Cevap: Çiftçimizi kurtarmak
Üstat Çok haklısınız;Bu sözlere diyecek bir kelime yok,ben işi birazda ilerleteyim.Biz kendimiz temsil edecek insanları iyi seçmeliyiz.Bu Muhtardan başlayıp, vekilden çıkacak.Bu da bilinçli ve eğitimli insanların işidir.arkasıda kendisinden gelir.Örneğini verelim;şu an bizi temsil eden parlemontoda kaç tane bu işlerin içinden gelen Ziraatci vekil var,İl ve belediye encümenlerinde terzisi, bakklı var ama malesf ziraatcisi nerde? Ziraat odalarındaki başakan ve yöneticilerinin kaç tanesi Ziraatci veya bu işten gelmekte?Kimseyi hakir görmüyorum ama;İlk okul mezunu odacıya, dışardan Lise diplomasası alıp,Park ve bahçeler müdürü yaparsanız,bu işi siyasi kafaya göre değerlendirirseniz ve İmamı belediye başkanı yaparsanız, oda bilmediği için memleketde ağaç komaz keser."İŞİ EHLİNE VERİNİZ". Bu işlerin örneğinin artırsak fizana gider.Yukardaki değerli kardeşlerimiz diyorki: " düzelir". Burada bir ata sözü var."Göle su gelene kadar, Kurbağa'nın gözü çıkar." Rahmetli ebe'm derdiki:" İyi Diyonda guzum, bizim eskiyen pabuç ne olacak!". Tokatda feryat eden vatandaş ne yapacak!!.Dünyada en iyi yatırım insana yapılandır.diyorum.Esen kalınız.