Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sudaki Tehlike: Tırıvırı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Sudaki Tehlike: Tırıvırı

Tırıvırı' son derece zararlı ve yasaklanmış bir av aracı. Bir okurun gönderdiği fotoğrafta su canlıları için ne kadar tehlikeli olduğu görünüyor.

Filyos Çayın sığ kısımlarında da balık avlayanların gördugu manzara. 'Tırıvırı, Tarım Bakanlığı'nın 2/2 nolu tebliğinde yoğun çalışmalarımızla yasaklanan bir av aracı. Parça ağların ucuna kurşun takılarak kullanılan bu yasak av aracı, suda yaşayan tüm canlılar için büyük tehdit.' Amatör balıkçılık dernekleri de tırıvırıya dikkat çekerken bu av aracının yasak olmasına rağmen serbestçe satıldığının ve kullanıldığının altını çiziyor. Bu konuda resmi kurumların yanı sıra bütün insanların duyarlı olması gerekiyor. Tırıvırı koparak suda kalıyor ve doğada çok zor çözüldüğünden yaklaşık 100 yıl boyunca su canlılarını yakalayıp öldürüyor.

Cevap: Sudaki Tehlike: Tırıvırı

Efendim;Mersin-Adana istikametinde yolculuk yapanlar vede özellikle Özel araçla seyahat edenler bilirler.Şekerpınarı'nın o güzel mis gibi soğuk suyundan içerler.Hatda o çay üzerine kurulu bir kaç su dolum tesisi var.Bu çay üzerinde yurdumuzun gen kaynağına inandığım nadide ve kıymetli alabalık çeşitleri mevcut.Ancak sabah erken saatlerinde bir kaç kez denk geldim bu tırı-vırı denilen oltavari nesneyle balık yakalanmakta.Üstat;çok güzel bir konuya değinmiş,başta balık yavruları olmak üzere,kurbağa,kauplumbağa su yılanı,hatda kuşlar bile bu parçalı ağa takılmakta ve ölmektedir.Yasaklanmasına rağmen,bazı av ve balık malzemeleri satanlarda bende denk geldim.Bu Doğa katliamı nesneyi lütfen kullanmayalım.Unutmayalım ki Tüm canlılar ve evren Yüce Rabbimizin bize emanetidir.sağlık ve esenlik dileğimle.

Comment

Working...
    X