fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çevreyi Kirletenlere Kapatmaya Kadar Ceza Verecegiz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Çevreyi Kirletenlere Kapatmaya Kadar Ceza Verecegiz

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Paşa Koyu'na kanalizasyon sularının dökülmesi ile Pina Yarımadası ve Çomça Koyu'nun izinsiz doldurulmasıyla ilgili gerekli incelemelerin yapıldığını, gerekli cezaların verileceğini açıkladı.
    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından TSO'da düzenlenen "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Lokomotif Sektör: Ormancılık" konulu panele katılan Bakanı Veysel Eroğlu, panel sonrası basın mensuplarının güdeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bakan Eroğlu, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesindeki Paşa Koyu'na kanalizasyon sularının boşaltılması ile Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası ve Çomça Koyu'nda denizin izinsiz doldurulmasıyla ilgili soru üzerene, bu tür yerleri sürekli kontrol ettiklerini, bundan sonra kontrolleri daha da sıklaştıracaklarını söyledi. Tüm kontrollere rağmen bazen münferit hadiselerin olabildiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti: "Üzerine gidiyoruz. Gerekli ceza verilecektir. Gerekli talimatları verdik. Bunlar çok yanlış şeyler. Herkesin bu güzel vatanımıza, çevreye, tabiata saygılı olması lazım. Herkesin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi lazım."

Bakan Eroğlu, ''Bir denetim eksikliği ya da yetersizliği mi var?" şeklindeki soruya da, "Denetim eksikliği muhakkak var, olmasa böyle olmazdı. Ama şu an biz, merkezden de 'Yıldırım' adıyla ekipler de teşkil ettik. Sadece illere bırakmıyoruz. Mesela geçenlerde Ergene havzasında ekipler ani baskın yaptılar. Önceden gündüz saatlerinde denetim oluyordu, gece saatleri ve Cumartesi, Pazar günleri denetim eksikliği oluyordu. Şimdi rastgele gece yarısı Cumartesi, Pazar denetim yapacak bir ekip teşkil ettik. Bunlar şu an bütün Türkiye'yi dolaşıyor. Mesela Ergene havzasında da böyle gece saatlerinde atılan atıklar vardı. Atık su sistemini çalıştırmayıp, çamuru nehre atanlar vardı. Onlara büyük ceza verdik. Tabii bu kontrolün sürekli yapılması gerektiği kanaatindeyim." diye cevap verdi.

Eroğlu, cezaların caydırıcı olup olmadığıyla ilgili olarak da, şunları ifade etti: "Aslında cezalar caydırıcı. Gerekirse kapatmaya kadar gideceğiz. Yeteri kadar ceza verebilmek için kanuni müeyyidelerin yeterli olduğu kanaatindeyim. Ama bunun takibini yapmak gerekiyor. Birinci adımda ceza, ikinci adımda cezayı katlayarak vereceğiz, üçüncü adımda ise gerekirse kapatacağız."

Bakan Eroğlu, Muğla'nın Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası ve Çomça Koyu'nu izinsiz dolduran firma yetkilisine çevre ödülü verilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Onu biz vermedik tabii. Bu olayı şöyle değerlendirmek lazım. Eğer başka bir maksatla katkı sağlamışsa o ayrıdır, bir kabahati varsa o ayrıdır. Bir tarafta takdir edilecek bir tarafı varsa o ayrıdır. Bunu adı geçen kişi ya da şirket için söylemiyorum. Genel olarak söylüyorum. Ama ceza verilecek bir tarafı varsa onu cezalandırmak, taktir edilecek yanı varsa taktir etmek lazım. Bu ikisini birlikte değerlendirmek yanlış olur diye düşünüyorum." (Cihan Haber Ajansı)
Working...
X