fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsanlar neden kendini gizler?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• İnsanlar neden kendini gizler?

Formlarda veya bir yazı altına yapılan yorumlarda çoğu insanımız adını ve resmini gizleme ihtiyacı hissediyor. Neden?

—Eğer art niyetli değilsen, rumuz kullanmak niye?

—Çoğu insanımız yazıyı okuyor. Kızıyor veya çok seviniyor. Ama yazının altına iki satır yorum yazmaya korkuyor. Veya yazmaya kendinde cesaret bulamıyor. Sizce Neden?
    —Bir konu üzerinde belirli bir eğitim almış ise, o konu hakkındaki bir yazı altına iki satır görüş bildirecek kadar cesaretiniz yok mu?

Bazen ilim tahsil etmeyenler bile bir konu hakkında saatlerce konuşuyor sizce neden?

Örneğin: Erman TOROĞLU. Bu şahsa önceleri çok kızıyordum ama şimdi medeni cesaretinden dolayı saygı duyuyorum.
  • Fidanligi.com

Cevap: İnsanlar neden kendini gizler?

Sayın Ubeyd, serzenişinize ortağım. Ancak;

Kendi ismini kullanan bir üyemizin ileride rahatsız edilmesi mümkün olabileceğinden yada herkese açık forumlarda isminin ve özel bilgilerinin verilmesi art niyetli insanların farklı yaklaşımlarına sebep olabileceğinden bence kendi isimlerini kullanmaları gerekmeyebilir. Bu nedenle aslında kendini gizlemek değil, bence yapılan şey, kendini korumak adına rumuz kullanmaktır ki; bunu tüm üyelerimize tavsiye ederim. Bunda bir sakınca yok. Ancak kendi isimleri ile kendini tanıtan üyelerimizin de yeni ve gerçek arkadaşlıklar ve gerçek iş ilişkileri kurabileceğine inanıyorum.

İnsanımız yada üyelerimiz bilinçli olduğu sürece kimse onlara zarar veremez. Forumlarda bendeniz "Selami Saraç" ismimi kullanmak yerine bana daha kolay gelen "selsaraç" rumuzunu kullanıyorum. Her yerde de gerçek ismimi kullanıyorum... Kimseden de bu konuda bir zarar görmedim. Hatta internette beni arayan birçok okul arkadaşımla bu sayede yeniden irtibat kurdum ki, bahcesel gibi büyük bir sitede gerçek isimle üye olmak üyelerimizin eski arkadaşlarını bulmasına imkan sağlayabilir. Tabii bu istenirse...

Kimseyi yadırgamıyorum. Herkes istediği rumuz yada adı soyadı ile üye olabilir.

2. olarak bahsettiğiniz forumdaki bilgilerin gelişmesi ve güncellenmesi adına üyelerimizin katkısının az olması. Buna bende katılıyorum.

Bir örnekle açıklayayım.

Bir bilgiyi arıyoruz. Bahceselde bulduk, okuduk, faydalandık. mesajı yazana hani teşekkür? O kadar zor değil ki. Okunan mesajın alt sağında "thenks" butonu var ki biraz dikkat çeksin diye öyle bıraktık.

Diyelim ki bilgiyi bahcesel de bulamadık... Aradık aradık başka bir sitede bulduk. Bahceselde bu bilgi de olsun diye düşünmek gerekir bence. Çünkü burası Türkiyenin en büyük tarım ve bahçe forumu olacak. Bunu sağlamayı sadece site yönetici ve editörlerinden beklemek haksızlık olur, çünkü bu siteyi Tüm Türkiye kullanıyor ve kullanacak.

Diyelim ki Bahceselde bir başka bilgi bulduk. Ama yetersiz. Başka bilgi arayanların tam bilgi sahibi olmaları için bahcesel sayfası açık kalsın bulunan bilgi başka bir sayfada yada sitede ise kaynak belirterek bahceselforumsele yapıştırılsın. Buda zor değil... işte bunu tüm üyelerimizden bekliyorum.

Comment

Sn saraç:Üstat ve sizinde haklı noktalarınız var. Şöyleki insanlarımız,görüşlerini belirtmekten nedense korkuyor.Eğri,doğru neyse yazabilir.Bana eğri gelen, diğerine doğru gelebilir.Birazda korku mevcut.Başım ağrımasın diye düşünüyorlar.Bazı insanlarımızda sizi tenzih ederim.Eleştiride biraz acımasız oluyorlar.Hoş görülü olmak zorundayız.Her kes fikrini yasalarımız çevçevesinde ve kimseyi incitmeden yapması taraftarıyım.Malesef Ülkemizdede kötü niyetli insanlarda yok değil.Bazı arkadaşlarımızın kişisel bilgilerini alarak, bunlara zarar verme endişeside yok değil.Örneğin, Bu site dahil bilgisiyarlara virüs atmalar çoğaldı.Beni ençok üzen,hatda kızdıran bu virüsler.Elime düşmesinler.Bunlara herşey mübah küfürde dahil(Tabi bunu kendi içinizden yapmak kaydıyla).Buğzda dahil.Toplumda sırf bu bilgiyar için ve sitemiz için değil,telefon ve başka durumlar içinde geçerli.Tabi bu bir eğitim ve görgü meselesi.Tarihi bir çeşmeye,Sprey boyayla çıkmayacak şekilde " Ali Ayşe'yi seviyor" veya kalp yapıp; içine baş harfleri koydurmanın anlamı ne? Üstelik bunu yapan üniversite öğrencisi ve öğretmen olacakda öğrenci yetiştirecek.Yolun kenarına dikilen ağaç dalı yada çiçeği koparmanın kime ne faydası var?Bunların örneğini çoğaltmak mümkün.Katılımcılığın çoğaltılmasınıdı en çok isteyen biriyim.Esen kalınız.

Comment

Sayın ubeyd ne demiş atalarımız dinime söven bari müslüman olsa siz kendiniz bunu yapan insansınız benim eleştirilerimi kaldıramayıp sizin gibilerin yazılarına cevap vermem diyorsunuz herkes benim gibi deli değilki telefon numarasını ve işyeri adresini dahi versin ben Allaha şükür hayatta tek yaradandan korkan bir deli yapım var o yüzden farketmez yazarım ama herkes benim gibi değil. Artı sayın ubeyd insanlar bir kere eleştiriyor tepki alınca bunlarda diğerleri gibi diyor siz önce kendi önünezden yemeyi öğrenin saygılarımla. sayın saraç güzel tesbit yapmış sağolsun herkesin kaygısı var bir de tabiatçı nın dediği gibi virüs belası var millete kızmak yerine bundan ders çıkarmak lazım çözüm tarihe sövmek değil tarihten ders almaktır saygılar sunarım S. çakır

Comment

Ben herzamanki gibi görevimi üstlenip bir açıklama getirmek istiyorum.

Bahcesel.com pekçok tarım sitesinin bile sahip olamadığı kendi sunucu bilgisayarına sahiptir. Türkiyenin en itibarlı hizmet sağlayıcılarından olan TEKLAN üzerinden yayın yapmaktadır.

Son sistem bir sunucu ile yayın yapmakta ve tüm kullandığı programlar en üst versiyonda ve güncel virüs koruması altındadır. Sitemizden kullanıcı, üye yada ziyaretçilerimizin bilgisayarlarına zarar verecek hiçbir zararlı kod gönderilmemekte olup, bu konuda son derece yönetim olarak hassas olduğumuzu bildirmek isterim.

Ancak bu konunun neden zaman zaman gündeme getirildiğini de belirtmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi bahceselforumsel sistemi herkese açık bir sistemdir. İsteyen üye olup anında mesaj yazmaya başlayabilir. Eğer kötü bir niyet taşıyorsanız yada bir konuda reklam yapmak istiyorsanız tüm forum sitelerine üye olup,aradan bazı mesajlar altına hızlı mesaj yazarsınız ve daha önceden bu konuya mesaj yazarak abone olmuş olan insanlara mail ile reklamınızın ulaşmasını sağlarsınız ki Sizin bahsettiğiniz virüs vakaları olarak adlandırdığınız bu yabancı dildeki ve çince yazılmış mesajlar içeren maillerdir. Yasal bir zorunluluk durumunda bilgisayarınızı İP adresi kaydedilmekte olduğunu unutmayınız. İnternette her bilgisayarın izi tutuluyor. Bu konu aslında buraya yazılmamalıydı, Neyse yarın tekrar sileriz. Yabancı dilden hatta çinden japonyadan birçok farklı dilden de üye olunup sitemize mesaj bırakan birçok yeni üye gelmekte ve bunlarla sürekli ekip olarak mücadele halindeyiz. bu sorun sadece bizde değil tüm forum sitelerinin ortak sorunudur. Ancak son sürüm yazılım kullandığımız için epey mesafe kaydettiğimizi de belirtmek istiyorum. Eskisi gibi bu tür mesajlar gelmiyor. Değil mi?

Sayın Tabiatcı ve Kardelen, Size Bahceselden bir mesaj geldiyse ve bunun virüs gibi davrandığını düşünüyorsanız lütfen bana o mesajın bir kopyasını gönderiniz ve benden açıklama isteyiniz. Sitemizin isminin bu şekilde bir sorunla yanyana olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Ancak gerekli inceleme yapılır ve gerekiyorsa düzenleme yapılır, bu güne kadar böyle bir olayla ben şahsen karşılaşmadım.

Eğer bilgisayarlarınızda bir sorun var ise bu bahcesel.com sitesinden değil başka bir nedenden dolayı olabilir. Bunları da yazabilirsiniz.

Lütfen sözlerimi kişiselleştirmeyiniz. Eleştirilere daima açığız ve açıklama hakkımızı kullanma gereğinden dolayı bu mesaj yazılmıştır. Bu Genel bir bilgilendirmedir.

Saygılarımla.

Comment

Sn saraç:Eyvallah..Bizim şikayetimiz, Bahçeselden değil haşaaa.bazı art niyetli kişilerden,bu sadece virüs için değil,hayatda karşılattığımız her şey için; Lütfen yazımı bir daha okuyunuz.Çevremiz bilerek ve bilmeyerek insana ve çeevresine zarar veren kişilerle dolu.Yukarıda Örneğini verdim.Belediyenin diktiği çiçeği söken veya koparan şahıs bana zarar veriyor. Değişik sitelerden Buranın Link hattına virüs geliyor.Başka bir arkadaş bizi ararken,bizden yada ondan bize bulaşıyor.Bilgisayarımı 4 kez format attırdım bize yazık değilmi?iyiki Flaş disk var.Toplumda çok çeşit insan var.Bir birimizin hakkına saygı göstermeyi ve hoş görülü davranmalıyız.Ben açıkca fikrimi söylüyorum ama; adamda korkuyor.Haklı nedenleri olabilir.Çünkü başına gelen bazı hadiseler onları yıldırmış olabilir.Elinde bira şişesiyle,altında araba gezen şehir magandasıyla uğraşmak mesele...Koluna kız arkadaşını takmış park kenarında toplumun huzurunda,sarmaş dolaş; Uygunsuz şekilde gezen cahile ne diyelim.Müdahele edin bakalım..Burada bizlere çok işler düşüyor.Herkes önce kendi çevresindeki insanları,Devletimizde yasaları düzenleyerek bu insanları eğiterek ve gerekli yasal düzenlemeleri getirecektir.Bizde bu toplumun insanları olarak elimziden geldiğince doğru bildiklerimizi beyan edecek ama yapıcı olacağız.Neticede bu memleketde yaşayan bütün bireyler bizim kardeşimizdir.Bazen kızdığımız oluyor ama,oda insanlık hali ne yapalım?? affınıza sığınıyoruz, Hoş görünüz.Tüm site üyelerine saygılarımla..... esen kalınız.

Comment

Sayın saraç hayatım boyunca beni bir kişi anladı oda yanlış anladı ben onu kastedmedim açık adres verildiğinde insanları rahatsız eden terbiyesizleri ve msn e virüs göndermeye çalışan insanlar için belirttim ayrıca sağolun sizin bu konudaki gayret ve gelişimlerinizi biliyoeum onun için şu ana kadar rahatsız edilmedim ama inşaallah da olmaz onu kasteddim. Ben farkındaysan telefonumu bile yazarım o yüzden bu hitabı kimse bana söyleyemez onun için herkes kendi önünmden yesin dedim. Yoksa benim bir sıkıntım yok ayrıca sayın saraç sizinle hala yüzyüze görüşmek bu konuları nasip olmadı ben yazı göndereceğim bi tane onu nereye göndereyim burada yayınlamak için saygılarımla

Comment

Sn Saraç: Sn Kardelen'in MSN ile virüs gönderme konusu çok haklı, inanın MSN'mi açmayı bunun yüzünden istemiyorum.demin açtım virüs proğramı çalıştı ve ve tehdit:IS/TrojanDovwnloader.Iframe.NBMtruvaatı bu tehdit'in kime ait olduğunu ve nerden kaynaklandığını bilmenin mümkünü varmı? bununla ilgili yasal prosüdür nedir? bilgisi olan kardeşimiz varsa yardımcı olsun.İnanın bazı haber sitelirene bile girmeğe ve bilgi sahii olmaya çekiniyoruz.

Comment

Benim asıl demek istediğim. İşin uzmanı veya bilirkişileri, kendi konuları hakkında yazılan bir yazının altına, olumlu veya olumsuz düşüncelerin yazma cesareti gösterememeleri. Sonra da kahvene köşelerinde veya dedikodu meclisinde dert yanıyorlar ilgili olduğu alanda başkalarının söz sahip olmalarına.
                  Neden ilgili olduğumuz alanda görüşlerimizi bildiremiyoruz, söyleyemiyoruz ve yazamıyoruz. Bu çekingenlik veya vurdumduymazlık neden?
                  Konu değişik alana kaydı.

Comment

Üstat: Konunun başka yerlere kaydığı doğru; Ama konu yoruma açık ve tarşılacak bir konu.Eğer vakit ve zaman olsa iş uzar gider.Bir meseleyi konuşurkan doğru bildiğimiz bazı konularıda irdelemek gerektiğine inanıyorum.Bunları söylemezsek içimize dert olur.Tabi buda insanın kişilik yapısına,şahsiyetine ve genleriylede doğru orantılı olduğu kanaatindeyim.Hepimizce malum Hz.Hüseyin olayıını biliyoruz.Kerbelaya gitmekle abideleşti ve Mazlum insanlara örnek teşkil etmektedir.tabi biz kendimizi haşa onla mukayese edemeyiz.Ama ufakta olsa toplumdaki bazı yanlışları ve gördüklerimizi beyan edeceğiz.kahve köşelerinde dedi kodudan iyidir herhalde.İnsanlık tarihiyle başlar ve dünya döndükce dedkodu sürecektir ve bu tür insanlar olacaktır.Keşke dediğiniz gibi, topluma yararlı olsalar.Ama dediğim gibi şahsiyet çok önemli. İnşallah doğru yolu bulurlar demekten başka çıkar demek gerekli amaaa,bazende bazı şeyleri çemberinden çıkmayacak şekilde söyleyelimkiii, buda marifet !!!

Comment

Working...
                    X