fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Küçük sebze bahçesi yardım istiyor..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Küçük sebze bahçesi yardım istiyor..

Bahçeli bir evde (Bodrum'da) oturuyorum.Hobi olarak bazı ağaçlarım var. Elma ,şeftali ayva ,limon, erik, kayısı ,asma,fıstık çamı. Son yıllarda bunların hiçbirinden verim alamıyorum.Damlama sistemi kurdum. Haziranda ilaçladığım halde hastalanıyorlar.Yardıma ihtiyacım var. Mümkün olduğu kadar kimyasal kullanmak istemiyorum. Site çok kapsamlı .Bitraz şaşırdım .
    Birde kış için hangi sebzeleri ekebilirim. Şimdiden teşekkürler.
  • Fidanligi.com

Cevap: Küçük sebze bahçesi yardım istiyor..

Sevgili lirik, az çok bahsettiklerinizden fikir çıkarttım ancak bahçenizden buraya resimler yerleştirebilirseniz hem daha iyi yardımcı olabiliriz hemde yeridne görüp doğru tavsiyelerde bulunabiliriz.

Bahçenize ekebileceğiniz sebzelere gelince, havuç, turp, kereviz (fide buulmanız gerekli), marul, maydanoz, tere, brokoli, kara lahana, tzae soğan (Tohumdan) ekebilirsiniz.

Comment

.Hocalarımız derdi ki bir bitki 30 neden den dolayı sararabilir. Yani söylediğiniz sıkıntının nedeni tek bir olaydan kaynaklanmayabilir. Ancak son yıllarda yaşanan kuraklık ve taban suyunun hızla çekilmesi ağaçlarınızda verim düşüşüne neden olabilir. Yani meyve ağaçlarını suluma durumunuz nasıl. İkinci neden toprakta yeterli besin elementi kalmayabilir. Yeterli miktarda organik madde ilavesi yapmanız gerekebilir. Kısacası görmeden isabetli bir karar vermek çok zor.
      Kış için sebze ekimine Selahattin beyin önerilerine katılıyorum. Toprak ve yeriniz hakkında daha detaylı açıklama yaparsanız iyi olur selamlar

Comment

Merhaba bahçenizde bulunan ağaçlarınızher biri farklı bakımisteyen farklı budama ve ilaç isteyen meyva ağaçları birisine attığınız ilaç diğerine iyi gelmez işiniz çok zor.bulunduğunuz şehir itibarı ile havada bulunan fazla nemden dolayı çeşitli mantar hastalıkları da zirai ilaç mücadelesi yapmadığınız için ağaçlarınız bulaşan mantar sporları nedeni ile ağaçlarınız çiçek açar amameve tutmaz tutsa da kararıp dökülür.orada bulunameyve müstahsilleri ile görüşmenizi tavsiye ediyorum size .Resen görüşmeler dahafaydalı olacaktır.Hoşçakalın.

Comment

lirik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bahçeli bir evde (Bodrum'da) oturuyorum.Hobi olarak bazı ağaçlarım var. Elma ,şeftali ayva ,limon, erik, kayısı ,asma,fıstık çamı. Son yıllarda bunların hiçbirinden verim alamıyorum.Damlama sistemi kurdum. Haziranda ilaçladığım halde hastalanıyorlar.Yardıma ihtiyacım var. Mümkün olduğu kadar kimyasal kullanmak istemiyorum. Site çok kapsamlı .Bitraz şaşırdım .
          Birde kış için hangi sebzeleri ekebilirim. Şimdiden teşekkürler.
          Sayın lirik;
          Bahçeniz için size B5A organik sıvı gübreyi öneriyorum...Kimyasallardan uzaklaşın ve sadece B5A kullanın..Faydalı olacaktır...Saygılar...

Comment

Working...
          X