iyi günler arkadaşlar odamda masanın üzerinde saç kepeği boyutunta ve oldukça çok sayıda beyaz böcekler gördüm çekmecelerin eski olmasından kaynaklandığını sandım fakan geçen gün yerde duran telefon şarj aletimin üzrinde de oldukça çok sayıda böcek vardı şarj aletini kullandığımda (ısıdan tahmin ediyorum)hepsi dağılmış şarj aletinden gitmişlerdi sizce bu ne tür bir böcek ? daha önce masanın üzerrindeki saksıda da vardı.Saksıyı ilaçlamama rağmen 2 gün sonra tekrar oldukça çok sayıda böcek dolanıyodu saksının üzerinde(ayrıca saksının üzerinde toz şeker tanesine benzer şeyler vardı .bu sorunu nasıl çözebilirim ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
saç kepeği boyutunda beyaz böcekler
Collapse
X
-
Cevap: saç kepeği boyutunda beyaz böcekler
Saksidaki topraktan kaynakli olmasin bu bocekler
Kurtulusu su sekilde goruyorum .Bir litre benzini evin her tarafina esitce dagit ama dikkat et hak gecmesin .Sonra çakmagi çakip cira oyununu oynaya bilirsin .
Kolay gelsin 
Saka tabi ama sanirim saksidaki topraktan kaynaklidir.Sonuçta saksidaki bitkiyi ilaçlamis isen.Dedigine gorede ilaçlamissindir .Tek yer topraktan kaynakli olabilcegeni gosteriyor.Topragida ilaçlamayi dene bence.Eger toprak ilaçlandiktan sonra yine sorun ayni ise evin baska bir yerinden geliyorlardir.Bir yerlerde ya olu bir hayvan yada çuruyen bir agaç turu element mevcuttur.
-
Merhabalar
konunun uzerinden uzun zaman gecmis ama umarim birileri bana yardimci olabilir cunku oynatmaya az kaldi.
Evimin hem icinde hem balkonumda cesit cesit ciceklerim var ve bir sure once cicek topraginda cok kucuk boceklerin oldugunu farkettim. Bunlarin torf icindeki curumus kokler vs ile beslendigini ogrendigim ve topraga ve cicege faydali olduklarini ogrendigim icin konuyla ilgili hic bir sey yapmadim.
Baska bir zaman sonra pencereden giren yagmur suyu yuzunden evdeki karton bir saklama kutum islandi ben de kurutup kullanirim diye atmadim ama 2 gun sonra kartonun her yerinde topraktaki boceklerin aynisindan dolu oldugunu gordum ve tablo korkunctu. Icindeki bocek sayisini anlatamam. Tabi bunlarin cicek topragindan mi eve yayildiklari konusunda sadece tahmin yurutuyorum.
Daha sonra farkettim ki evde karton ve saman kagit ne varsa bunlarinda aralarinda birer ikiser bu boceklerden vardi. Bende hemen ilaclama firmasini cagirdim ve evi bastan asagiya ilaclattim. Bir sure bocek gormedim ama daha sonra hem saksi topraginda hem de evin alakasiz yerlerinde bu ufak boceklere ratladim.
Ilaclama firmasi tanida bulunamadi ve bu yuzden ben cok rahatsiz hissediyorum.
Topraktaki bocekler eve yayiliyor olabilirmi? Bildigim kadariyla toprakta yasayan bocekler ev ortaminda hayatta kalamaz ayni sekilde evde yasayan bocekler de toprakta yasayamaz. Ama anladigim kadariyla bu bocekler nemli topragi ve kagidi ve kartonu yasam alani olarak benimsiyor belki kagidi kemiriyorlar.
Lutfen biri bana ne yapmam gerektigini soyleyebilirmi. Evdeki ciceklerimin topragini neyle ilaclayabilirim. Evin icinde Dieffenbachia, Benjamin, Potos, Cycas, Aloe vera, sansaveria ve areka var. Balkonumda limon, japon gulu, passiflora, feslegen, menekseler ve impatiensler var. Ben her ne kadar bitkilerle cok ilgiliysem de hastaliklar ve boceklere konusunda cok bilgili degilim. Zaten boylesi bir bocegi ilk kez goruyorum ve ilaclama topragi ilaclamadigim surece etkili olmuyor.
Caresizce arastiriken buradan bir cevap cikacagini umitediyorum, cunku kasiniyorum bocek fobim var dayanilmaz bir hal aldi bu is ve ciceklerimi atamayacak kadar cok seviyorum. Tesekkurler
Comment
-
Resim yerleştirebilseydiniz daha kolay yardımcı olabilirdik ama tanımlamanıza göre bahsettiğiniz böcekler beyaz sinek tanımlamasına giriyor. Uygun yaşama alanlarını ortadan kaldırdıktan sonra bitkilerinizi aşağıda vereceğim tarifle haftada bir olmak üzere püskürtme ilaçlayınız.
5-7 adet sigarayı parçalayarak 1 litre sıcak suda tütünü demleyerek zifirinin suya geçmesini sağlayınız. Yine aynı 1 litre suya bir veya iki çorba kaşığı bulabildiğiniz en acı biberi karıştırarak acı özün suya geçmesini sağlayınız. Bu suyu ve oranları kullanarak su miktarını artırarak daha fazla ilaç elde edebilirsiniz. Hazılradığımız suyu haftada bir defa bitkilerinize yaprak altı, yaprak üstü ve gövdeye püskürtünüz.
Püskürtme işlemini yapmadan evvel kök ortamındaki böcekleri topraktan çıkartmak için şu işlemi yapıyoruz:
Saksıların dip kısmındaki delikleri bir şekilde tıkıyoruz ve saksılara su dolduruyoruz, saksıdaki toprağın içerisindeki gözenekler suyla dolunca havasız kalan böcekler su üstüne çıkacak ve bitkinin etrafında dolanacaklardır.
Püskürtme işleminden sonra suyu misliyle tekrar suyla karıştırıp sulama suyu olarak toprağa verirseniz topraktaki zararlılara etkili olur, bu yöntemle suyla boğma işlemine gerek kalmayabilir.
Comment
-
Hizli cevabiniz icin cok tesekkur ederim ama bocekler cok kucuk olduklari icin cektigim resimden hicbisey anlasilmiyor. Beyaz sinek ile daha once mucadele ettim ve bunun beyaz sinek olmadigina eminim cunku yaprak altlarinda degil sadece topragin icindeler ve beyaz sinekten daha da kucuk ve daha farkli renkteler.
Dun aksam mutfaktaki bir cekmecede tesaduf eseri un paketinin ustunde bu boceklerden gordum ve yaninda seker tanesi gibi kucuk orumcek agina benzer bir agin ustunde yumurtalarina rastladim. Tabi hemen temizlige giristim ve hem bocekler hem de yumurtalarindan kurtuldum ama saniyorum ki bu topraktan gelen birsey degil ve bahsettigim gibi kagit ve karton kutular ve kitap aralarinda rastlamistim daha once. Sadece cicek topraginda da bunlara cok benzer bocekler gordugum icin supheleniyorum.
Verdiginiz karisimi ciceklerde deneyip yine evi ilaclatmayi deneyecegim ama bu boceklerin ne oldugunu bilmemek beni cok rahatsiz ediyor. Yani hamam bocegi olsa en azindan adini sanini bilirim ve bunlar cidden kucuk oldugu icin gozlenmesi de bir o kadar zor.
Cok tesekkur ederim fotograf koymayi deneyecegim bu anlattiklarim size birsey ifade ettiyse paylasirsaniz sevinirim. Tekrar tekrar tesekkurler. Iyi bayramlar dilerim simdiden.
Saygilar
Comment
-
Merhabalar
ben ingilizce sitelerde arastirdim ve cevabi buldum. Bunlar psocids ingilizce booklice denilen cok kucuk bocekler ve normalde onlari fark etmek cidden zor cunku kucukler ve acik renkteler. Benim evimde kitap arasindan tutun da karton kutu ya da un paketi gibi alakasiz yerlerde olmasi da cok dogalmis cunku tamamen nem ve karanlik ortamlari seviyor evin temizligi ya da kirli olmasi ile hic alakalari yok ve insan kani ya da bakliyat gibi seylerden beslenmiyorlar. Daha fazla bilgiyi bulabileceginiz link ekte ve resim de ekliyorum. Umarim ihtiyaci olan herkesin isini gorur. Bu arada bunlardan kurtulmanin yolu nemi azaltmak ve tabii ki ilaclama..
Weymouth and Portland Borough Council - Pest Control Services within the Borough
Entomology (Study of Bugs): fowl mites, order psocoptera, pantry pests
Entomology (Study of Bugs): bugs in my kitchen, flour mites, starchy materials
Psocids (Booklice)
Comment
-
şu kücük beyaz böceklerlen benimde başım dertte 2 yıl önce mobilyamı değiştirmiştim ondan sonra böceklerin olduğunu gördüm 2 yıldır mücahadele ediyorum bi ara azlalıyorlar sonra yeniden çoğalıyorlar ne olur ne olur ne olur bana yardım edin
Comment
-
Evet bunlar kesinlikle Psocids (springtails) denen yaratiklar. Rahatsiz edildiklerinde sicriyorlar ve nem ve karanlik koselerden hoslaniyorlar. Ben sorunun ustune evde ilaclama yaptirdim ve kose bucak ilaclama yapildi hatta ben giysi dolabima kadar her yeri ilaclattirdim ve butun saklama kutularimin ustunu acik biraktim ve hatta kitaplarin uzerine de ilac puskurtmelerini rica ettim ve her yer ilaclandi.
Kisin da gelmesiyle evde kaloriferler yaninca sicaktan nem orani iyice dustu ve soylenildigi gibi ciceklere su vermeyi azalltim hatta oyle ki bir ara bir kaci kuruyup olecek gibi oldu. Bu bir sure durumu kontrol altina aldi ve simdi cicek topragindan baska hicbir yerde yoklar. Kitap arasinda ya da kutularda ya da dolaplarda bunlari gormek cidden cok tatsiz.
Yine de ne yapmam gerektigini bilmiyorum yani saksidakilerden kurtulmadigim surece sorun devam edecek tahminimce ama simdilik cok cok az sayidalar. Tek tuk gorur oldum ilaclama ve az sulamadan sonra o yuzden tavsiyem evde nemli kiyafet ya da mobilya ya da kose bucak olmasin. Bir sure daha kalorifer yakmayi deneyebilirsiniz en azindan aksamlar hala serin gecerken. Ilaclama sart hatta 2-3 kere evi ilaclatmak en iyisi olacaktir cunku bu aralar diger bocek turlerinde de artis olmakta ve disaridan gelecek tehlikelere karsi da onlem olarak yaptirmakta fayda var. Bu boceklerle ilgili ozel bir cozum var mi bilemiyorum.
Cicek topragina bu sigarali karisim disinda dokulebilecek her hangi bir ilac var mi merak ediyorum cunku bazi topraklar zaten ilacli oluyor (torf) belki o ilac ayrica temin edilebilir mi bilmiyorum. Arastiracagiz.
Comment
-
bizim bu sorunumuz 1 yıl önce başladı.evi 1 ayda 4 kere ilaçlama yaptık.sonra bir daha görmedik böceği.ama bu yıl kış ve yaz aylarıda dahil olmak üzere tekrarladı.önceleri odalardayken şimdi mutfakta bile var.ve hem kendimiz hemde ilaç firmaları ilaçlama yapıyorlar ama bir türlü çözüm olmuyor.en son mutfaktada çıknca eşim kafayı yedi.ne yapacağımızı şaşırdık.eşyayı değiştirmek gibi bir lüksümüzde yok.eğer bir çözüm bulan oldu ise lütfen bir akıl versin.bu kepek büyüklüğündeki beyaz böceklere.tşk.
Comment
-
Nemden kurtulmaniz gerek ve kagit karton ve ciceklerden kurtulun. Sonrasinda evi tekrar ilaclatin. Baska firmayla calismayi deneyebilirsiniz bazen yapilan ilaclama da cok etkili olmuyor. Ama benim sorunum evdeki nemi bitirince bitti. Bu arada kuru sogan ve sarmisak gibi koklu bitkileri de acikta birakmayin onlara da dadanmaktalar hele ki curumeye yuz tutanlar varsa
Comment
-
Evdeki nemi nasıl bitirdiniz?passiflora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterNemden kurtulmaniz gerek ve kagit karton ve ciceklerden kurtulun. Sonrasinda evi tekrar ilaclatin. Baska firmayla calismayi deneyebilirsiniz bazen yapilan ilaclama da cok etkili olmuyor. Ama benim sorunum evdeki nemi bitirince bitti. Bu arada kuru sogan ve sarmisak gibi koklu bitkileri de acikta birakmayin onlara da dadanmaktalar hele ki curumeye yuz tutanlar varsa
Comment
-
Pencereleri acik tuttum ve dolap kapaklarini da boylece cok daha fazla hava iceri girmeye basladi bu arada ciceklerin topragini tamamen degistirdim biraz zor oldu ama.. ve cicekleri cok daha az suladim. Kisin da kaloriferler yaninca nem tamamen bitti
Comment
-
Haa bu arada nem emici bazi tabletler var ama insan sagligina zararli olup olmadigi tartisiliyor ama en azindan yatak odasi haricinde bazi yerlerde bunlar da kullanilabilir.
Ev gunes aliyorsa perdeleri de acik birakin boylece evin havasi daha da kurur. Istanbulda havanin zaten nemli olmasi isi zorlastiriyor ama ben bunlarin faydasini gordum.
Cicek varsa mutlaka saksi dibinde su kalmadigini kontrol edin. Ayrica kitap aralari ve karton kutulara da bir goz atin nereden cikacaklari belli olmuyor.
Comment

Comment