fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dört Adet Kullanılmış Pil Getir Iki Adet Yeni Pil Götür

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Dört Adet Kullanılmış Pil Getir Iki Adet Yeni Pil Götür

Trabzon'un Demirciler Köyü Derneği, insanlara çevre bilinci kazandırmak amacıyla köylerinde bulunan atık pilleri toplatıp çevre kirliliği ve insan sağlığına zarar vermemesi amacıyla bir kampanya başlattı.
    Trabzon'un Demirciler Köyünde Çevre Haftası münasebetiyle, Demirciler Köyü Derneği ve köy esnafı ile anlaşarak atık pilleri toplama kampanyası başlattı.

Dernek Başkanı Fikret Aksoy, pillerin civa, kadmiyum, kurşun, çinko, demir, nikel ve diğer kimyasal maddelerden üretildiğini belirterek, "Bu pillerin gelişi güzel çöplere, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama atılması çevre ve insan sağlığı açısından büyük tehlikeler yaratmakta, en önemlisi toprak kullanılmaz hale gelmektedir. Atık piller birçok hastalığa sebep olurken, bunların başında da nörolojik hastalıklar geliyor. Aynı zamanda bir küçük kalem pil dört metrekare toprak kirletir. Bu toprak tarım yapılamaz hale gelmektedir" dedi.

Aksoy, amaçlarının yöre insanını bilinçlendirmek ve tarım alanları ile birlikte su kaynaklarını kirletmeden gelecek nesillere bırakmak olduğunu ifade ederek, "Bu pilleri toplayabilmek adına 'dört adet kullanılmış pil getir iki adet yeni pil götür' kampanyası başlaştık. Kampanyaya köy halkımız da ilgi gösteriyor. Öğrenciler de dere kenarlarından topladıkları pilleri getirerek kampanyaya destek oluyorlar" diye konuştu.

(Cihan Haber Ajansı)

Cevap: Dört Adet Kullanılmış Pil Getir Iki Adet Yeni Pil Götür

işte gözünü sevdiğim memleketim ne kadar da duyarlı...

Comment

çok güzel bencede.....

Comment

Diğer şehirlerde bu konu hakkında bri çalışma var mı?

Elimde kullanıp atmadığım bir çok kalem ve değişik piller var, Ayrıca geridönüşüm vs yapılabiliyormu, döküman linki ekleyen olursa sevinirim.

Comment

Bu sadece bir nebze olusun halkı bilinclendirme çabası.
          Evet güzel bir düşünce ama önemli olan karşılığında birşeyler kazanmak mı? Başka türlü duyarlı olamıyormuyuz? Ki burada ki en büyük kazanç temiz toprak değil mi? Oysa şimdi marketler de bile atık pil kutuları var. Biraz daha özen göstersek şu yaşadığımız dünyaya onun da yaşadığını bir anlatabilsek insanlara herşey daha kolay olacak o zaman

Comment

darkfriairs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Diğer şehirlerde bu konu hakkında bri çalışma var mı?

Elimde kullanıp atmadığım bir çok kalem ve değişik piller var, Ayrıca geridönüşüm vs yapılabiliyormu, döküman linki ekleyen olursa sevinirim.
            Merhaba.Ben istanbulda oturuyorum.Belediye binasının yakınında atık pil kutusu vardı, ben atık pillerimi oraya atıyordum. Şimdi bizim muhtar yazıhanesine atık piller için kutu koymuş oraya götürüyorım.Bir kalem pil dört metrekare toprağı kirletiyormuş Google'a atık pil yazarsanız bu konu ile ilgili detaylı bilgilere ulaşırşınız.Duyarlı insanların çoğalması dileğimle.

Comment

Bu bilinç çocuklara ilkokulda verilmeli.Eğitim davranışa dönüştürülmeli.Başka türlü olması çok zor.

Comment

Haklısınız ama eğitim ailede başlar değil mi? Bunuda unutmayalım lütfen.
                Sadece çocuklarımızı değil çevremizde duyarsız davranan kişileride uyarmalıyız yoksa çocuklarımızı beklemek bizlere çok zaman kaybettirir.

Comment

sev_illa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Merhaba.Ben istanbulda oturuyorum.Belediye binasının yakınında atık pil kutusu vardı, ben atık pillerimi oraya atıyordum. Şimdi bizim muhtar yazıhanesine atık piller için kutu koymuş oraya götürüyorım.Bir kalem pil dört metrekare toprağı kirletiyormuş Google'a atık pil yazarsanız bu konu ile ilgili detaylı bilgilere ulaşırşınız.Duyarlı insanların çoğalması dileğimle.
                  Nekadar güzel bir temenni

evet büyük şehirlerde birçok yerde mevcut atık pil kutuları hatta marketler de bile koydular kasa yanlarına bu kutulardan ama ya küçük kent ve kasabalarda durum nasıl acaba oradaki çalışmalardan yada belediyelerin yaklaşımlarından haberi olan var mı?

Comment

Working...
                  X