Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Veteriner fakültesine müteahhit dekan

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Veteriner fakültesine müteahhit dekan

YÖK Kanunu'na göre öðretim üyelerinin baþka bir ticari iþletmede çalýþmasý yasak olduðundan Uður'un mesleðinden ihraç edilmesi gerekiyor. Uður'un durumu, Ýstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki görevi sürerken, aile þirketi olan 'Þengör Gayrimenkul Yatýrým Sanayi ve Tic. AÞ'de yönetim kurulu üyesi olan Prof. Celal Þengör'ün durumuyla örtüþüyor. Þengör hakkýnda YÖK'ün baþlattýðý soruþturma da devam ediyor.

YÖK'ün 2008-2009 yýlý atamalarýnda 3. kez dekan olan Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öðretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Halit Uður, akrabalarýyla kurduðu Baþak Ýnþaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited inþaat þirketinin ortaklarýndan. YÖK Kanunu'nun 11. maddesine göre öðretim üyelerinin üniversitedeki iþleri dýþýnda resmî ya da özel bir kuruluþta çalýþmalarý yasak. Amaç öðretim üyelerinin çift maaþ almasýný önlemek. Yasaða uymayanlar için ise meslekten ihraç cezasý yaptýrým olarak uygulanýyor. Baþak Ýnþaat'a 2003 yýlýnda ortak olan Muammer Halit Uður, ÝÜ'nün YÖK'e dekan adayý olarak sunduðu isimler üzerinden yeniden seçildi. Uður, 27 fakülteye yapýlan son atamalarda üniversitenin Veteriner Fakültesi dekaný oldu. Ýstanbul Ticaret Odasý'ndaki þirket kayýtlarýnda yer alan sicilinde, þirketteki 'imza yetkisine sahip genel müdür' görevi halen sürdüðü görülen Uður, þirkette çalýþtýðýný; ancak 2003 yýlýnda ayrýldýðýný söylüyor. Ancak ÝTO'nun güncel kayýtlarý, þirket sicil bilgileri, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi yayýnlarý ve Baþak Ýnþaat çalýþanlarý Uður'un sözlerini yalanlýyor. Þirketle baðlantýsý devam eden Uður, dekanlýk görevinin yanýnda ticari iþletmede faaliyetlerini devam ettiriyor.

'Konu zaten zamanaþýmýna uðradý'

Konut inþaatý gerçekleþtiren þirketin ortaklýðýný yapan Muammer Halit Uður, þirket ortaklarýndan biri olduðunu kabul ediyor. 2003'te emekli olmayý düþündüðünü belirten Uður, "Ancak daha sonra emekli olmaktan vazgeçince ortaklýktan ayrýldým. 3 ay sürdü bu durum. Bunlarý ortalýðý karýþtýrmak için çýkarýyorlar." diye konuþtu. Konuyla ilgili YÖK'ün yaptýrým uygulayamayacaðýný savunan Uður, "Bu konu 2006'da YÖK'e þikâyet edildi. Ýnceleme sonucunda üzerinden 2 yýl geçtiði için zamanaþýmý kararý alýndý." iddiasýnda bulunuyor.

YÖK Kanunu'na göre meslekten atýlmasý gerekiyor

YÖK Disiplin Yönetmeliði'nin ilgili maddesinde þöyle deniliyor: a) Üniversite öðretim mesleðinden çýkarma cezasýný gerektiren fiil ve haller þunlardýr: 1) 2547 sayýlý Yükseköðretim Kanunu veya diðer kanunlarda yer alan hükümler uyarýnca çalýþmalarýna yükseköðretim kurum ve üst kuruluþunun yetkili organlarýnca izin verilenler hariç, yükseköðretim kurumlarýndan baþka yerde ücretli veya ücretsiz resmî veya özel bir iþ görmek, ek görev almak veya serbest meslek icra etmek.
  • Fidanligi sponsor reklami
Working...
X