fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ağacların erken uyanması

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• ağacların erken uyanması

sevgili bahçesel dostları yine size bir konu hakkında danışmak ve bilgi almak istedim. havaların bu şekilde 21-22 c derece gitmesinden dolayı meyva agaçlarım bir turlu uykuya gecemediler ve en son incelememde seftali ağaçlarımın tekrar tomurcuklanmaya ve cicek acmaya basladıgını gordum. bu konuda ne yapabileceğimi yada ne yapmayacağımı bana soylerseniz çok sevinirim. sakın tek çaremin ''allaha dua ederek ''havaların hep boyle surmesini istememi benden beklemeyin .sonuçta kışta olacak
    saygılarımla...
  • Fidanligi.com

Cevap: ağacların erken uyanması

mining Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...sakın tek çaremin ''allaha dua ederek ''havaların hep boyle surmesini istememi benden beklemeyin .sonuçta kışta olacak
    saygılarımla...
    Bunu söylemeniz çok abes kaçmış zira bizim ne söyleyeceğimizi bilemezsiniz ve bu durumda saçma bir yaklaşımla tahmininizde yanlış olmuş elbette. Bu tür yaklaşımdan önce bir dinlemenizi tavsiye ederim. Böyle bir cevabı verebilecek az sayıda kişi olduğu gibi gerçekçi cevaplarda alacaksınız buna hazırlıklı olun ve lütfen cevap almadan kimseyi zan altında bırakmayın. Ama illada cevabımızı beğenmezseniz ne yapmanız gerektiğini yazmışsınız zaten diyecek ve yapacak bir şey yoktur.

Gelelim sorunuzun cevabına. Gerek sıcak stresi ve gerekse bitki fizyolojisi gereği farklı nedenlerle bitkiler çiçek açmış olabilir. Bu çiçekler döllenmeyecektir muhtemelen dökülecektir ve eğer kış aylarına geldiğinde yeniden meyve gözü oluşturabilirse ki bu büyük bir olasılık, baharda yeniden çiçek açacaktır. Ancak meyve gözü oluşturamazsa yapacak çok fazla bir şey yok demektir. Bitkilerin çiçek açmasını önlemek için yapabileceğiniz çok fazla bir şey olmamakla birlikte geciktirmek ve soğuklara ulaştırmak için göztaşı atabilirsiniz veya toprağı traktörle çiğneyerek köklerin havasız kalmasını ve daha yavaş çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında zirai ilaç bayinizden daha ayrıntılı bilgiler edinerek imkan dahilinde kimyasal kullanabilirsiniz.

Comment

Sayın mining hangi ilde yaşıyorsunuz belirtmemişsiniz. Şeftali ağaçları bölgenizde tamamiyle yaprak döktüğü halde sadece sizin ağaçlardamı yaprak var? Eğer yaz aylarında geç zamanda azotlu gübre vermişseniz bitkinin yeşil aksamı gelişmesi için tetitleceğinden kışa tam uykuya geçmeden hazırlıksız girecektir ki bu uygulama hatasıdır ve cezasını çekersiniz. Ağaçlar ciddi don teklikesi riski altında olabilir.

Eğer gübre kullanımızın doğru olduğundan eminseniz bence bir sorun olmaz ve az hasarla atlatırsınız.

Comment

selahattin hocam aalah iyiliğinizi versin inanın beni cok guldurdunuz allahta sizi guldursun... bir espiriyi bu kadar ciddiye alıpta verdiğiniz cevap için tesekkur ederim. kimseyi zan altında da bıraktıgımı dusunmemiştim valla.

Comment

selsarac hocam ağaclara hiçbir azotlu gubre vermemiştim fakat eylül ayında b5a kokten uygulamıstım. bununda etkisi olabilir diye dusunuyorum. balıkesir edremitte yerim buranınn iklimi biraz izmire yakın oldugundan havalar cok sıcak gecmekte.
          saygılarımla.

Comment

B5A nın toprak ısısını yaklaşık 5 dereceye kadar diğer ortamdan daha fazla sıcak tutuğu biliniyor. Bu nedenle toprağınızın sıcak olmasından dolayı bitkide uykuya yatma gecikmiştir. Tomurcuklanma hatta çiçeklenme bile olabilir ama meyve tutmadan dökülür. Merak etmeyin baharın tekrar çiçek acar ve meyve tutmaya durur.

Comment

Evet,bu B5A nın etkisi...Sayın Ubeyd hocamın da söylediği gibi merak edilecek bir şey yok.Ağaçlarınız baharda daha sağlıklı sürgün verip çiçek açacaktır...B5A yı baharda tekrar uygulayın,farkını hep birlikte görelim...
              Saygılar...

Comment

Erken ilkbaharda meyvelerin çiçek açmaması için, ağaç diplerine kar koyulur. Kışın gecikmesi, özellikle sıcak bölgelerde meyve ağaçlarında çiçeklenme riskini de beraberinde getirebilir. Gün bitiminde ağaçların sulanarak, gece daha çok soğuklanması sağlanabilir mi? Olumlu ve olumsuz yönlerini birlikte irdeleyebilir miyiz.

Comment

bilgileriniz için tesekkurler. saygılarımla...

Comment

Working...
                  X