Yanlış anlaşılmasın yeşili ve bu iki türü seven bir insanım .Ama kendimce uygun gördüğüm görüşlerimi aktarmadan geçemiyeceğim.Diyeceksinizki nerden aklınıza geldi.Dün Sn Saraç Akvaryumdan bahsedince aklıma geldi.Yıllar önce yaşamış olduğum bir hatıratımı aktararak işe başlayalım.Şu an 48 yaşındayım.1981 yılında İzmir'de asker iken bir dostumu ziyarete gitdim(Kendisi şu an yaşamıyor,emekli hakim idi).Kendisi beni misafir etdi.Karşıyakada bulunan Ecnebi bir dostunu,beraberce ziyarete gitdik.Evi Denize nazır,önü bahçeli ve Bahçede sadece çİm ve birkaç yeşil bitki vardı.Aynı şahıs bizi Torbalıda bulunan Bahçesine götürdü Sadece Çam ve Ladin Vardı.Kendisine eve döndüğünde neden sadece Çam ve Çim ektiğini sordum.Bahçesine Marul,dereotu ve maydanoz gibi istifade edebileceği bitkiler varken niye meyve ağacı değilde bunlar dedim verdiği cevap karşısında hayrete düştüm.Aynen aktarıyorum" Meyve ağacı diksem,üretim olacak halk yiyecek,istifade olacak,Sebze eksem komşularım ve misafirlerim istifade edecek.Üretim olmasın" dedi.Bu sözleri işitdiğim an sinirlendim ve orayı terketdim.Bir dahada o dostumlada ilişkimi kestim.Yabancıların olaya bakış açısı benim düşünceme göre hiç değişmedi.İstihdama ve üretime yönelik her olaya mutlaka kulp buluyorlar.Dağlarımıza bolca çam diktiriyorlar."KARDEŞİM NE OLUR,CEVİZ,BADEM,HARNUP,İĞDE DİKSEK kurt kuş,ademoğlu yese dikene dua etse.Her kes kapısının önüne azıcık,Sebze yapsa eliyle koparsa;Kahveden kendini uzaklaştırsa.Balkonlarına saksı içerisine Marul,domates,nane vs ekenlere saygılarımı sunuyorum.Ayrıca Kurt,kuş ve yabani hayvanlar bulundukları ortamda güzeldir.Güzelim sakalrımızı alıp,kafeslerde hapsetmenin alemi ne?sizi birisi hapsetse ne dersiniz.Her Canlının Tabiatda özgürce yaşam hakkı vardır.Balığın yeri;Göl,Deniz ve akarsudur.Boşa elektirk harcamak banatuhaf geliyor.Evinin içinde fino besleyenlere önerim Malesef ülkemizde bir sürü eğitime muhtaç, fakir genç var.Üniversitede okuyupda simit ekmekle gün geçiren çocuklarımız mevcut.Bu Finolara yapacakları masrafı onlara harcasınlar.Tabi bunlar yine bize batıdan geçme nedeyim? Hastalıkmı neyse?İnsana düşen topluma yararlı olmaktır.Buda en büyük erdemdir. Sağlıcakla kalınız.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
çim ve çam
Collapse
X