Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hüsamlar'ýn bitmez tükenmez derdi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Hüsamlar'ýn bitmez tükenmez derdi

Tarih : 14.10.2008 09:49:21

Uzun yýllardan bu yana istimlâk sorunuyla birlikte köyün etrafýný çevreleyen kömür madenini çýkarma çalýþmalarý esnasýnda çýkan toz ve gürültüden rahatsýz olan Hüsamlar köylüleri Kemerköy Elektrik Üretim Anonim Þirketini mahkemeye verdiler.

Hüsamlar köylüleri yaþadýklarý sýkýntýlar konusunda geçtiðimiz yýl Aðustos ayý sonlarýnda bir eylem yaparak seslerini duyurmayý çalýþan Hüsamlar köylüleri verdikleri mücadelede istediklerini alamadýklarý gerekçesiyle Kemerköy Elektrik Anonim Þirketi’ni (KEAÞ) mahkemeye verdi.

Köylülere bir süre önce taþýnmak için bir yer gösterildiðini ancak bu yerin de sit alaný çýkmasýndan dolayý tekrardan taþýnma iþlemlerinin iptal edildiðini belirten Hüsamlar Köyü Muhtarý Selahattin Turan; “Þu anda bizlere toz içinde bulunan bir yere taþýnýn diyorlar. Daha önceki kabul ettiðimizin yer iptal edildiði için çok üzgünüz. Ormanlýk alan olan bu yerin sit alaný olduðu ortaya çýktý. Þimdi taþýnmamýz için gösterilen yeri biz kabul etmiyoruz. Bu yüzden köyde yaþayan vatandaþlarýmýzýn sýkýntýlarý devam ediyor” dedi.

KÖYLÜLER ÝSTÝMLÂK PARALARINI ALIYOR

Köyde yaþanan sýkýntýlarýn ardýndan istimlâk çalýþmalarýn da devam ettiðini kaydeden Muhtar Turan, “Ýstimlâk edilen alanlarýn paralarýný köylülere ödüyorlar. Ben birçok kez köylülere paralarý almayýn diyorum. Bu paralar sizler için gelip geçici olacaktýr ama yerleriniz her zaman kalýcý olacaktýr dedim ise de dinletemedim. Köylüler baþka çaremiz yok diyerek paralarý aldýlar. Ben ve birkaç köylü halen paralarýmýzý almadýk ve mahkemelerimiz devam ediyor. Bunun yanýnda muhtarlar olarak tüm köylülerimiz ardýndan yeni taþýnmak istediðimiz yer için KEAÞ’ý mahkemeye verdik. Mahkeme devam ediyor. Benim yarýn (bugün) mahkemem var. Salý günü ise köyümüzün mahkemesi var. Mahkemeye baþvurmamýzdaki amaç, taþýnmak istediðimiz yerin bizlere tahsis edilmesi. Bizler kendimiz ve gelecek kuþaklarýmýz olan çocuklarýmýz için mücadele veriyoruz” dedi.

“KÖYLÜNÜN MAAÞI YOK NE YAPACAK?”

Köylünün elindeki arazilerin istimlâk edilmesine dikkat çeken Muhtar Turan; “Köylümüz istimlâk paralarýný alýyor. Hadi diyelim istimlâk paralarýyla kendilerine iyi ya da kötü Milas’tan bir ev satýn aldýlar. Peki, Milas’ta nasýl yaþayacaklar? Kendilerine geçinmek için nereden gelir getirecek bir iþ bulacaklar? Zaten çoðu belirli bir yaþa gelmiþ; bir yerlerde iþe girip çalýþsýnlar. Sonra ne olacak maddi imkânsýzlýklar ve evi de satacaklar daha sonrasý ise açlýk. Ýstediðimiz alanlar bizlere verilirse en azýndan köyde tarýmla ve hayvancýlýkla uðraþýr ve kendi yaðýmýzla kavruluruz. Bu konuda yetkililerden yardým ve anlayýþ bekliyoruz. Giden kaymakamýmýza konuyu aktarmýþtýk. Þimdi Yeni Milas Kaymakamýmýz olan Þahin Aslan’a da konuyu aktaracaðýz ve kendisinden yardým isteyeceðiz” dedi.

Kaynak Milas Haberleri
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Hüsamlar'ýn bitmez tükenmez derdi

Sn Muhtar: çalýþmalarýnýzda baþarýlar dilerim.Ne yazikki, hazýrcýlýk bizi bitirdi.Çok haklýsýnýz,ama elden gelen yapacak bir þey yok orta Anadoluda yaþayan benim gibi bir insanýn size yapabiceði tek þey rabbim yardým etsin diye dua etmektir.Baþkaca bir þey aklýma gelmiyor.Ýnsanlarýn doðup,büyüdüðü ve ekmeðini yediði topraklardan sökülüp atilmasý çok kötü, ne diyelim.Rabbiam yardýmcýnýz olsun.Konuyu gündemde tutmaya, gerekirse muðla milletvekillerne ve bakanlýða kadar götürünüz.Kolay gelsin baþarýlar dilerim.

Comment

Working...
    X