fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bindik bi alamete.....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• bindik bi alamete.....

ziraat mühendisi olmak mı çok meşakatli yoksa önümüze zorla koyulaN engeller mı var
    2 gündür anlayamıyorum bu sınav olayını. ben zirai ilaç bayiliği acmak için bölüm zorunluluğunun kaldırıldıgına sevınıyorum ama birde bakıyorum sınava girmek zorundaymısım davalar açılıyo bir hata oldugu düşünülüyo ama hiç birsey degişmiyo bir hukuksuzluk var gözüküyo mesleğimize hakaret edildiği düşünülüyo ama yıne de sınav 4 ekımde yapılıyo allah hakkımızda hayırlısını versın
    çok bunaldım bu konulardan .Kaç gündür mesleğimin gelecekteki imajı için daha doğrusu geleceği kafa patlatıyorum umarın deger buna

Cevap: bindik bi alamete.....

Nüfus çoğaldıkça elemelerdeki zorluk dereceleri de artırılmakta. Neden Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmakta, bir Biyolog'dan ya da bir Ziraat Mühendisi'nden ya da bir Bilgisayar Mühendisi'nden vs. birinci derecede beklenen; alanıyla alakalı olarak kendisine verilen işi hakkıyla yerine getirmesidir. Artık o kişinin genel kültürünün gelişmişliği onun kalitesini gösterir. Sizin bahsettiğiniz spesifik (branş temelinde)elemelerde ise iki ihtimal düşünebiliyorum. Ya devlet verdiği eğitime güvenmemekte ve bu yüzden çözümü bu tür sınavlarda bulmakta -ki bu sizin değil, yüksek öğrenim sistemimizin zaafıdır- veya -KPSS' de olduğu gibi- nüfus fazlalılığından dolayı eleme yapma yoluna başvurulmakta.

Comment

nasıl bı eczacılık mezunu yada veteriner hekim vs.
      kendi işni kurmak için sınava girmesı gerekmıyosa bizimde böyle bır sınava girmek için zorlanmamamız gerekiyo burda adaletsizlik ortaya çıkar

Comment

Haklısınız aslında...

Comment

Tarım ilacı alınırken, alanda satanda sorumlu olmuyor. İlacın dozunu fazla vererek toksit etkisi ile öldürülen ağaç kimseyi dava etmiyor. Ne zaman ki insanlar, çevre ve insan sağlığını gerçekten ciddiye alırlarsa, o zaman ziraat mühendisleri gerçek manada mesleğini icra edebilirler. Şimdi, ipe un sererek fırsatçılara ve cebi şişkin tüccarlara biraz daha zaman verilmesi sağlanıyor.

Comment

zmo nun sitesınde ziraat mühendisleri için kara gün diye bas bas bağirılıyo ama bahçesel de nedense hiçbir tepki
            göremedim sanki
            kimse burdakiler ziraat mühendisi değil sanki kimsenin umrunda değil

Comment

Tepki göstermek, formül üretmekle olur. Bu ülkede, en yüksek sesle tepki gösterenlerin, en çok problemin kaynağı olduklarına da şahit olduk.
              Gerçekten ortada çok ciddi bir problem var ama bunun kaynağı bir tane değil.
              Tencere dibin kara misali...

Comment

Ziraat mühendisi olmak yetmez elbette. Açılan sınavda paris modasını sormazlar kanısındayım. En azından mesleki bilgiler sorarlar. Bilgisi olanlar neden endişe etsin ki? Ziraat Fakültelerinin en son 12 bölümü vardı. Bunlardan bitki koruma hariç belki biraz Bahce bitkileri ve Tarla bitkileri bölümleri hariç zirai mücadeleyi ve bitki hastalık ve zararlılarını bildiğini zannetmiyorum. Çünkü alınan dersleri ve eğitim programını biliyorum. Ben Kültür teknik bölümü mezunuyum konu ile ilgili soruları Süreyya Beye sorarım çünkü bilgim yeterli değil.Eczacılar ve veterinerler aynı değiller. Biraz sakin düşünürsek daha isabet kaydedeceğimize inanıyorum.

Comment

sayın kenan ziraat mühendisliği okuyan herkes bitki koruma dersı alıyorr bu bırr ıkıncısı kımsenın endişesı yok bilgisiyle ılgılı burda yapılan bır haksızlıkk varr
                  bunu görmek zor değil neden anlatamıyorumm
                  bir ziraat muhendısını 4 yıl okumus gereklı eğitımı almiş bır muhendısı işini yapabılmesı için tekrar sınava sokmak nasıl bır uygulamadırr hem de sınavı yangından mal kaçırır gibi
                  yapmak
                  artı 70 ytl ücret almak gereksız değil miZiraat mühendisleri, gerek aldıkları eğitimin doğal bir sonucu, gerekse 7472 sayılı "Ziraat Yüksek Mühendisliği Hakkında Kanun" ve "Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük" hükümleri uyarınca, bitki koruma hizmetlerini, herhangi bir ilave sınırlamaya tabii olmaksızın yerine getirebilirler.

Doktor, diş hekimi, eczacı ya da veteriner hekimlerin işyeri açabilmek için sınav zorunluluğuna tabii olmadığı bir durumda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nın ziraat mühendislerini sınava tabii tutmaya kalkışması, bilime - hukuka aykırı bir tutum, ziraat mühendisliği eğitimine ve mesleğe yönelik bir hakarettir.

tarım ve köy işleri bakanliği Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü uygulamasında samimi ise, örneğin sun‘i tohumlama işinde veteriner hekimleri ve veteriner sağlık teknisyenlerini eşit olarak yetkilendirmeli, bu işin yapılmasına yönelik bir sınav düzenlemeli ve sınava veteriner hekimler ve sağlık teknisyenlerini aynı koşullarda - birlikte almalıdır...

Bunları yapmayan Bakanlığın, aynı uygulamayı ziraat mühendisleri için gerçekleştiriyor olması, AÇIK BİR ÇİFTE STANDART GÖSTERGESİDİR!..

Comment

Güncel araştırma ve gelişmelerin takip edilip, bilgilerimiz yenilenmediği müddetçe, formalite sınavların gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Üstelik, sınava girecek şahısların belli kalıplara sıkıştırılması da ayıbın bir parçası.
                    Ziraat fakülteleri, bölümlerde fazla ayrıntıya kaçarak, başı gövdeden ayıran bir sistemi oturtmuştur.
                    Gerçekten bu işe gönül veren insanlar, parçadan bütüne doğru kendilerini geliştiren insanlardır. Bu da malesef kişisel özveri ve gayretle olmaktadır.

Comment

Herşey kişisel özveri ve gayrete dayanıyor aslında. Ezber yapılarak da koskoca bir fakülte bitirilebilr. Üniversitelere öğrenci alımlarında ÖSS'nin yanısıra öğrencinin isteği de gözönünde bulundurulmalı. Derine inersek eğitim sisteminin ilkokuldan itibaren değiştirilmesi gerektiği sonucuna varılır.

Comment

Working...
                      X