Sayın saraç Ben diyorumki bu sitede kendimize ait veya atasözü ve deyim olan bir çok söz kullanıyoruz bence bu sözleri sitenin bir bölümünde alan açıp bu sözleri burada bulunduralım ve bunların altınada sözü söyleyen arkadaşın adını ve soyadını koyarak sözün kime ait olduğunu ve kimin bu siteye taşıdığını not olarak belirtelim böylece arkadaşlarımızın hem özlü sözleri ve fikirleri belli olur hemde onları korumuş oluruz sonuçta burası resmi bir site kimsenin hakkına ve fikrine müdahale olmamış olur saygılarımla sadettin Çakır
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bu sitedeki arkadaşlardan özlü sözler
Collapse
X
-
Cevap: Bu sitedeki arkadaşlardan özlü sözler
Şimdi sayın saraç benim çok kullandığım ve bu sitede yazdığım bir söz mesela olabilir. " Ziraat Mühendisi Çizmeyi Giyip Tarlaya girmeyi Köylüde Ziraat Mühendisini Dinleyip Çiftçilik Yapmayı Öğrenmedikçe Bu Ülkede Tarım Gelişmez."
Çok sevdiğim bir ata sözü vardır benim "Marifet İltifata Tabiidir" belki dikkatinizi çeker çok kullanırım. Sayın Fşimşeke dünkü yazımda yazdıklarımıda inceleyip kullanabilirsiniz ama bence Marifet İltifata Tabiidir den başlayalım. saygılarımla
Comment
-
Sn Kardelen: Burada hatırımda olan bir kaç değerli söz'üde ben yazacağım.1-"Söz Gümüşse,sükut altndır."2-Eline,Diline,Beline sahip Ol!-AHİ EVRANI VELİ Hz.3-Şerefle Bitirilmesi Gereken En Ağır Görev Hayatdır.Bu Nedenle;Bir Lokma için,şerefini ayak altına almaya;Bir anlık zevk için,namusunu lekelemeye;Bir zamanlık mevkii için,ayak öpmeye;Günlük Menfaatlar için,faziletini karartmaya değmez.-Şeyh EDEBALİ.4-"Haklı söze Hacı Emmin ne desin"5-Gök Gürlerken uzak dağdan dinleyene hoş gelir.6-İt,iti ısırmaz 7-Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. şimdilik aklımıza gelen bu kadar.Ancak Buradaki yazılardan Şeyh EDEBALİ ile AHİ-EVRANI VELİ HZ. sözleri bence çok ehemmiyetli.esen kalınız.
Comment
-
Bugünkü atasözleri şunlar olmalı: Üzüm üzüme baka baka kararır. " tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır." Kendimden ekleyim ; kastı mukadderim fiiliyatı müdahhil değildir, bizzat fiili müessirim kalbe münhasırdır." saygılarımla
Comment
-
Burada iki özlü sözü söylemeden geçmiyeceğim,birisi biraz uzunca;1-Şerefle Bitirilmesi gereken En ağır görev hayatdır. Bu nedenle: Bir Lokma için şerefini ayak altına almağa;Bir anlık zevk için,namusunu lekelemeye;Bir Zamanlık mevkii için,ayak öpmeğe;Günlük menfaatler için,faziletini karartmaya değmez.-Şeyh EDEBALİ 2-"Sözün Gül ise,Sen bir gül Bahçesisin".Hz.MEVLANA
Comment
-
Sayın ubeyd, Bitki Besleme hocamız vardı. Sağolsun Profumuz tüm bilgilerini paylaşmak isterdi. Maalesef, her kelimeye uydurukça bir çeviri yaptığı için, tercüme etmemiz, yabancı dil tercüme etmekden zor olurdu. O açıdan bu dersi tamamına erdirmek hayli zor olmuştu. Hızlı trene verdiğiniz isim, bana o günleri hatırlattı, açıkçası üzerime afakanlar bastı.
Comment
-
"söz ola kese başı söz ola kese savaşı" ee arkadaşlar bakıyorumda değişik yorumlar var bence burayı atasözleri ve güzel sözlerle süslemek lazım. Ne demiş Ainshtein ; İnsanların kafalarındaki sabit fikirleri değiştirmek bir atomu parçalamaktan daha zordur." onun için arkadaşlar her şeyde bunu göz önünde bulundurmalıyız.
Comment
-
abi benim sözlerim var zaten bakmadınız herhalde
sen bi açlış yap o zaman bkalım abii ben kültürmüz gelişsin diye hem kendi sözlerimizi hemde atasözlerimizi ekleyelim dedim forma fikri atan ben ve tabiatçı dikkatinizi çekerim abilerim benim. Hem atasözü dağarcığımız genişler hemde yeni işeyler üretmek için bunu sundum abim
Comment

Comment