Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çirkin Saldýrýyý Kýnýyorum....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Çirkin Saldýrýyý Kýnýyorum....

Ýsrail'in masum Gazze halký üzerine yaptýðý çirkin saldýrýyý kýnýyorum. ÝHH gibi yardým kuruluþlarý ilaç ve insani yardýmda bulunacaklar. Dualarýmýzla ve fiili desdeklerimizle, yaralarýn sarýlmasýna katkýda bulunmamýzý talep ediyorum.
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Çirkin Saldýrýyý Kýnýyorum....

Eli kanlý katillerin ve buna sesiz kalan ve destekleyen ABD'nin bu soy kýrýmý caniliklerini nefretle lanetliyorum.

Comment

Lanetli milletin soy kýrýmý katliyamýný kýnýyoruz.

Comment

savasta ve barýsta herzaman sivil toplum örgütleri devletlerin yapamadýðýný yapmaktadýr, lütfen sahip çýkalým

Comment

Bu kansýz ve vicdansýz caniliði kýnýyorum. Sizleri bu vicdansýzlýðýn arkasýndaki israil ve amerikanýn mallarýný boykot etmeye çaðýrýyorum. Bunlara birde ekonomik katkýda bulunmamayý tavsiye ediyorum.

Comment

Bizlerde bu terörist saldýrýyý ve ülkemizde bu saldýrýnýn dolaylý destekçilerini esefle ve lanetle kýnýyoruz.
            Ölen þehitlere de Allah'tan rahmet diliyoruz.
            Allah müminlerden, mallarýný ve canlarýný, kendilerine (verilecek) cennet karþýlýðýnda satýn almýþtýr. Çünkü onlar Allah yolunda savaþýrlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, Ýncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardýr! O halde O'nunla yapmýþ olduðunuz bu alýþ veriþinizden dolayý sevinin. Ýþte bu, (gerçekten) büyük kazançtýr.
            (Tevbe 111)

Comment

Sn Site üyeleri:Yüreðim yanýyor.Ancak buradan Hünkar Fatih Sultan Mehmet Han'ýn bir veciz sözünü hatýrlatmak istiyorum."Benim Fethetdiðim Topraklarý Ecnebilere satanlar ALLAH'ýn Gazabýna uðrasýnlar.Burada Yahudilere toprak satanlar;Ýngiliz casus Lavrens'in altýnlarýna kanýp,Osmanlý askerlerini çölde þehit edenlerin vebalý ne olacak? þimdi diyeceksinizki; Bu masumlarýn kabahati ne? burada bir atasözü var" Dedesi erik yemiþ,torunun diþi kamaþmýþ".Bütün bunlar birer ibret vesilesi,Uyanýk olmalýyýz.Daha önce bu sitede yabancýlara toprak satýmýyla ilgili bir yazýda, görüþümü belirtmiþtim.Bu cihetle memleketimizden bir çöp parçasýna bile karþýyým.Kainat'ýn efendisi Peygamber efendimizin hadisine mazhar olmuþ bir padiþahýn bu sözlerine kulak asmalýyýz.Bu ecdata layýk olmayý þiar edinmek gereklidir.Bu menfur ve hain saldýrýda ölenlere Rabbim rahmet eylesin,yaralýlara acil þifalar dilerim.Siyonizm bir beladýr.Bunun sorumlusunu herkes biliyor.Ancak tüm Alem-i islamda uyanýk olmaldýr.Parasýný Ýngilterede Futbol takýmý alan ve Ýspanyada veya baþka Avrupa ülkesinde saray yapan,harvurup harman savuran,sorumsuz arap þehleri,bu kazndýklarý paranýn bir kýsmýný filistin halkýna harcasalar olmazmý? ayrýca Gazzedeki ablukayý kaldýrmayan Mýsýr'a ne demeli? Konu uzadýkca uzayacak esen kalýnýz.

Comment

Evet, Sayýn tabiatçýnýn sözlerine katýlýyorum.Bende bu hain saldýrýyý lanetliyor,Ýsrail'in kahrý için Allah'a yalvarýyorum...ALLAH BÜYÜKTÜR ve EN GÜZEL VEKÝLDÝR...

Comment

Gazze kan gölü. Sanki Kamboçya'da Kýzýl Kmerlerin ölüm tarlasý...

Ýki yýldan beri, açlýk, susuzluk ve elektriksizliðe mahkumiyet tarzýnda geçen Ýsrail ablukasý ardýndan, bu defa, 100 tonluk bomba yaðmuru!

Gazze kan gölü. Sanki Kamboçya'da Kýzýl Kmerlerin ölüm tarlasý...
                  Cesetler savrulmuþ meydanlara... Üç günde 307 ölü. Binlerce yaralý. Kadýn, çocuk, genç, yaþlý... Gazze bir mülteci barýnaðý...

1.5 milyon nüfusun 900 bini mülteci durumunda... Üzerlerine bomba yaðýyor. Dünya sessiz. Týpký Bosna'da aylarca yaþanan utanç verici sessizlik gibi...

Ehud Olmert, El Halil'deki Yahudi yerleþimci cinayetleri için "Yahudi olarak utanýyorum" demiþti. Þunlarý söylemiþti:

"El Halil'de Araplara ateþ eden Yahudilerin görüntülerinden bir Yahudi olarak utanç duyuyorum. Tanýk olduðumuz için "katliam" tanýmýndan baþka bir þey bulamýyorum. Biz ki, katliamýn ne olduðunu bilen bir ulusun çocuklarýyýz.

Bunu söylemeden önce çok düþündüm ama bu olan baþka türlü tanýmlanamaz" Olmert, cinayet iþini "Þimdi savaþ zamaný" diye bombalarý uçaklara yükleyen Ehud Barak'a býraktý ve utancý unuttu. Gazze'ye bomba yaðdýrýrken artýk "Yahudi olarak" utanmýyor. Utanç tüm insanoðlunun. Bu vahþeti kýnayamayan BM'nin...

Bu vahþet karþýsýnda suskun kalan, hatta Hasan Nasrallah'ýn ifadesiyle, "Ýsrail'in Hamas'ý yok etmesi"ne sevinen Mahmud Abbas'ýn ve diðer Arap yönetimlerinin...

Þüphesiz vahþet karþýsýnda en insani tepkiyi "Ýsrail insanlýk suçu iþliyor" diyerek, Türkiye Baþbakaný Tayyip Erdoðan verdi. Onun tepkisi içeride pek diplomatik bulunmadý. Daha önce tekerlekli sandalyeye baðlý olarak yaþayan Þeyh Ahmet Yasin'in vahþi bir biçimde öldürülmesi karþýsýnda da "Devlet terörü" tanýmlamasý yapmýþtý. O tepki de diplomatik bulunmamýþtý.

Zaten o da "diplomatik" olsun diye deðil "insani" olsun diye sesini yükseltmiþ olmalý. Dünya çok diplomatik (!) davranýyor Ýsrail'e karþý. Amerika, Avrupa, öteki ülkeler çok diplomatik! Hiç kimse Ýsrail'i ve Yahudi lobisini karþýsýna almayý göze alamýyor. O da, ürettiði tüm savaþ teknolojisini, dünyanýn en mazlum toplumu olan Filistinliler üzerinde deneme imkanýný buluyor.

Baþbakan Erdoðan, Türkiye adýna, insanlýðýn sesini yükseltiyor. Bosna'da da Türkiye sahip çýkmýþtý, karný deþilen annelere, niþangah yapýlan bebeklere, tecavüze uðrayan genç kýzlara, yurdundan edilen yaþlýlara... Avrupa, 250 bin insan katledildi, sesini çýkarmadý. Amerika, ancak ondan sonra devreye girebildi. Amerika, Filistin'de, yani Ýsrail'e karþý, Bosna'da yaptýðýný da yapamýyor. Bush döneminden kalma ABD Dýþiþleri Bakaný Condelezza Rice, "Hak ettiler" babýnda bir þeyler söylemiþ.

"Ýsrail'in yaptýðý Hamas'a misilleme" diye meþrulaþtýrmýþ Ýsrail'in vahþetini... "Aþýrý güç kullanýmý" gibi diplomatik bir dil bile kullanamamýþ. Diplomasinin labirenti içinde 307 can, binlerce yaralý kayboluyor ne yazýk ki... Ýyi ki Türkiye var. Bu cinayetlere göz yummak sanýlmasýn ki, Ýsrail için iyiliktir. Zalimin zulmüne yardým etmek ve göz yummak ne zamandan beri zalime iyilik sayýlýyor. Bir insanýn, insanlýktan uzaklaþmasýna yardým etmek ona iyilik midir? Ýsrail'in bu coðrafyada kýrdýðý ceviz bini aþtý. Sabra, Þatilla, Beyrut ve Gazze...

Vahþet halkalarý birbirine ekleniyor. Ýþte bir gün Ýsrail Baþbakaný çýkýp "Yahudi olarak utanýyorum El Halil'de yapýlanlar sebebiyle" diyor. Þu anda Ýsrail'de bu vahþet serisinden utanan birçok Yahudi olduðu muhakkak. Dünyada, milyonlarca vicdan Ýsrail vahþeti karþýsýnda isyan ediyor.

Batý'da birçok namuslu bilim - fikir adamý, kendi toplumlarýnýn Ýsrail vahþeti karþýsýnda vurdumduymazlýðýna, hatta Ýsrail'e destek vermesine isyan ediyor. 100 ton bomba! Bombalanan evlerin enkazýndan çýkan bebek cesetleri...

Ekranlarda ölüm tarlasý... Ýþte bir yýlbaþý öncesinde, Hristiyan dünyasýnýn Cristmas'ýnda, Yahudi aleminin Þabat'ýnda Ýsrail eþittir bebek cesetleri... Ýsrail eþittir 100 ton bomba... Ýsrail eþittir Filistin'in enkazý... Bu vahþet tablosu hangi topluma onur verir? Ýsrail'e þimdi en çok utanç yakýþýyor!

30.Aralýk.2008 08:19:02

Ahmet Taþgetiren

Comment

Bu baðlamda, Ýnsani yardým kuruluþlarýnýn önemi bir kat daha kendisini göstermektedir.

Comment

Allah var ve harþevi görüyor. O þahit oluyor. Yapýlnlara ve yapýlmayanlara. Rabbim müslümsnlsra yardým etsin. Onlara basiret ve akýl versin Amin.

Comment

ÞEHÝT ÞEYH AHMET YASÝN'ÝN VASÝYETÝ

Allah'ým! Ümmetin suskunluðunu Sana þikâyet ediyorum!"
                        Býrakýn savaþçý onuruyla ölelim!
                        "Allah'ým! Ümmetin suskunluðunu sana þikâyet ediyorum!
                        Ben ki kocamýþ bir yaþlýyým. Kurumuþ iki elim, ne kalem tutuyor ne de silah!
                        Sesimle yeri inletecek güçte bir hatip de deðilim!
                        Ben ki saçlarý aðarmýþ, ömrümün son demlerinde, türlü hastalýklarýn yýktýðý ve üzerinde zamanýn belâlarýnýn estiði biriyim!
                        Tek isteðim, benim gibi Müslümanlarýn zaaf ve aczinden müteessir olanlarýn yazmasýdýr!
                        Siz ey Müslümanlar! Suskun ve aciz, helâk olmuþ ölüler!
                        Hâlâ kalpleriniz sýzlamýyor mu, baþýmýza gelen bu acý felâketler karþýsýnda? Bir halk yok mu? Hiç mi kimse yok, Allah için ve ümmetin namusu için kýzacak?
                        Þerefli direniþçilerken, bizleri katil teröristler olarak ilan edenlere karþý duracak! Bu ümmet utanmaz mý, þerefi çiðnenirken?
                        Siyonist katilleri ve uluslararasý iþbirlikçilerini görmezden gelirken!
                        Omuzlarýmýza el verecek ve gözyaþlarýmýzý silecek bir bakýþ! Bu ümmetin kurumlarý, sivil güçleri, partileri, teþkilâtlarý ve bariz þahsiyetleri, Allah için kýzmaz mý? Tümü birden sokaklara dökülüp, bizim için dua etmeye; "Ey Rabbimiz! Gücümüzü topla, zaafýmýzý gider ve mü'min kullarýna yardým et!" diye çaðýramaz mý? Buna da mý gücünüz yetmiyor?
                        Yakýnda bizim büyük ölümlerimizi duyacaksýnýz, o zaman alýnlarýmýzda þu yazýlacak:
                        "Bizler direndik! Ýleri atýldýk ve kaçmadýk!" Ve bizimle birlikte çocuklarýmýz, kadýnlarýmýz, yaþlýlarýmýz ve gençlerimiz ölecek! Onlarý, bu suspus ve bön ümmete yakýt yapacaðýz!
                        Bizden, teslim olmamýzý ve beyaz bayrak dikmemizi beklemeyin! Çünkü biz, bunu yapsak da öleceðimizi biliyoruz. Býrakýn savaþçý onuruyla ölelim! Dilerseniz bizimle olun, elinizden geldiðince, öcümüzü sizden her biri boynuna taksýn!
                        Dilerseniz bize acýyarak ölümümüzü izleyin! Temennimiz, Allah'ýn, emaneti savsaklayan herkesten kýsas almasýdýr! Umarýz bizim aleyhimize olmazsýnýz! Allah aþkýna, bari aleyhimize olmayýn!
                        Ey ümmetin liderleri, ey ümmetin halklarý!
                        "Allah'ým! Sana þikâyette bulunuyorum... Sana þikâyette bulunuyorum... Gücümün azlýðýný, imkânýmýn yetersizliðini ve insanlara karþý zaafýmý Sana þikâyet ediyorum.
                        Sen mustazaflarýn Rabbisin... Sen bizim Rabbimizsin... Bizi kime býrakýyorsun? Bize cehennem olacak uzaklara mý? Veya düþmana mý? Allah'ým! Akýtýlan kanlar, dokunulan ýrzlar, çiðnenen hürmetler, yetim býrakýlan çocuklar, oðlunu yitirmiþ anneler, dul kalmýþ kadýnlar, yýkýlmýþ evler ve ifsad edilmiþ ekinler aþkýna Sana þikâyette bulunuyorum.
                        Sana þikâyette bulunuyorum! Gücümüz daðýldý... Birliðimiz bozuldu... Yollarýmýz ayrýldý...
                        Halkýmýzýn zaafýný ve ümmetimizin bize yardým edip, düþmaný yenmedeki aczini Sana þikâyet ediyoruz..."

ÞEHÝD Þeyh Yasin

Comment

"Ey Rabbimiz! Gücümüzü topla, zaafýmýzý gider ve mü'min kullarýna yardým et!" diye çaðýramaz mý? Buna da mý gücünüz yetmiyor?
                          Yakýnda bizim büyük ölümlerimizi duyacaksýnýz, o zaman alýnlarýmýzda þu yazýlacak:
                          "Bizler direndik! Ýleri atýldýk ve kaçmadýk!" Ve bizimle birlikte çocuklarýmýz, kadýnlarýmýz, yaþlýlarýmýz ve gençlerimiz ölecek! Onlarý, bu suspus ve bön ümmete yakýt yapacaðýz!
                          Bizden, teslim olmamýzý ve beyaz bayrak dikmemizi beklemeyin! Çünkü biz, bunu yapsak da öleceðimizi biliyoruz. Býrakýn savaþçý onuruyla ölelim! Dilerseniz bizimle olun, elinizden geldiðince, öcümüzü sizden her biri boynuna taksýn!
                          Dilerseniz bize acýyarak ölümümüzü izleyin! Temennimiz, Allah'ýn, emaneti savsaklayan herkesten kýsas almasýdýr! Umarýz bizim aleyhimize olmazsýnýz! Allah aþkýna, bari aleyhimize olmayýn!

Gerçekten bu vasiyeti her okuyuþumda ilk defa okuyormuþ gibi, nefesim kesilir, içime bir mýzrak saplanýr sanki. Biliyorum, onlar þehit oldu, biz çocuklarýmýzýn ismini Ahmet Yasin koyduk, Allah her zaman doðru olan için gerçek fethi nasip edecektir.

Filistinin maruz kaldýðý, açýk terör bizim sofralarýmýza gýda terörü olarak girmektedir. Bu baðlamda herkese bir sorumluluk düþse de, gýda sektörü ile ilgili olan hepimize iki kat daha sorumluluk düþmektedir.

Comment

Sen Filistin, hokkalarý doldur kanla,
                            Þairler eðer ahýn varken
                            Uzanýrlarsa tomurcuklara güllere
                            Herbiri kanlý bir ateþ gibi korku
                            Bir azar, bir þamar olsun.

Filistin, sen iþine bak, kar topraðýný,
                            Yoður gazabýný Yaradanýn..

../..

Farzet körsün, olabilir,
                            Elele tut,
                            Taþ al ve at,
                            Kafiri bulur.

Hani ceylanlarýn,
                            Hani cihat marþýn?

Bir yumruk harbinden nasýl kaçtýn?
                            En arka safta bile kalmadýn,
                            Cengi attýn, dünyaya daldýn,
                            Tezeðe konan sinekler gibi.

Dönüyor burgaç,
                            Dünya üstten, yanlardan daralýyor.
                            Ovalardan,
                            Dar geçitlere sürülen sýðýrlar gibi,
                            Bir gün ister istemez,
                            Karþýsýnda olacaksýn kaçtýklarýnýn.

Dua et,
                            O gün henüz mahþer olmasýn...

cahit zarifoðlu

Comment

ABDÜLHAMÝD HAN VE FÝLÝSTÝN MESELESÝ
                              1897 yýlýnýn 29 Aðustosunda Macar asýllý Avusturya lý Yahudi bir gazeteci olan Theodor Herzl ilk dünya siyonist kongresini toplamýþtýr.Ýsviçre nin Basel þehrinde yapýlan bu kongreye yaklaþýk 200 delege katýlmýþtýr.Tüm dünyadan çaðrýya icabet eden bu yahudilerin tek amacý vardý Filistinde bir Yahudi devleti kurmak.Zaten kongreyi organize eden Herzl in daha evvel yayýnlamýþ olduðu bir kitabýn adý bunu teyid eder haldedir.Kitabýn adý 'Yahudi devletidir.' O zamana kadar yeryüzünde daðýnýk halde bulunan yahudiler artýk bir devlet kurmak için kollarýný sývamýþlar ve bunun içinde Atalarýmýzýn yurdu dedikleri Osmanlý hakimiyetinde bulunan Filistin topraklarýna göz dikmiþlerdir.O zamanlar Osmanlý sultaný 2.nci Sultan Abdulhamid Han dýr.
                              . Yahudi Theodor Herzl
                              Theodor Herzl, 17 Mayýs 1901 ve 4 Temmuz 1902 tarihlerinde Sultan Abdulhamid Han la iki kez görüþmüþtür.Theodor Herzl Bir Avusturyalý dük vasýtasý ve Osmalý hahambaþýsý Moþe Levi ile birlikte ulu sultanýn huzuruna çýktýðýnda Filistin topraklarýndan yer taleb etmiþ ve gerekirse bu yerler karþlýðýnda mali sýkýntý içinde olan Osmanlýya 5 milyon altýn lira vermeyi teklif etmiþtir.Fakat Sultan Abdulhamid Han parayla toprak satýlmasýný talep eden onun bu teklifini redderek þu meþhur sözlerini tarihe not düþürmüþtür'' "Topraklarýmýn parçalanmasýna razý olamam, halkým bu topraklar için döðüþtü ve bu topraklarý kanlarý ile suladý, Yahudilerin milyonlarý kendilerine kalsýn." sonradan Hahambaþýna "Siz Hahambaþý, Ýmparatorluðumun bir santim topraðýnýn bile terk edilemeyeceðini çok iyi bildiðiniz halde, bu adamý böyle bir teklifte bulunmasý için nasýl getirirsiniz." Demiþse de!. Yahudilerin Filistin'e yerleþme istekleri hakkýnda ki þu sözleri bu güne gelene kadar geçen süreci ve sonucu ayrýca bu gün Dünya politikasý üzerindeki etkileri anlamak açýsýndan çok ilginçtir. "Para kuvveti her þeyi yapar. Onlar bugün hükümet teþkil edecek deðiller ya! Bu bir mukaddemedir. Gaye ve emeldir. Þimdi iþe baþlayýp bir çok sene hatta bin sene sonra maksatlarýna muvaffak olabilirler ve zannederim olacaklar da!"
                              Toprak istek talepleri reddedilen Yahudiler Abdulhamid Han için sonun baþlangýncýný teþkil edecek olaylara baþlamýþlar ve pes etmemiþlerdir .Ýç ve dýþ olaylarda ki sorunlarýn artmasý,Cuma namazý çýkýþý ermenilerin Abdulhamid e suikast giriþimleri(1905),Fransýz akademisyen (Albert Vandal)tarafýndan 'doðudaki ermenileri bastýrdýðý için 'le Sultan Rouge''(kýzýl sultan) yakýþtýrmalarý hep bu sýkýþtýrma faaliyetlerinin bir parçasýdýr.Malesef bizlerede yýllarca bu ülkede bir Fransýz ýn ermeniler lehine olmak üzere kullandýðý 'kýzýl Sultan' tabiri Abdulhamid Han ý toplum nazarýnda küçültmek için okutulmuþtur.(Abdulhamid Han ý daha iyi anlayabilmek için Mustafa Amaðan ýn ''Abdulhamid in Kurtlarla Dansý'' isimli eseri okumanýzý tavsiye ederim)Dolayýsýyle bu düþünceyi benimseyenler belkide farkýnda bile olmadan Ermeni destekçilerinin maþasý olmuþlardýr..Bugünde ülkemiz hala bu soykýrým meseleleri yüzünden sýkýþtýrýlmaya devam edilmektedir.Ýlginçtir dikkatimi çekmiþtir,dünya ülkelerinin çoðu yahudilerin lehine olmak üzere nazizmi destekleyenleri,antisemitizmi destekleyenleri potansiyel suçlu olarak görürken,buna uygun kanunlar çýkartýp yahudi milletini mutlu ederken,ermeni meselesi konusunda 19 civarýnda ülke parlemontosunda Türkler ermeni soykýrýmý yapmýþlar manasýnda soykýrým kanunlarýný meclisten geçirerek bizi potansiyel suçlu ilan etmeye ve uluslararasý arenada sýkýþtýrmaya çalýþmaktadýrlar.
                              Yahudiler ve masonlar Ýttihat ve Terakki Cemiyetini avuçlarý içine almýþlar ve bunlarýn yönetimde olduklarý süreçte 3 adet yahudi yi nazýr (bakan olarak kabineye sokmaya baþarmýþlardýr.Özellikle Selanik mebusu yahudi Emanuel Karaso ve Ýzmir mebusu yahudi Nissim Russo Abdulhamid e karþý gizli emellerini korumuþlardýr. Özellikle Emanuel Karaso 3 dönem mecsiste bulunmuþtur.Saðlýðýnda ike bir kaç defa da Theodor Herzl görüþmeler yapmýþtýr.Karaso Makedonyada ki''La Risorta ''Mason locasýnýn üstadý idi ve bu Loca direk Ýtalya ya baðlýydý.Ýttihaçlarýn içerisinde Masonluk revaçtaydý.Dönme yahudilerin içinde cirit atttýðý,ele geçirdiði Bu cemiyet 31 Mart vakasý denilen olayý tertip ederek 13 Nisan 1909 tarihinde Abdulhamid Han ý alaþaðý etmiþ ve Koca sultandan Filistin topraðýný satmamanýn bedelini tahttan indirirek almýþlardýr.(Selanik ten yola çýkan bu orduya yol boyunca yanlýþ hatýrlamýyorsam halktan 700 civarýnda yahudi bizzat katýlmýþ ve Abdulhamid Han ýn hal edilmesini can-ý gönülden desteklemiþlerdir.Bu konularla ilgili ayrýntýlarý Soner Yalçýn ýn''Efendi''isimli eserinde rahatlýkla bulabilirsiniz.)Özellikle bugünlerde bazý kesimlerin ýsrarla kullandýðý irtica ,irticacýlar tabiri ittihatçýlarýn bugünlere armaðanýdýr.Ýttihatçýlarýn içindeki etken insanlarý burada gözardý etmemenizi salýk veririm.Zamanýn Meþhur Þairi Ýzmir li Þair Eþref
                              Ýttihat ve Terakki Cemiyeti'ne yahudi kökenlilerin hakimiyetini dile getirmek için çok anlamlý bir dörtlük söylemiþtir. Bu dörtlüðünde þöyle diyor:
                              "Avdetiler ile hükümetimiz,
                              Benzedi devlet-i Yehuda'ya,
                              Bab-ý fetvayý da çýfýtlýk edip
                              Verdiler en-nihaye Musa'ya"
                              Açýklamasý:
                              "Hükümetimiz Dönmeler yüzünden, adeta Yehuda devletine dönüþtü.
                              Fetva makamýný da yahudilerin kontrolüne sokup, sonunda Musa'ya verdiler."
                              Nitekim Ýttihatçý ekibin Abdulhamid Han ý düþürmek için ortaya koyduðu senaryo ilginçtir.31 mart 1325(13 Nisan 1909)Vakasý Ýrticai bir ayaklanma olarak kabul edilir ve ayaklanmada kullanýlan figüranlar''þeriat isterük''sloganlarý atmýþtýr.Bugün dahi deðiþen pek bir þey yoktur.Gizli eller Ali Kalkancý Þeyhini,Fadime Þahin maðduresini sözüm ona yem olarak orataya atarlar ve onlarýn etrafýnda dolaþýp þeriat isterük diyenleri delil gösterip dilediklerini elde ederler..Olan bu ülkeye olur yine..Ülkenin ekonomisi küçülür,demokrasisi küçülürTýpký Abdülhamid Han ýn hal edip iktidarý ele geçiren ittihatçýlarýn fiili olarak iktidarý ellerinde bulundurduklarý 5-6 yýl içinde koskoca Osmanlýyý nasýl küçülttükleri gibi.Ýttihat ve terakki cemiyeti 1889 yýlýnda yýlýnda Ýstanbul da kurulmuþ ve 1918 yýlýnda kendini feshetmiþtir.Liderleri yurt dýþýna çýkmak zorunda kalmýþtýr.Türk tarihinde 29 yýllýk süren gizli,karanlýk,iliþkiler yumaðý haline Ýttihat Terakki bugün hala tartýþýlmaya devam edilmektedir.Abdulhamid Han ýn tahttan indiriliþini bildirmek için seçilen heyette çok ilginçtir.Bu kararý teblið eden heyetin içinde bir tek Türk yoktu. Osmanlý ahalisini temsilen padiþahýn karþýsýna çýktýðýný iddia eden böyle bir heyette, ahalinin ana unsurunu teþkil eden ve devletin yönetimini resmiyette elinde tutan önemli bir etnik unsuru temsil eden bir tek kiþinin bulunmamasý dikkat çekiciydi. Padiþah da bu durum karþýsýnda þu ifadeyi kullanmýþtý: "Bir Türk padiþahýna, 33 sene bu makamda bulunmuþ Ýslam halifesine hal' kararýný bildirmek için bir yahudi, bir Ermeni, bir Arnavut ve bir nankörden baþkasýný bulamadýlar mý?"
                              Yahudi etkisindeki Ýttihatçýlar Sultan Abdulhamin Han ý Selanik e 20 ssat süren bir tren yolculuðu ile ev hapsine yolladýlar.O nu bir eve hapseetiler ve evin sadece balkonuna çýkabilme izni verdiler.Daha sonra Ýstanbula getirildi yanlýþ hatýrlamýyorsam Beylerbeyi sarayýnda 10 Þubat 1918 de 9 yýllýk bir ezadan sonra vefat etti.
                              Ýttihat ve Terakki Baskýsýyla 2.nci meþrutiyeti ilan eden Abdulhamid Han Meþrutiyeti ilan etmeyip Meclisi açtýrmamaktaki amacýný o zamanlar 'Eðer Meþrutiyet ilan edilip Seçimler yapýlýrsa bu zor zamanda azýnlýklar mecliste gereðinden çok söz sahibi olabilirler ve hükümetin icralarýna engel olabilirler.'' demiþti.Zaman onu yine haklý çýkardý.Ýlan edilen meþrutiyet sonrasý 240 sandalyeli mecliste 100 sandalyeyi azýnlýklar kazandý.(Bugün ise TBMM de 550 milletvekili içerisinde ayrýlýkçý fikirleri savunan 24 kiþi var.Yarýn bu sayý kaç olur bilemeyiz)
                              1526 yýlýnýn 24 Aðustos un da Merhum Yavuz Sultan Selim Han ile Memluklu sultaný Kansu Gavri arasýnda arasýnda Halep civarýndaki Mecidabýk savaþýndan sonra Filistin topraklarý Osmanlý topraklarýna katýlmýþtýr.Ta ki 1918 yýlýna kadar Osmanlýlarýn elinde kalmýþtýr. Filistin topraklarý o zamanlar üç sancakla yönetilmiþtir.Kudüs,Gazze ve Nablus sancaklarý.Tam 392 yýl Osmanlý yönetimi içrisinde huzurlu bir hayat süren Filistin halký 24 Nisan 1920 de San Remo konferansý sonrasýnda Ýngiliz mandasý himayesi altýna girdi.A tipi manda olarak ifade edilen bu hükmetmedeki esas ilgili topraklarýn aslýnda baðýmsýz olduklarýný ama kendi kendini yönetmek ten aciz olduklarýný ve bu olgunluða eriþince tam baðýmsýz olabileceklerini ifade eder.(Manda yönetim þekilleri için Dr.Kadir Kosalak ýn''Milli Mücadelede Manda ve Himaye Meselesi''isimli eserini okumanýzý tavsiye ederim)Ýngilizler bu manda iþine ta 14 Mayýs 1948 de Ýsrail yahudi devletinin kurulmasýna kadar devam eder.Emperyal Ýngilizler Yaklaþýk olarak 1918-1948 yýllarý arasýnda 30 yýl Filistin topraklarýný bir nevi sömürge topraklarý gibi kullanýr.Daha evvel Filistin olarak anýlan o bölgelerde Ýngilizlerin böl, parçala,yut taktiði sayesinde bugün üç devletçik vardýr.Bunlar;1922 de Ürdün,1948 de Ýsrail,1988 de Cezayir de sürgünde kurulan Filistin(bugün hala baðýmsýz bir ülke statüsünde deðildir.)Arap yarýmadasýnýn doðusunda ki ülkecikler,güneyinde ki kore misali iki tane yemen ülkesi,Bugün Irak ýn üç etnik temele bölündürülmesi çabasý,Türkiye de Kürt ayrýlýçýklarýnýn Abd,ingiltere,israil ve batýlýlarca el altýndan desteklenmesi amacý hep müslüman ülkeler üzerinde oynanan emperyallerin oyunlarýdýr.Osmanlýnýn son dönemlerinde neler yaþanýyorsa sanki bugünde olaylar kýlýk deðiþtirip tekrar önümüze sürülüyorlar.Dýþ borçlar meselesi,azýnlýklar meselesi,(Musul)-Kerkük meselesi,içimizdeki ayrýlýkçýlar meselesi,soykýrým meselesi... Biz yoksa hala uyanýðýz zannedipte uyanamadýk mý yoksa?Sevgiyle kalýn dostlar..

(Not:Bugün Kin devleti Ýsrail Gazze ye kara saldýrýsý baþlattý.Dualarýmýz mazlumlarla...3 Ocak 2009)

--

Zulmün milliyeti yoktur.Zulm ile abad olanýn sonu hüsran olur...

Comment

Working...
                              X