fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hümik Asit

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: hümik asit

sadece ph dusurucu varmıdır? cinko bildiğim kadarıyla ph ı dusurur ne dersiniz ?

Comment

Bugun aldım marka ismi versem mahsuru olurmu bilmiyorum ama organogreen i onermişlerdi onu aldım 5 lt. teşekkurler

Comment

ağaç başına 200 gr toz humik asit kullanabilirsin.. Ağaçlardaki değişimi görmem uzun sure almaz

Comment

ağaç başına 200 gr toz humik asit ağacın halı hatırını sorar sadece fayda edebilmesi için 0,5 KG geçemeniz sizin adınıza faydalı olur.
          saygılar

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            ağaç başına 200 gr toz humik asit ağacın halı hatırını sorar sadece fayda edebilmesi için 0,5 KG geçemeniz sizin adınıza faydalı olur.
            saygılar

toz haldeki humik asit (%75 humik fulvik )sadece halini hatrını sormakla kalmaz.. tabi bu ağaçın durumunada bağlı

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              saygılar
              sn kardelen kendi gübreni yapabilirsin tarifini veriyim

hümikasit toz % 75 lik 6.667 kgram

pancar melası % 70 lik org madde 14.286 kgram

şilempe % 60 org madde 8.334 kg

edta şelatlı çinko % 7 zn 7.142 kgram

üre %46 azot 10.870 kg

su arıtılmış 52.701 kgram

bir kazan içerisine hepsini tektek ekleyip karışım homojen ouncayakadar karıştırın ve bir tel süzekten süzüp kapalı bir kutuya koyun
              yakarda gübrenin içerisini yazim
              organikmadde % 20
              hümikfulvikasit % 5
              edtaşelatlı çinko % 0.5
              üreazotu % 5

ağaç bşına kökten 0.500 gram 40 litre su ila verilmeli

Comment

Bende arkadaşlara kaliteli leonardit kullanılması düşüncesine katılıyorum. Hocalarımız tek başına Hümik asit yetmez diyorlar. Yanında mutlaka Fülvik asit de olasını söylüyorlar. İçinde birazda organik madde olunca adına leonardit diyorlar. Dünyanın bütün kimyacıları bir araya gelseler leonarditi yapmalarının mümkün olmadığını da belirtiyorlar. Bu arada ağaç veya dönüm başına şu kadar leonardit kullanılır demenin doğru olmadığını biliyorum. Hümik+fülvik asit oranı ile organik madde oranı ne kadar yüksekse o kadar kullanım miktarı düşüyor. Yanı her leonarditin kullanım miktarı farklı oluyor. Örneğin bizim leonarditi labenden alınmış analiz rapaoru ile kullanım miktarlarını içeren listeyi ekledim. Nem miktarı da çok önemli nem miktarı arttıkça ürün yerine suya para ödemek zorunda kalırsınız.
                Eklenen Dosyalar

Comment

Working...
                X