26 Mart 2008
Bugün 26 Mart 2008 18 R.Evvel 1429 Mart: 13 Kasım:140 Ridaniye Zaferi (1517)
GÜNÜN HADİSİ
Kim Allah ile kendisinin arasını düzeltir, güzel yaparsa; Allah ta onun, insanlarla arasını düzeltir, güzel yapar.Kim iç dünyasını (kalbini, niyetini) düzeltirse, Allah da onun dışını (davranışlarını) düzeltir
Hadis-i Şerif (Hakim).

AŞİKÂR GÜNAH İŞLEMEK
Ebu Hureyre (r.a.) anlatır: Rasûlullah (s.o.v.)'in şöyle buyurduğunu işittim:
"Ümmetimin hepsi affedilmiştir, yalnız, aşikare günah işleyenler müstesna. Günahın aşikare işlenmesinin bir şekli de şudur: Kul geceleyin bir iş (günah) işler, sonra Allah onu örtbas eder. Buna rağmen o sabah olunca: Ey falan! Ben dün şöyle şöyle yaptım der. Halbuki işlediği o günahı Allah (c.c.) örtbas etmiş ve öylece sabahlamıştı. Kendisi Allah (c.c.)'m örtbas ettiğini açığa vurmuş ve işlediği günahı aşikar hale sokmuştur."
İYİLİĞİ EMRETMEK
Huzeyfe (r.a.) Resûlullah (s.a.v.)'in şöyle söylediğini rivayet etmektedir:
"Canım elinde olan Allah'a yemin olsun ki, ya iyiliği emredip kötülükten akkorsunuz, ya da yakın bir zamanda Allah size cezanızı verir; sonra siz (bu cezanın kaldırılması için) dua edersiniz fakat duanız kabul edilmez."
Ebu Said el-Hudri (r.a.) Rasûlullah (s.a.v.)'in şöyle söylediğini rivayet etmektedir: "Sizden kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin, buna gücü yetmezse dili ile, buna da muktedir olmazsa kalbi ile değiştirsin. İşte bu imanın en zayıf derecesidir."
Ebu-d-Derdâ (r.a.) şöyle demiştir: Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Kul, bir şeye lanet edince, semaya doğru yükselir de gök kapılan lanete karşı kapatılır.
Sonra yere iner, bu defa yer kapılan kapatılır.Sonra sağı solu tutar, gidecek yer bulamayınca, lanet edilen kimseye döner. Eğer o, lanete layık biri ise, onda kalır. Aksi halde lanet edene döner." (Ebu Dâvud)
MANİ
Yaza yaza yaz geldi
Mürekkebe zam geldi
Daha yazacaktım ama
Karakoça kiraz geldi

BİLMECE
Bir nehir ne zaman tembellik eder ?
Cevabı yarın.
Dünkü cevap:Baliktir. Ava gidip istavrit tutan bir balikçi, arkadasina av hikayesini analtirken istavriti balina yapiverir.