fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Efendim
    12/3/2001

MEDİNE

Yokluğunda seni özledik.

Sana değen rüzgarı, seni örten bulutu özledik. Özlemeyi, özlenilmeyi, sevmeyi, sevilmeyi, sevindirmeyi, sevindirilmeyi özledik Efendim.

Aşkı, gözyaşını, müsamahayı, ahlakı, adabı, ihsanı, irfanı, iz'anı, feraseti, basireti, şecaati, celadeti, adaleti, meveddeti, muhabbeti özledik.

İzzeti, hikmeti, fıtratı, şefkati, hürmeti, devleti özledik.

Senden sonra tefrika meşrebimiz, taklit mezhebimiz, cehalet mektebimiz, atalet fıtratımız, hamakat şöhretimiz, ihanet sıfatımız, küffar velinimetimiz oldu.

Efendim,

Sen kendini 'abduhu ve rasuluhu: O'nun kulu ve elçisi' olarak takdim etmiştin. Sana iman eden bazıları sana hürmet adı altında seni kulluktan 'kurtarıp' melekleştirerek hayattan dışladılar. Bu ifrata karşı başka bazıları da tefrite sapıp seni 'güzel örnek' olmaktan çıkarıp bir 'postacı', bir 'ara kablosu' seviyesinde görerek hayattan dışladılar.

Bunların hepsi sana iman ediyordu. Ama seni hayatımızdan çıkarmanın ızdırabını çektirdiler bize. Bu işi, göğe çekerek ya da yere sokarak yapmaları sonuçta hiçbir şeyi değiş*tirmedi.

Allah seni 'güzel örnek' olarak gösterdi. Sen, Kur'an'ın konuşanı, yürüyeni, hareket edeniydin. Tıpkı bir annede spermin insana, bir ağaçta suyun meyvaya, bir arıda tozun bala, bir tavukta darının yumurtaya, bir koyunda samanın süte dönüşmesi gibi, ayetler sende hayata dönüşüyordu.

Allah ısrarla seni örnek gösterirken, birileri ısrarla 'kitab'ı, kitapları örnek göstermekte direndiler. Öylesi işlerine geliyordu, cansız bir nesneyi örnek edinmekle, canlı bir insanı örnek edinmek aynı olur muydu?

Efendim ,

Kitapsızlıktan değil, 'peygambersizlikten' kırıldık. Yokluğumuz peygamber yokluğu. Seni hatırlatan, seni andıran insanların hasretim çekiyoruz. Çocuklarımız peygamberi sorunca 'evladım onun ahlakı tıpkı falancanın ahlakı gibiydi' diyeceğimiz insanlar yok denecek kadar az.

İnsanlık destanıyla yaşıt olan vahiy sürecinde birçok kitapsız peygamber gelmişti de, bir tek 'peygambersiz kitap' gelmemişti. Sayemizde yaşlı dünya ona da şahid oldu efendim. Peygambersiz Kitab'a, Muhammed aleyhisselamsız Kur'an'a da şahid oldu. Şimdi Kur'an mahzun efendim , Kur'an öksüz. Seninle Kur'an'ın arasını ayırdık, etle tırnağın, toprakla tohumun, anayla evladın arasını ayırır gibi.

Gel de bir bak Efendim, bu mazlum ümmetin hali pür melaline. Bıraktığın din tanınmaz hale geldi. Bıraktığın sitenin harabelerinde bay*kuşlar tünedi.

Gün geçmez ki ümmetin coğrafyasından feryat yükselmesin, oluk oluk kan akmasın.

Bir olarak bıraktığın ümmetin kaç parçaya ayrıldığının sayısını onu parçalayanlar dahi unuttu.

Bıraktığın kutlu mirası hovarda mirasyediler gibi parçalayarak paylaştık Efendim . Nebevi mirasın irfani ve ahlaki boyutuna bir hizip, ilmi ve fik*rî Boyutuna bir başka hizip, siyasî ve hareketi boyutuna ise daha başka bir hizip sahip çıktı. Yüzyıllardır tüm bu hizipler ellerindeki parçanın 'bütünün kendisi' olduğunu iddia etmekle ömür tükettiler. 'Her hizip ellerindeki parçayla övünüp durdu.' Hepimiz hakikatin merkezine kendimizi oturtup 'hak benim' dedik.

Oysa ki Efendim, bazen parçalanan hakikat hakikat olmaktan çıkar. Ait olduğu bütün içerisinde anlamlı olan bir parça o bütünden ayrılınca anlamsızlaşabilir. Bunu farkedemedik Efendim .

Efendim ,

İsrailoğulları, peygamberlerini katlediyorlardı. Biz de senin güzel hatıratını, emanetini, adını ve sünnetini katlettik. Seni katlettik Efendim .

Kimilerimiz için sen hiç ölmedin, o ender bahtiyarlar seni hep içlerinde, işlerinde, hayatlarında, düşüncelerinde, duygularında, eylemlerinde, evlerinde yaşattılar.

Kimilerimiz içinde sen hiç doğmadın. Onlar hep senden mahrum yaşadılar. Şol mahiler ki derya içreydiler, deryayı bilmediler.

Varlığının kaç bahara bedel oldu*ğunu bilmeyenler yokluğunun ıstırabını nasıl duysunlar Efendim ?

Seni çok seviyoruz, seni çok özlüyoruz.

Bize kırgın mısın Efendim ?

Mustafa İslamoğlu
  • Fidanligi.com

Cevap: Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

'MUHAMMED' DEN MUHABBET OLDU HASIL
    MUHAMMED' SİZ MUHABBETTEN NE HASIL ?'

TÜM ÜYELERİMİZİN MEVLİD KANDİLİNİ KUTLAR VE EFENDİMİZ (S.A.V) HÜRMETİNE RABBİMİZden ''TÜM MÜSLÜMANLARA HAYIR KAPILARININ AÇILMASINI VE ŞER KAPILARININ KAPANMASI VE EFENDİMİZ (S.AV)'İN SÜNNETİNİ YAŞATANLARDAN OLABİLMEMİZ '' DUASINI KABUL BUYURMASINI NİYAZ EDİYORUM.

AYNI GÜNE TEVAFUK EDEN BAYAN ÜYELERİMİZİN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ' DE KUTLU OLSUN.

KADINLAR İÇİN SÖYLENECEK EN GÜZEL SÖZLERİ SÖYLEYEN EFENDİMİZİN BİR KAÇ HADİSİ ŞERİFİ İLE DE SÖZLERİMİ BİTİRMEK İSTİYORUM .
    RASULULLAH (S.A.V) Buyurdu ki; '' Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, ALLAHü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin! [Müslim]
    En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir. [Tirmizi]
    "Bir kadın, beş vakit namazını kılarsa, Ramazan orucunu tutarsa, namusunu korursa, kocasına itaat ederse, ona, "Cennetin kapılarından hangisini istersen oradan gir," denilir."

Comment

Peygamber efendimize sevgimiz ne kadar olmalı, gerçekten efendimizi seviyor muyuz. Etrafımızdaki çok sevdiğimiz annemiz, babamız, eşimiz, çocuğumuz hatta kendimizden daha çok sevebiyliyor muyuz. Bütün varlıklarımızın içinde Peygamberimizden uzak kalmanın hasretini ve yalnızlığını yaşayabiliyor muyuz... Bence, belirli gün ve haftalardaki kutlama programı gibi, belli sıralamalı işlemler yapılıyor ama bunun ruh dünyasına yansıması beklentimiz olan sevap dağarcığına birisini daha eklemek... Yoksa hayatımızda , yaşam şekli olarak hangimiz peygambein ayak izlerini takip edecek prensipli bir yol tutabiliyor.
      Duamız, "Rabbim peygamerimizin izinden, istikametle yürüyebilmek"
      Selam ve duamız tüm islam alemine olsun.

Comment

Yukardaki sözlerden sonra söyleyecek söz bulamıyorum.Sonsuz teşekkürler;yüce Rabbim Yar ve Yardımcınız olsun.Esen kalınız.

Comment

Tüm islam aleminin mevlid kandilini tebrik ederim...

Tıfl iken ol diler idi ümmeti,. Sen kocaldın terk edersin sünneti. (süleyman çelebi)

25.02.2010

Comment

herkezinmevlüt kandili kutlu olsun.

Comment

Tüm islam alemin Mevlid kandili mübarek olsun

Comment

Bugun mevlit kandilimi yaw?

Comment

doğrudur nice kandillere

Comment

Comment

Peygamberimiz’in doğumundaki mucizeler

Bismillahirrahmanirrahim

İrhasattan, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın velâdeti hengâmında vücuda gelen harikalardır ve hadiselerdir O hadiseler, onun velâdetiyle alâkadar bir surette vücuda gelmiş

Hem bi'setten(peygamberlik gelmeden evvel) evvel bazı hadiseler var ki, doğrudan doğruya birer mucizesidir Bunlar çoktur numune olarak, meşhur olmuş ve eimme-i hadis kabul etmiş ve sıhhatleri tahakkuk etmiş birkaç numuneyi zikredeceğiz

Birincisi: Velâdet-i Nebevî gecesinde, hem annesi, hem annesinin yanında bulunan Osman ibni Âs'ın annesi, hem Abdurrahman ibni Avf'ın annesinin gördükleri azîm bir nurdur ki, üçü de demişler: "Velâdeti ânında biz öyle bir nur gördük ki, o nur maşrık ve mağribi bize aydınlattırdı"

İkincisi: O gece Kâbedeki sanemlerin çoğu baş aşağı düşmüş

Üçüncüsü: Meşhur Kisrânın eyvânı (yani saray-ı meşhuresi) o gece sallanıp inşikak etmesi ve on dört şerefesinin düşmesidir

Dördüncüsü: Sava'nın takdis edilen küçük denizinin o gecede yere batması ve İstahrâbâd'da bin senedir daima iş'âl edilen, yanan ve sönmeyen, Mecusîlerin mâbud ittihaz ettikleri ateşin, velâdet gecesinde sönmesi

İşte şu üç dört hadise işarettir ki, o yeni dünyaya gelen zat, ateşperestliği kaldıracak, Fars saltanatının sarayını parçalayacak, izn-i İlâhî ile olmayan şeylerin takdisini men edecektir

Beşincisi: Çendan velâdet gecesinde değil, fakat velâdete pek yakın olduğu cihetle, o hadiseler de irhasat-ı Ahmediyedir (asm) ki, Sûre-i Fil'de nass-ı kati ile beyan edilen Vak'a-i Fildir ki, Kâbe'yi tahrip etmek için, Ebrehe namında Habeş meliki gelip, fil-i Mahmudî namında cesîm bir fili öne sürüp gelmiş Mekke'ye yakın olduğu vakit fil yürümemiş Çare bulamamış, dönmüşler Ebâbil kuşları onları mağlûp ve perişan etmiş, kaçmışlar Bu kıssa-i acibe, tarih kitaplarında tafsilen meşhurdur İşte şu hadise, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın delâil-i nübüvvetindendir Çünkü velâdete pek yakın bir zamanda, kıblesi ve mevlidi ve sevgili vatanı olan Kâbe-i Mükerreme, gaybî ve harika bir surette, Ebrehe'nin tahribinden kurtulmuştur (Mektubat 19 Mektup Sh 177)

Kandiliniz mübarek olsun.

Comment

kandiliniz mubarek olsun

Comment

Başta Aizi Milletimiz olmak üzere;Tüm İslam aleminin Mevlit kandilini kutlar,hayırlara vesile olmasını yüce mevladan niyaz ederim.

Comment

Herkesin Mevlid kandilini kutlarım.

Comment

Working...
                            X