fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Badem Aşısı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Badem Aşısı

Çekirdekden çıkan 100 adet 2 yaşında badem fianım var.Bunlara aşı yapmak istemekteyim.Fakat İçanadolu bölgesinde hangi çeşitten iyi netice alınır ? Bu mevzuda bilgisi olan üstadlarımdan yardım bekliyorum.

Cevap: Badem Aşısı

İç Anadoluda neresi? Fidanı görmeden yorum yapmam afaki olur.Ancak;Genellikle durgun göz aşısı ve kalem aşılarından yarma aşı yapılabilir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

Bahçe İçanadolu bölgesinde Niğde ye 55 Klm uzaklıkda.Yabani açı badem çekirdeğinden çıktı.Sayğılar

Comment

slm bademlere dilcikli aşı yaptım bu gün bademler erken uyanıyor diye acaba tutarmı tutmazsa kalem alıp buzdolabının sebzeliğinde saklıyacam ama kalemleri poşete sararsam hava almazsa bi şey olurmu cevap için teşekkürler.

Comment

Sn Panasonıc:Yer ve yöreye göre değişir.Kalemleri buzdolabından ziyade,sıva kumunda saklayınız.Kuzey bir bölgeye biriktirdiğiniz,kumun içine iyice gömüp aşı zamanı kullanmanızda yarar görüyorum.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

Niğdeyle aynı iklimde sayılırız ve Nevşehir de Teksas, Nonpariel ve Drake çeşitlerinden iyi netice alınıyor, sizede bu çeşitleri tavsiye ederim. Aşı içinde ağaç uyanmadan önce yapacağın kalem aşı başarılı olur. Badem soğuğa dayanıklı olduğu için bekletmeye gerek yok. Kolay gelsin.

Comment

karaaslan50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Niğdeyle aynı iklimde sayılırız ve Nevşehir de Teksas, Nonpariel ve Drake çeşitlerinden iyi netice alınıyor, sizede bu çeşitleri tavsiye ederim. Aşı içinde ağaç uyanmadan önce yapacağın kalem aşı başarılı olur. Badem soğuğa dayanıklı olduğu için bekletmeye gerek yok. Kolay gelsin.

Verdiğin bilğiler için teşekkür ederim.
              Nevşehire değişik bir elma fidan türünü aramak için geleçeğim.Gelinçe görüşürüz işallah.Benim bahçe Nevşehire 90 Km .Selamlar.

Comment

Working...
              X