11 Mart 2008
Bugün 11 Mart 2008 3 R.Evvel 1429 Şubat: 27 Kasım:125 Kocakarı Soğukları
GÜNÜN HADİSİ
Müslüman olsun, Allah’ı inkar eden kafir olsun, her hangi bir kimse bir iyilikte bulunursa mutlaka karşılığını görür. Denildi ki: Ey Allah’ın Resulü! Müslümanı anladık, ama kafirin karşılığı ne olacaktır? O, bir sadaka verirse veya bir akraba ziyaretinde bulunursa Allah ona dünyada hem mal, hem de nesil verir. Ahirette (inkarından dolayı uğratılacağı) azabında da azalma olur.
Hadis (Bezzar).

EVLENME VE NİKAH
Nikah huzurlu toplumun gerçek garantisi, bir nevî sigortası, aile temelinin ilk harcıdır. Şartlarına uygun olarak gerçekleşen evlilik; dinin izin verdiği ölçüler içine eşleri birbirlerine helâl kılmakta, hısım akrabalığı, nesep, miras, mehir, nafaka gibi hukuki sonuçlar doğurmaktadır. Hukuken tanınmayan evlilikte, bu sonuçlar güvence altına alınamadığından, resmen tescil ettirilmeyen evlilik kanunen suç olduğu gibi, dinen de doğru değildi.
Medeni bir sözleşme olan nikahı Hz. Peygamber tavsiye etmiş ve "Nikah benim sünnetimdir. Benim Sünnefimi uygulayan bendendir. Evleniniz, ben diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla kıvanç duyarım." (ibn Mâce, Nikâh,1)
buyurmuştur. Evlilik, kişiyi zinadan korur, insan neslinin devamını sağlar. Nikahsız kurulan ilişkiler toplumu dejenere eder, aile mefhumunu yıkar.
Bu tip ilişkilerde günü birlik söz konusudur. Bu durum önce kadında sonra erkekte huzursuzluk meydana getirir. Bundan kurtulmanın çıkış yolu iffetli bir eşle evlenme, sıcak bir yuva kurmaktır
Dinimiz evliliği teşvik etmiş (Nisa,24) karşılıklı haklara riayet edilmesini (Bakara, 228,233), iyi geçinilmesin'!, evlilik bağının korunmasını, geçimsizlik söz konusu olduğunda hoşgörülü olunmasını, hakemler vasıtasıyla eşlerin aralarının bulunmasını (Nisa ,19,34,35,37) geçinmek imkanı kalmadığında güzellikle evliliğin sona erdirilmesini istemiştir. (Talak 6,712)
MANİ
Kul bela görmez
Allah yazmadıkça
Allah bela vermez
Kul azmadıkça

BİLMECE
Yilanla kirpi evlenince ne olur ?
Cevabı yarın.
Dünkü cevap:
Iki gözlerini kaparlarsa hiçbir sey göremeyecekleri için.