Daha öncede bu sitedeorganik gübreler bahsinde konu edilmişti.Bahcesel Ana sayfadaki haberi okumam nedeni ile yorumumu bu sayfada yazmayı uygun gördüm.Bir çok çiftcimiz,Akaryakıt fiyatlarının artması ve maddi imkansızlık sebebiyle malesef; Gübresiz ekim yaptılar.Tabi Benim görüşümce bu birazda iyi oldu.Yıllarca Bilinçsiz çiftcilerimiz,Toprak tahlili yaptırmadan adeta hoyratca gübre kullandılar ve Toprağı adeta zehirlediler.Şimdi ise gübre ve Mazot fiyatlarının artması nedeniyle,Gübre kullanmadan ekim yapmaktadırlar.Buda topraktaki fazla besin maddelerinin bitki tarafınadan alımına,Yetişecek Tahıl'ın kalitesinin artmasına ve çiftcilerimizin başka alternatif arayışlara itmiştir.Bunlardan biride Tarlayı münavebeli ekmeye ve nadasa bırakmağa yöneltmiştir.Çiftcilerimzle iç içe olmam sebebiyle;Her Köye yakın yerleşim birimlerinde hayvan çiftlikleri mevcutdur.Bu çiftliklerden çıkan atıkların değerlendirilmesi ve Tarımımıza kazandırılmsı gerekir.Çitcilerimiz bu gübreleri az bir emek vemasrafla tarlalarına verebilirler.Şahsen bu hafta pazar günü bir dostumun hayvan çiftliğinden, Üç arkadaş beraberce yükleyerek birer traktör remorku oldukca dolu getirip; Üzüm bağının kenarına yıktım.Bunu kimyasal gübreyle zenginleştirip,ilaçlayarak bahçeme vereceğim.Üstelik bu atık maddeler( Hayvan ahır pislikleri,küspe ve saman-yem artıkları),Besiciler içinde problem teşkil etmekde;Daha doğrusu atacak yer aramaktadırlar.Çiftcilerimiz bunları değerlendirilmesi gerektiğine inanmaktayım.Bu sitedeki Kardeşlerimizin bunu nazara alacağına inanıyorum.Esen kalınız.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Çiftcilerimizin ekimi
Collapse
X