Bahcesel Ana sayfadaki Sn Bakanımızın yazısını ve ona cevap verenlerle ilgili görüşleri okudum.Kendime adet edindim, bu heberlerle ilgili yorum yapacaksam forumselde yapacağım;Belki bilen birileri cevap verirde bizde bir şeyler öğreniriz.Gelelim konuya:Bayram arasında TRT2 de Ilısu barajı ve baraj altında kalan yerleşim yerleri hakkında bir belgesel vardı izledim.Bu proğramın mümkün olsada TRT1 de günün izlenebilir saatlerinde bir kaç kez yayınlansa;Diğer özel kanallarada benim aciz önerim,bu tür konulara ağırlık vermeleri.Bu baraja sevindim.Zira; memleketimizin ihtacı var,akıllıca değerlendirilirse ki;eminim değerlendirilecektir.En Başta elektrik enerjisi,sulama ve balıkcılık olarak.Tabi Bu yöredeki insanların yıllardır yaşadığı yerlerden kopması zor bir hadise.Bu su altında kalan,bağ-bahçe ve ağaçlara üzüldüm.Devletimiz yerleşim yerlerini tesbit edip, iskan yapmış, istimlak paraları ödenmiş,tabi bu gibi büyük projelerde aksaklıklar olacaktır.Burada yöre idarecilerine ve vekillerine işler düşüyor.Bu tür okumuş yazmış insanların birbirine bu tür ifadelerde bulunması yanlış,yapıcı olmak lazım.Buradan Hemşerisi olmakla gurur duyduğum ve düsturlarını şiar edindiğim AHİ EVRAN-I VELİ'nin bir sözünü anımsatarak konuyu kapatarak herkese sağlıklı günler diliyorum."ELİNE,BELİNE,DİLİNE SAHİP OL".
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ilısu barajı
Collapse
X

Comment