fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BİR ARICININ 4 GÜNLÜK HATIRATI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• BİR ARICININ 4 GÜNLÜK HATIRATI

Efendim bu sitedeki kardeşlerimiz bilirler;Kışlatma amacıyla bal arılarımı MERSİN ilimize götürdük.4 kafadengi arkadaş bir olup,bir kamyon tutduk.Kamyon Mersin ilimizden Cam getirecekmiş,ehh. bizimde işimize geldi 200 Tl nakliye verdik.Neticede 6 saatlik bir yoldan sonra kasım ayında arılarımısı daha önceden tesbit etdiğimiz yere indirdik.Barakamızı kurup,yaklaşık 2 saat dinlendikten sonra Merkezde somuncu baba'da Adana kebapları götürdükten sonra memlekete geri döndük.Geçen hafta Perşembe günü yeni 4 arkadaş çarşamba gece saat 12.30 da kendi arabamıza binip,yola çıktık.Arkadaşın arabası ve dördümüzünde şöförlüğü iyi,yorulanın yerine öteki geçiyor.Bu arada şekerpınarından bidonlarımıza bolca su dolduruluyor. Derken bizim arıların yanına varılıyor.Arı koyduğumuz yer bir ahşap emperye fabrikasının alanı,Kapıda bizi bekçi ramazan efendi ile kangal köpeği karşılıyor.Yahuu bu kangal köpekleri ne kadar akıllı hayvan.Beni hemen tanıyor.kerata hemen boynuma atlıyor.Onu biraz sevdikten sonra bizim arıcı arkadaşımız Cengiz sesleniyor"Abi bırak şu iti yerif,biz işimize bakalım".kendisi köpekleri sevmez.Gerçi hayvanda onu sevmiyor yaa..şimdi bizim cengiz eğer köpek yakınımzdaysa tuvalete bile yalnız gidemiyor."Abi bu it bana alışmadı hele benim önüme bi düşele".ben başlıyorum" Ula etmeee..hayvandan korkacak ne var yahuu,birde köylü çocuğusun".derken genede yarıdmcı oluyoruz.Efendim;bizim Mehmet bey emekli öğretmen aşcılığı iyi,kahvaltıda köy yumurtasıyla menemen,zeytin,bal,peynir derkin kahvaltı bitiyor ve üstüne 3 bardak demli keyif çayı,arılar vızıldıyor. Saat sabahın 08' i daha,biz cengizle sabah yürüyüşüne çıkıyoruz.Yaklaşık 200 mt ilerdi coplan bir dere var etrafı makılık bitkiledle çevrili,şırıl,şırıl sular akıyor.Ordaki çiftciler uyanık;derenin önüne bent yapmışlar ve tankerlere küçük bir dizel motor koyup,oradan su dolduruyorlar.O suylada soğan suluyorlar.Derken biriyle sohbete başlıyoruz,kendisi aslen Nevşehir derinkuyuluymuş. hoş,beş derken ahbap olduk ve sana "ağbey soğan tarlam ahaa şu tepenin öbür yüzü,buraya 500 mt yakında,beklerim taze soğan alın" dedi. Bizde tamam deyip,Tepelik ormana doğru yola çıktık,çam ağaçları arasında yaklaşık 3-4 klm gezdik ve sogancının tarlasını gitdik.Adam la oturup binaz konuştuktan sonra,aşağıda 2 kadın ve yaklaşık 4 yaşlarında bir erkek çocuğu soğan söküp bağlıyorlardı.yanlarına varıp kolay gelsin dedik.bizim Cengiz söze başladı."Bacı senin oğlan gönderdi,azcık yeşil soğan vereceksin" dedi.Kadın"Benim oğlan ahaa burda başka çocuğum yok,o sizin dediğiniz kişi benim kocam" deyince bozulduk.Düşünün çalışmaktan kadın simsiyah olmuş ve yaşlı bir görünüm almış.Neyse yaklaşık 2 kg yeşil soğan aldık para teklif etdik ama almadılar.Ordan ayrılıp külübeye döndük,körükleri yakıp,maskelerimizi giydik ve arılara bakım başladı."Maşallah,arılar güzel sanki yaz ayı gibi,orta çıtalar hep kapalı yavru da biz bunları nasıl zaptetceğiz??Ya bölecek,yada kat atacağız.Yokasa oğula gider.derken saat 16.00 bizim mehmet hoca bağırıyor."Oppp!!,yaaa millet yemekkk!!" egendim menüde bıldırcın etli güveç.Haaa.. bizim arılığın az ilerisinde bıldırcın çiftliği var.Bu arada bıldırcınlar komşu hatırı için beleş,beleşşş.Tabi bizde tabakla bal verdik haaaa..Derken gaveç ,yanında taze yeşil soğan öfff.. zolu oluyor yerif.Bu arada masamızda boş kovan üstüne kovan kapakları.Derken akşam namazı eda ediliyor.Hava karardı,bu arada bekçi ramazan efendi yanında kangalla geliyor.Dışarda keratayı acık seviyorum.Çaydı,sohbetdi derken yatsı zamanı geliyor.Namazdan sonra gene sohbet derken oooo saat 11.30;sünger yataklar açılıyor.Bu arada uyku tulumunun içini giriyorum,üstüme battaniye;derken bir horultu,bizim cengiz...derken bir dürtleme ve horultu kesiliyor.Sabah namaza kalkılıyor,her tarafda çiğ düşmüş.derken ayağıma terliği giyip,omuzumda peşkir dereye.Buz gibi dere suyunda abdest alması insanı kendine getiriyor.Şükr etmemek elde değil."Mevlaya kurban olayım!! pırıl,pırıl su".bu arada kangal etrafımda geziniyor.Oda bana bakıyor manidar,manidar. Derken çayırın üstünde nemaz eda ediliyor,Bu arada arkadaşlar yatıyor.ben hemen çayın suyunu koyuyorum ve dışarda biraz tesbihat.Bu arada bizim arılar vızıldıyor.Yaklaşık yarım saat sonra bizim Mehmet hoca kalkıyor ve başlıyoruz sohbete.Hocaaa.. menüde ne var yerif?.İçerdin mantarları çıkarıyor ve diyorki"Mantarlı,yumurta".Bizim Hoca bu yemek işinde mahir;tereyağlı,mantarlı yumurta iştahla gidiyor.derken çay-kahve sohbet derken,yine yürüyüş,bol oksijen depoluyoruz.Öğle namazından sonra yine arı bakımı,derken ikindi oluyor ve bizim hoca bağırıyor."Millet yemeğeee.." Efendim;menüde bıldırcın etli bulgur pilavı,yananda yeşil soğan.Üstüne 4-5 bardak demli çay.akşama sohet yatak.bu iş böyle sürüyor.Derken son gün Köy bize 2 klm oraya gidiyoruz.Bizim imamı soruyoruz.Haaa.. buranın imamı kayserili 20 yıldır burda,burdan velenmiş ve 19 yaşında bir oğlu var buruyu yerleşmiş.Bizi birine götürüyor ve diyorki"bunlar benim hemşeri yardımcı ol".Oadam önde biz arkada,her taraf dağ,taş.çalışınca oluyor.Adamlar dağın taşlarını kırıp bahçe yapmışlar,İnanın keçinin çıkamıyıcağı yerlere portakal,nar,limon dikmişler.Elimizle limon ve portakal topluyoruz.Kg mı 750 krş.Amaa portakal haa..ömrümde böyle lezzetli portakal yemedim.Derken adama soruyoruz zeytinyağı varım?.Adam cevaben:benim biladerde var. 5kg yağ alıyoruz Kğ ı 7 TL ye vede keçi boynuzu alıyoruz,3 kg kgmı 2 Tl ye.derken hava kararıyor.Hoca hadi namazımızı kılıp yola çıkalım diyoruz.Saat 18,30 köyden çıkıyoruz ve gece 12.00 da evdeyiz.tabi yolda sohbet,hoş beş.Efendim 15 gün sonra nasipse yine ordayız.Sağlık ve esenlik dileğiyle..
  • Fidanligi.com

Cevap: BİR ARICININ 4 GÜNLÜK HATIRATI

Bacı senin oğlan gönderdi,azcık yeşil soğan vereceksin" dedi
    Awww bu söz savaşta bile söylenmez bir kadına
    Hocam çok güzel bir tatil olmuş yaa. Tam bahar ayı bir de. İnanın sizinle yaşadım. Bir dahakisefere resim de istiyoruz haa . Gönlünüze sağlık

Comment

Working...
    X