fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tarımsal yayınlar ve Uğurer Kitapevi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Tarımsal yayınlar ve Uğurer Kitapevi

Ülke olarak okumayı pek seven bir millet değiliz maalesef. Buğun Üniversitelerde okuyan öğrencilerimizin bile çok büyük bir kısmı 4 yıllık eğitim süresince ders kitabı haricinde hiç bir kitap okumadan mezun oluyor. Daha da ileri giderek diyorum ki ders kitabını bile çoğu öğrencilerimiz almayıp fotokopi çektiriyor. Yani kör topal ve bir tarafımız sakat olarak okullardan mezun oluyoruz. Kitapçıları gidip geziniz ve raflarda müşteri bekleyen kitapları karıştırınız kaç kitap i.ersinden kaç tanesi tarım içerikli. Yüzde bir bile bulamayacaksınız. Bunu çok acık olarak iddia ediyorum. Neden yok talep eden mi yoksa kitap yazıp piyasaya sürecek kişiler ve hocalarımı yok.Bence her ikisi de.İstanbul’da derli toplu Tarımsal yayınların bulunduğu koskoca metropolde bulamazsınız.Çünkü yok.

Bu hususta Türkiye’de Tek bir Kayseri de Uğurer Kitapevi var. Türkiye’de yayınlanan ne kadar tarımsal içerikli yayın varsa orada var.Ayrıca yabancı dillerde kitaplarda.Uğurer Kitapevi sahibi İbrahim beyi tebrik ediyorum.Emekli parasını bu hizmete adadığı ve çok değerli bir hizmet verdiği için.

Aradığınız ve bulamadığınız tüm tarımsal yayınları Uğurer kitapevinden kargo ile ödemeli olarak temin edebilirsiniz.

Cevap: Tarımsal yayınlar ve Uğurer Kitapevi

Uğurer kitapevi gerçekten çok özverili çalışmalar yapıyor. yıllardır ilk müracaat ettiğim kitapevlerinden birisidir. Tüm meslektaşlarımızın ve tarım camiamızın böylesi firmaları desteklemeleri gerektiğine inanıyorum. Çünkü sektörümüze ne kadar destek verirsek öncelikle geri dönüşü yine biz sektör mensuplarına olacaktır. Başka başka ilgisiz kitapevlerinden kitap almaktansa tarımsal yayınlara ağırlık veren kitapevlerini tercih etmek gererktiğine inanıyorum.

Bu gün çok enteresan bir mail gelmişti. Yeri gelmişken onu buraya aktarsam tam yeridir.

Yahudi Kızın İbret Dersi Bir muallim başından geçeni anlatıyor.

Çocuklardan not tutmaları için bir defter getirmelerini istedim.Sınıfın tek Musevi öğrencisi hariç iki gün içinde hepsi istediğimi yerine getirdiler. Her ders aynı talebe, Yahudi kızına tekrarladımsa da hali vakti yerinde olan bu kız deftersiz gelmekte devam ediyordu.......

Aradan bir hafta geçtikten sonra dediğimi yapmadığı taktirde kendisini sınıfa almayacağımı söyleyince de ağlamaya başladı. Ailesinin çok geniş imkanı olduğunu bildiğim için bu direnmenin sebebini sordum...
    Kızdan aldığım cevap bize Siyonist prensibinin genç bir Yahudi kızında ifade bulmasından ibaretti..
    kız ağlayarak;

"Ne yapayım öğretmenim.... Yako on gündür dükkanını açmadı..her halde hasta olmalı" dedi...Yako'dan başkasından alış veriş etmeyi prensibine ihanet addedecek kadar bir taassupla Yahudiliğine gösterdiği bu sadakatin kaçta kaçı acaba biz Türk gençlerinde bulunmaktadır...

Comment

Evet öğrenciliğimde ben de basılı yayın olarak her aradıgımı bulabildiğim BİR YER.TAVSİYE EDERİM İNTERNET DEN DE BAKABİLİRLER

Comment

Sayın Ubeyd. Çok önemli bir konuya parmak bastığınız için size teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Tarım ülkesi olmamıza rağmen kitap evlerinin % 99 unda tarım ile ilgili bir kitap bulamazsınız. Ancak Üniversite Yayın evlerinden yada özveri ile çalışıp kitap bastıran birkaç müteşebbisin kitabını belki bulabilirsiniz.
        Uğuer Kitap Evinin Adresini ve bilgisini verdiğiniz için çok teşekkürler.

Comment

Dünyanın Tarım ile ilgili tüm kitaplarını ve yayınlarını Türkiyede toplasanız bile, bu hantal, tembel, beceriksiz Tarım teşkilatı ve Eğitim sistemi olduğu müddetçe, hiç bir sonuç alamadığınız gibi, herhangi bir değişimi uygulayamaz ve herhangi bir gelişme kaydedemezsiniz..

Comment

Gözlemlerin tamamen doğru.hasad dergisini bulmak için gezmediğim kitapçı kalmadı antakya da.sadece kütüphanede var bu dergi.diğerleride öyle...

Comment

Working...
            X