını ispat etmesi gibi bir durum da ülkemizde var iken, önerilen ceviz türlerinin de aşılı-sertifikalı ve gerçek olmaları gerekmektedir. Adaptasyon sorunu da var, ama o sonraki aşama.
ee bu yazıyıda sen yazdın ben seni sandımki oradaki görevlilerden biriymişsin gibi yazdın sanki tabiatcı abiye meydan okur gibi o geldiğinde küçük düşecekmiş gibi sanki gelde bir gününü gör cevizim cevizim deyip durma der gibi yazmışsın çok profesyonel yazmışsın helal olsun yağmasanda gürlemişsin 😃 neyse önemli deyil😃 aslında kim olduğunu sormamdaki sebeb sadece güvenilir chandler cevizi nerden bula bilirim diye soracaktım yani yol gösterirsin diye yani ben 2 tane deneme amaçlı almıştım kışın ama kurudular ama fidanlar güzel deyildi ama bir kaç santim filiz verdiler sonra yavaş yavaş kurudular yani kışın 30 kadar daha alacağım kururlarmı onlarda diye soracaktım daha doğrusu benim aldığım fidanlar tüplü idi ama 10 santim anca filizleri vardı yani 2 yaşlı falan bulabilirmiyim diye soracaktım😃