fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Deniz Feneri Nasıl Yardım etti

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Deniz Feneri Nasıl Yardım etti

2000 yılında Sivas merkeze bağlı bir beldede taşıma merkezi olan bir i.ö.o da Okul müdürü olarak görev yaptım.12 Köyden toplam 200 öğrencim vardı. Maddi durumları çok kötü idi.Öğretmenlerimiz öğrencilerin ihtiyaclarını karşılamak için gayret ediyordu.
    Bir gün dersde yerli malı haftasını anlatırken bir öğrencim " öğretmenim biz zaten hep yerli malı tüketiyoruz daha çarşıdan babam bana hiç bir şey almadı.Tüm elbiselerimi annem dikiyor." dedi.O Zaman dikkatimi çekti. Öğrencimin okul çantası yerine annesinin diktiği bir torba.pantolonundan tut her şeyi annesinin buldugu bezlerden yaptıgı giyim kuşamdı.Lastik ayakabı içersinde kış günü delinmiş çorap ve kabansız bir kış.Gerçi diğer çoğu öğrencimin durumuda farklı değildi.
    Bu durumu hiç tanımadıgım deniz Feneri Yetkililerine bir mektup yazarak bildirdim.
    Allah razı olsun benim hiç tanımadıkları halde bir okul müdürüne inanarak 15 gün sonra okulumuza tam bir kamyonet 200 öğrencim için a dan z ye giyim kuşam kışlık kabanlar botlar kırtasiye setleri kısacası 200 öğrencinin belkide 3 yıllık ihtiyaclarını karşıladılar.
    Çekilen fotoğrafları da ileve ederek bir teşekkür mektubu yolladım.

Şimdi bakıyorum da Deniz feneri için koparılan fırtınalara.
    Eğer gerçekten bir yolsuzluk varsa yapanların Allah ağzından burnundan getirsin.
    Yok eğer iftiralarla binlerce insanın imdadına koşan bu kurumu yok etmeye çalışanlarıda Yüce Rabbime havale edip perşaniyetlerini bu dunya da bizlere göstermesini niyaz ediyorum.

Cevap: Deniz Feneri Nasıl Yardım etti

bence deniz feneri meselesi siyasi polemiklerden uzak degerlendirilmeli ve devletin bu konudaki yetkililerinin incelemesine bırakılmalıdır.

Comment

Evet;herşeyimizde olduğu gibi bundada hissi ve duygusal davranıyoruz.Bu Memleketde adli kurumlar var(hakimi,savcısı) ve deletin güvenlik kurumları var.Bence siyasi iradeye düşen görev bunları devreye sokmak.Yoksa; birilerinin çıkıp çığırtkanlık yapmalarıyla ve ağız kavgasıyla hallelidecilek mesele değil.Bağımsız yargı organlarınca hüküm giymemiş bir kimseye,başka birilerinin suçlu olarak görmesi veya gösterilmesison derece yanlış.Neticede bu ülkenin böyle seylerle sürekli gündem oluşturulması uygun değil.

Comment

Sevgili Dostlarım,
        aynı senaryoyu biz Bosna savaşı sırasında da yaşadık.Adamlar 1 taşla 3 tane kuş avlıyorlar.Tıbbi malzeme komisyonunda görev almıştım.Kampanyanın devamında bizi yakından tanımayan insanların kapısını tekrar çaldığımızda bize baktıkları gözü tarif etmeme gerek yok.Her ne hikmetse çok unutkan bir milletiz.

Olayı hiç araştırmadan kalıbımı basarım ki hepsi yalan hepsi gerçek dışı.Olayın medya boyutundaki insanları bizler yakından bilmekteyiz.Yaptıkları en kötü şey bizim insanımızın en ulvi duygusu olan zorda kalana yardım etme duygusunu köreltmeye çalışıyorlar.Siyasi olarak sağlamaya çalıştıkları menfaat beni ilgilendirmiyor.

Konya'da uğramadıkları sokak varmadıkları fakir yok.İnanın bu organizasyonlar o kadar güzelleşmeye başladıki.İstismarı önlemeye yönelik kayıtların tutulamasından başlayında,şahıs olarak gücümüzün yetemiyeceği konulara el atmalarına varıncaya kadar.

Comment

Ben bu olay ilk çıktığında kesinlikle art niyetli bir propaganda başlatıldığını anlamıştım. Halen de öyle.

Sayın Kerdi size katılıyorum. Bunların taktikleri her zaman çamur at izi kalsın taktiği. Başka söze gerek yok. Halkımızın da hiç ilgilenmemesi gerekir. Bakın bu ramazanda yardımlar aynen devam ediyor ancak deniz fenerinin reklamlarını ve yardım istemelerini nasıl kestiler... Hayra engel olanların Allah belalarını versin....

Comment

Bu konuyu başka forumlarda da takip ediyorum. Üyeler üzerinde öyle bir baskı kuruluyor ki, Deniz Fenerine ve hükümete art niyetli bakmayanlar, nerede ise forumdan uzaklaştırılıyor.

Garibime giden, demokrasi havarileğine soyunmuş insanların, demokrasiyi müslümanlara ve inançlara saldırı olarak kullanmaları ve halkı aptal yerine koymaları. Bu durumda aptallar, yöneticilerini seçemez, aptallara yardım etmek gereksiz.

Biz biliyoruz ki, Türk milleti zeki ve çalışkandır. İnancını aşağılayanlara inat, yardımlaşma duygusunu geliştirmiştir.

Deniz feneri olayında, sorumlular eğer ki varsa cezasını çeksin. Fakat üç-beş kişiyi misal gösterip, halkın yardımlaşma ve birlik duygusunun önüne kimse geçemez.

Comment

Bu gün açıklandı olay. Türkiye deniz feneri derneği ile hiç bir ilgisi yok. Siyasilerle hiç bir ilgisi yok. Suçlu bulunanlar da 1-2 yıl ceza aldılar. Bir bardak suda fırtına koparanlar utansınlar. Bir sineği gösterip arkasındaki dağı kapatmak isteyenler utansınlar. Milletin içindeki yardımlaşma duygusunu kırmak isteyenler utansınlar... çok söz var söylenecek.... Ama konu anlaşıldı zaten.. Bunlar hep böyle yapıyorlar...

Comment

Haberi okumak için tıklayın

Tabi, çamur at izi kalsın. Ama şükürler olsun ki, Allah bu millete sağlam bir sağduyu nasip etmiş.

Comment

Bende takıpteyım haberlerden dınledıgım kadarıyla ama kım dogru söluyor çelişkili...

Comment

Çelişki 1: Almanya deniz feneri hakkındaki mahkeme ile Türkiyedeki deniz feneri arasında neden bağlantı kuruluyor? Tamamiyle ayrı kurumlar.
                    Çelişki 2: Mahkeme sonuçlanmadan neden aklı evveller çıkıp dayanakları olmadan konuşuyorlar?
                    Çelişki 3: Başka STK ların davaları olduğunda bu kadar yaygara koparılmıyor da neden bu tür yardım kuruluşlarının davaları daha netleşmeden ahkam kesiliyor?
                    Çelişki 4: Mahkeme hakimini bile kızdıran bizim medyamız. Hiç akıllanmayacaklar mı bunlar? yoksa bu günlerde üstünü örtmek istedikleri başka pislikleri varda bununla mı üstünü örtmek istiyorlar. öne bunu sürüyorlar. Bakın A. Doğan haberleri daha az çıktı...

Lütfen olayların içinden değil üzerinden bakalım....

Comment

Teşekkürler

Comment

Suc varsa ceza ayrım olmadan verilmeli.Adamına göre muamaele yapılmamalı.Ülkemizde sıkıntı adalet ve hukukdan kaynaklanıyor.Suclu cezasını ceksin ama niyet başka ise Milletin yardımlaşma duygusunu yok etmeye yönelik ve sadece bu yardımlar bazı siyaselere yarıyor düşüncesi ile karalamaya gidiliyorsa ki öyle oldugu anlaşıldı, o yardıma muhtacların ahı çok Aydın Doganı yutar.Tarihe dönüp baksınlar.Hani nemrutlar,firavunlar

Comment

Deniz fenerini bahane edip müslümanlara saldıranlara ve ona alet olanları kınıyorum.

Comment

Ortada bir yalan varsa yalanı söyleyenler, ortada bir dolandırıcılık, hortumculuk varsa bunlar cezalandırılmalıdır

Comment

Dostlarım,size bugün farklı bir yaklaşım sunacağım.Bu kuruluşların topladıkları paralar ile alakalı olarak şunu ilave edeyim.Almanya'dan toplanmış parayı insani amaçlı toplamış iseniz resmi kanallarla bu paranın bir miktarını hiç hakkı olmadığı halde Alman maliyesine aktarmak zorundasınız.Siz olsaydınız bu parayı nasıl aktarırdınız.Gayri resmi taşımalar da tabiki bu durumda suç işlemiş oluyorsunuz(Nitelikli dolandırıcılık)

İlave bir örnek:1.Çeçen direnişi sırasında Türkiye'ye gelen yaralı ve gazilerin hiç bir gazinin pasaportu yoktu,sınırdan geçişlerine müsade eden kolluk güçleri,yatacak yerini temin eden Konya büyükşehir belediyesi,büyük fedakarlık gösterek tedavilerini yapan SÜ Tıp Fakültesinin değerli hocaları, ve sayamadığım oranizasyonun içindeki insanlar yargılansalar sizce ceza alırlardı değilmi?

Ben bunları anlatırken kesinlikle denetlenmesin demiyorum.Ama "bir münafık size bir haber getirdiği zaman ..."ayeti mucibince dikkatli yaklaşılsın diyorum.

Comment

Working...
                              X