2 yasındaki deveci armutlarımdan aldıgım yaprak ornekleri ektedir bu ateş yanıklıgımıdır? eger ateş yanıklıgı ise su an uygulayacagım çöcum önerileriniz nedir? teşekkurler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ateş yanıklıgı bu mu?
Collapse
X
-
Cevap: ateş yanıklıgı bu mu?
Ateş yanıklığı değil bu.
Her ne kadar fotolar net olması da fosfor noksanlığı olma ihtimalini düşündünüz mü?
Sebebi ise;
Ateş yanıklığında bu şekilde kloroz olmaz.
Yaprakların damar arası ve damarları komple yanar.
Resme bakınız.
Muhtemelen sizin bahçenizde bu şekilde komple yanmış kısım yoktur.
Saygılar.
Comment
-
Sanırım bu iyi.selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın baranbayram, Teşekkür ederim. Yalnız resim çok küçük. Yenileme imkanınız var mı acaba?
Ya bu konudaki sizin görüşleriniz nedir?
Comment
-
bilgileriniz için teşekkurler. ilk resim çok kucuk belli değil pek. fakat ikinci resimden gordugum benim ilk surgunlerin hali gibi. surgunler bu sekilde kurudu ben kestim sıtroptomisin bir kez verdim. ikincisinde ise antrocol+goztası uygulaması yaptım. ve agac diplerinede yarım avuc goztası serptim. su an surgunler 80-100 cm verdiler. fakat yapraklarda bu sekilde kararmalar olustu ve tum yaprakları kaplayım zamanla kuruyup dokulecekler cunku gecen senede boyle oldu. potas eksikliğimidir bilemiyorum? bilgileriniz için teşekkurler.
Comment
-
Dediğinizşekilde iş yine değişti.mining Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbilgileriniz için teşekkurler. ilk resim çok kucuk belli değil pek. fakat ikinci resimden gordugum benim ilk surgunlerin hali gibi. surgunler bu sekilde kurudu ben kestim sıtroptomisin bir kez verdim. ikincisinde ise antrocol+goztası uygulaması yaptım. ve agac diplerinede yarım avuc goztası serptim. su an surgunler 80-100 cm verdiler. fakat yapraklarda bu sekilde kararmalar olustu ve tum yaprakları kaplayım zamanla kuruyup dokulecekler cunku gecen senede boyle oldu. potas eksikliğimidir bilemiyorum? bilgileriniz için teşekkurler.
Ataçladığınız resimlerde kararma değil kızarma gördüm ben ve dolayısı ile fosfor noksanlığı dedim ama siz kararma diyorsunuz ve devamında kurumadan söz ediyorsunuz.
Kuruma varsa bu ki besin noksanlıklarında sanırım sadec mağnezyum da göürülür ki alakası yok, uyguladığınız pestisitler doğru.
Ama arada tecrübelerime dayanarak söylüyorum;
ruhsatlı olup olmayışına bakmaksızın carbendazim ve benomyl gibi sistemik fungusitleri de uygulamanızı tavsiye ederim.
Comment

Darısı Benim Başıma İnşallah Değerli Dostlarımız Bir Tek Bana Yardımcı Olmadı
(şaka) Boncuklarımın Birazı Duruyor Daha
Nazar Boncukları
Comment