Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cevreci'! oyulara ekolojist tavsiyelr..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• cevreci'! oyulara ekolojist tavsiyelr..

Çevrecilik !” in en yeni (önemli) !
    konusu :‘BiZiM ANAYASA’mýza giremez...

Geçenlerde yine adamýn biri, sözde bir ‘baþlik’ atmýþ;

yeni anayasadaki en önemsiz konu: ÇEVRE"...diyerekten (;-)

Türk Anayasasi, genel hükümleri içeren, (Çepe - Çevreci) Çerceve bir ust hukuk normudur.

Dolayisiyla, hukuk tekniði açýsýndan, ‘Çevre’ konusuna gerektigi kadar yer verilir. Zaten verilmistir de. Detaylara girilmez. Mevcut, yeni ilave edilecek birsey (bir madde bile) yoktur. Gerek de yoktur. Zaten yeteri kadar ‘cevreci’ bir anayasadir. Eksigi, "özde Ekolojist" düþünce temelli olmamasýdýr.

Üniversite çevreci baronlarinin, algýlayabildiðim kadarýný, anlayabildiðim yazilarinda, anlatmaya çalýstýklarý þey ;

Çevrecilik’ in en önemli konusu ve bazi çevreci gurubun da, yeni ilgi alani olan: ( kendilerinin düþledikleri )Yeni ‘’A.B’’ Anayasalarý ve ona iliþkin cevreci! dernekler taslak yasasi olsa gerek .

Bu ifade sendromlu bir anlatým hatasý deðil ise; sormak gerekmez mi?

Bu nasýl cürettir.? Bu nasýl bir zihniyettir. ?!!

Herþey bitti, þimdi de sýra bizim Anayasada, "çevreci"!! tahribat yapmaya mý geldi?
    Bu zevatýn çevreci hassasiyetleri anayasadan mý kaynaklanýyor. ? Yoksa Anayasal hassasiyetleri mi var da... çevrecilik aþký, onlar için ikinci planda mý ?..Anlayana aþk olsun..!

Þimdi konuyu biraz daha açalým.Bakalým konunun altýný kazýdýðýmýzda nasýl bir manzara ile karþýlayacaðýz.?Yine kaç tane tanýdýk arakadaþým çýkacak? Hazýr mýsýnýz?

Bekir COÞKUN, bakin bizdeki yüzeysel çevrecileri nasil elestiriyor. Hadi biraz kulak misafiri olalim.

‘’DOÐAYI ve çevreyi korumak için kurulmuþ ne kadar çok dernek, vakýf, sivil toplum örgütü var bilemezsiniz.
    Ve mantar gibi habire çoðalýyorlar.

Çünkü bu dernekler ‘proje’ hazýrlýyorlar, AB ülkelerindeki kurumlardan, Birleþmiþ Milletler’den, Dünya Bankasý’ndan yüklü paralar alýyorlar.Cevreye cok onem veriliyor.!

Birisi ‘Kuþlarý gözetliyorum’ diyor... Öbürü ‘Soyu bitmekte olan bitkileri-hayvanlarý araþtýrýyorum’ diyor... Kimisi ‘Çevre konusunda insanlarý eðitiyorum’ diyor...

Aslýnda bunu siz de yapabilirsiniz.

Bir grup arkadaþ bir ofis tutup diyelim ki ‘Gelincikleri koruma ve izleme projesi’ hazýrlarsýnýz.

Ýlgili bakanlýktan bir-iki ‘ortak’ bürokrat bulup onaylarýný almanýz yetiyor. Sonra AB çevre masalarýna baþvuruyorsunuz.

Size para veriyorlar.

Bu parayla öbürleri gibi arabalar, evler, yazlýklar alýp üyelerinizle birlikte mutlu biçimde yaþayabilirsiniz. Yada oglunuzun sunnet dugununu yaptirabilirsiniz. Hatta ve hatta bu cevreci dernekler ; taklalar atarak ve takiyeler yaparak Kyoto'nun da , siparis anayasa degisiklerinin altina da gozu kapali imzalarini atarlar.

Ama bir gün kazara çiçek-miçek gibi bitki sandýðýnýz ‘gelincik’i gördüðünüzde, ‘Bu ne?..’ diye baðýrarak masanýn üzerine çýkarsýnýz.

Size, ‘Bu gelincik’ diyeceklerdir.’’

Ya bir Papaðaný gösterirler ve bu ne? derlerse;

Bir papagan gibi,

Yeni Anayasamizda, ‘’cevremiz’’ korunamýyor.. .Anayasamizdaki en onemsiz konu, ‘cevre’! ’’ mi diyeceksiniz ?!

Peki, bu nasýl bir ‘’celiski’’ ? " Be.. hey, !!sersem..cocuk. ." ! dediklerinde de; Papaðana donerek,

‘’Hayir!!, ‘’Hayir’’!
    Bu, ‘gelincige’! benzemiyor.’’ mu diyeceksiniz, yoksa, ‘’önemsizdir’ diyerek geçistirecek misiniz.?

Algida alinganlik yapan ‘Papaðanlar korosu’ nun solistleri ve ayný zamanda da narin gelincik tarlalarýný kuþatan çarpýk zihniyetin temsilcileri olan bu zatlar ; "çevre! ayaklarýna" yatarak, kendilerini anayasada daha da meþrulaþtýrma çabasý içindeler anlaþýlan..!!

Hadi oradan..Küllahý ma anlatýn.!!

ÞÝMDÝ OLDU..Ben sizi bir yerden hatýrlýyorum.! !! hah!

Hani siz..;

Ekolojist Murray Bookchin ' in kitaplarini, kaynakcalarýna sokmayan, adýndan bile (bile bile) bihaberler ; ‘Ekolojinin Leonardasi ressam ESTER” in tablolarýný, salt koltuk takýmlarinin rengi ile uyuþtuðundan dolayi evlerine sokanlardan, yada Rodin ” in heykellerindeki, o zarif ekolojik anlatýmý ; engizisyon kaidelerinizin üzerinde yükselttiðiniz ve taptýðýnýz çirkin grobeton putlarda arayanlardan deðil misiniz?

Anayasamýza, hadi gelin birde ‘Ekoloji’ kavramini sokalim.’

Var mýsýnýz? Hadi bakalým ne kadar samimi olduðunuzu bir görelim.Yapmayan namerttir.

"Cevre’ ye gosterdiginiz, sözde ilginin yaklasik onda birini diyorum yani..

Yazýmda, anlamadiginiz kelimeler varsa, (Ekoloji gibi) , onu da 26 harften oluþturduðunuz, "TDK" ödüllü !! sözlüklerinizde, kýsýtlý kelime haznelerinizde ve temcit plavýna döndürdüðünüz, uydurukca kelimeler topluluðu lugat çalýþmalarýnýzda aramayin.Bulamazsý nýz.! Bana sorun..!

Yoksa sizde mi? ‘Su’ ya ‘bu’!!.
    Cevre bilimine’ !! Ekoloji. Diyenlerden misiniz?

Yahudi þeyhulislamlarý n bilerek , uydurduðu hadis sayýsý kadar baþýnýza taþ düþsün..dilimizi "Türkçeleþtirme" adýna yaptýðýnýz bozuk Türkçeli anlatýmlarýnýzýn da! ....bilimsel alanda yaptýðýnýz kavram sahteciliklerinizin de.....!! Hepsinin...ve topunuzun, "Hay Allah iyiliðinizi versin"..!!

Tahir Çalgüner
    Kemalist-Ekolojist

• Fidanligi sponsor reklami
Working...
X