fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bitki hastalık ve zararlıları hakkında her türlü yardım burada

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• bitki hastalık ve zararlıları hakkında her türlü yardım burada

https://www.facebook.com/pages/Ziraa...14111465408729uzman kadromuzla bitki hastalık ve zararlıları hakkında her türlü yardım

budama yapmanın tam zamanı diyor bir başlıkta. yorum gitmiyor. buraya yazıyorum ben de. biri de doğru bişey desin ama, yaaa... kış budamasında mantar hastalıklarının daha da çoğaldığını duymuştum. budamanın peşinden gelebilecek ani soğuklar ve yağışlar buna sebebolurmuş. sanırım bağımda bunu gördüm. yaz budamasında da sert budama önerilmiyor, zaten adam da bulamazsın. kaldık mı yine sonbahara

Comment

BİYOAKTİV (Organik asitlerden imal edilmiştir.)
      Formic acid,propiyonik acid, cinnamic acid, liht chelators, salıcylic acid, hücrekültürleri ve içeriği, elicator oligasakkaritler, metabolitler, amino acidphenyllalanine, folic acid, çinkosetat, limonoit mentol, promidal soup, bitkimetabolitleri, bitki ekstratları, fenomenler, amino butrikasit, karvakrol,timol ve glutamik asit içeriğinden oluşan biyoaktif isimli ürünü kullanıyorum.
      Bu ürünün özelliğine gelince;
      1. Aktivatör
      2. Antimikrobiyal, anti baktariyel, fungusit
      3. Büyüme faktörü ve öncüllü
      4. Repellent (Böcek kovucu)
      5. Rejenaratif (Gençleştirme)
      6. Fonksiyonel
      7. pH düşürücü
      8. Yararlı flora lehine ortam hazırlama
      9. Ön sentez birleştirici
      10. Biyolojik mücadele desteği
      11. Enzimatik sindirime ortam hazırlama
      12. Yıpratıcı olmayan mekanik efekt
      13. Yararlı flora aktivasyonu
      14. Ratasyonel aktivite
      15. Saldırı ve tehdit similatörü
      16. Enzimatik uyarıcı
      17. Sistemik endojen uyarıcı

10 litre su içine bu üründen 25 cc karıştırarak yapraktan ağaçlarıma,çimlerime, domates, salatalık, biber gibi tüm bitkilerime uyguluyorum. Uygulanyerlere kuşlar, karıncalar, Çakallar gelmiyorlar. Başka hangi canlılarıetkilediği tespit edemedik.Arılar ve kelebekler geliyorlar. Organik asitlerdenyapıldığı içinde herhangi bir endişe yaşamıyorum.

Comment

Kış aylarında havaların soğuk ve nemli olmasından dolayı budanan yerlerde kuruma ve mantarı hastalıklara yakalanma riski fazla olmasından dolayı bu mevsimde budama tavsiye edilmez.
        Ancak Kış mevsimi ılıman geçiyorsa budama yapılabilinir ve budanan kısımlar mutlaka Bordo Bulamacı ile dezenfekte edilirse matarı hastalıklardan da korunmuş olur.

Comment

gelin de bunu köylüye anlatın , güneşi gören ama geceleri eksilerde gezen bu havalarda şakır şakır budama yapıyorlar. bana da yap, bişi olmaz diolar. bi de aynı makası dezenfekte etmeden ağaçların hepsine kullanıyolar. geçen yıl seyrelttiğim çamaşır sulu kapla peşlerinde koşmaktan iflahım kesilmişti. budamanın peşinden hazır cu lı preparatları ( labimethyl fort ) kullanıyorum, soğuk havayı iyi hesabetmek gerek, tam kuruyamadığından sanırım akşamın ayazında donarak meyva gözlerine zarar veriyor. daha bi kooperatifi kurmayı becerememiş, taban fiyatı belirsiz meyvalarını hakettiği gibi pazarlayamayan , emeğine yazık olan bu insanları gördükçe bağımdan bahçemden soğuyorum iyice. keşke hepsi buraları okusalar, sizleri takip etseler..

Comment

Güllere musallat olan gül bitlerinin çözümü var mı? Bir akrabam lavanta suyu püskürttüğünü ve bu şekilde uzaklaştırdığını söylüyor, doğru mudur? Bir de güllerimiz çok yıllık, bunun etkisi var mı?

Comment

Arap sabununu sulandırıp yapraklara püskürtün. Hem de doğal bir çözüm olacaktır. Kolay gelsin.
              Last edited by biomer; 14.04.14, 08:11.

Comment

vişne reçeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Güllere musallat olan gül bitlerinin çözümü var mı? Bir akrabam lavanta suyu püskürttüğünü ve bu şekilde uzaklaştırdığını söylüyor, doğru mudur? Bir de güllerimiz çok yıllık, bunun etkisi var mı?
                Lavantanın böcek öldürücü özelliği bulunmaktadır. Doğru bir bilgi.

Comment

Bir ölçü çok çok acı biber,
                  Bir ölçü pelin( artemisia) yaprağı,
                  6 ölçü su
                  Biber ve pelini parçalayıcıdan birlikte geçirin ve suya koyun,
                  Bir taşım kaynatın, soğumaya ve çökelmeye bırakın, süzün.
                  Yaprak bitlerine ve beyaz sineğe çok etkilidir,
                  sümüklü böcek ve salyangozlar için kaçırıcıdır.
                  Salyongoz için toprağa, beyaz sinek için yaprağa vereceksiniz. Ancak solüsyonunaz bir miktarını önce fitotoksite için bir parça yaprakta denemeyi unutmayın

Comment

Working...
                  X