fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ateş yanıklıgı bu mu?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• ateş yanıklıgı bu mu?

2 yasındaki deveci armutlarımdan aldıgım yaprak ornekleri ektedir bu ateş yanıklıgımıdır? eger ateş yanıklıgı ise su an uygulayacagım çöcum önerileriniz nedir? teşekkurler.
  • Fidanligi.com

Cevap: ateş yanıklıgı bu mu?

şu yaprakları birde sürgünle birlikte alsanız ne ii olur ama bu ateş yanıklığı omaya bilir onun için bide sürgün görsem nasıl olur

Comment

Sürgünle görmeiğim iin ve resimlere netlik yeterli olmadığı için net bir şey söylyemem çünkü ateş yanıklığı sürgün hastalığıdır saygılar sürgünler yanık gibi olur

Comment

surgunler 60-70 cm boy attılar fakat surgunlerin bazılarının alt dal kısımlarında siyahlıklar var tırnakla soyulabiliyor bu siyahlıklar. teşekkurler saygılar.

Comment

Bilemem senden sürgün fotoğrafı istiyorum yarn nasıl olsa bahcedesin bugün saygıl

Comment

Ateş yanıklığı değil bu.
            Her ne kadar fotolar net olması da fosfor noksanlığı olma ihtimalini düşündünüz mü?

Sebebi ise;
            Ateş yanıklığında bu şekilde kloroz olmaz.
            Yaprakların damar arası ve damarları komple yanar.
            Resme bakınız.
            Muhtemelen sizin bahçenizde bu şekilde komple yanmış kısım yoktur.
            Saygılar.

Comment

Sayın baranbayram, Teşekkür ederim. Yalnız resim çok küçük. Yenileme imkanınız var mı acaba?

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sayın baranbayram, Teşekkür ederim. Yalnız resim çok küçük. Yenileme imkanınız var mı acaba?
                Sanırım bu iyi.
                Ya bu konudaki sizin görüşleriniz nedir?

Comment

bilgileriniz için teşekkurler. ilk resim çok kucuk belli değil pek. fakat ikinci resimden gordugum benim ilk surgunlerin hali gibi. surgunler bu sekilde kurudu ben kestim sıtroptomisin bir kez verdim. ikincisinde ise antrocol+goztası uygulaması yaptım. ve agac diplerinede yarım avuc goztası serptim. su an surgunler 80-100 cm verdiler. fakat yapraklarda bu sekilde kararmalar olustu ve tum yaprakları kaplayım zamanla kuruyup dokulecekler cunku gecen senede boyle oldu. potas eksikliğimidir bilemiyorum? bilgileriniz için teşekkurler.

Comment

mining Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    bilgileriniz için teşekkurler. ilk resim çok kucuk belli değil pek. fakat ikinci resimden gordugum benim ilk surgunlerin hali gibi. surgunler bu sekilde kurudu ben kestim sıtroptomisin bir kez verdim. ikincisinde ise antrocol+goztası uygulaması yaptım. ve agac diplerinede yarım avuc goztası serptim. su an surgunler 80-100 cm verdiler. fakat yapraklarda bu sekilde kararmalar olustu ve tum yaprakları kaplayım zamanla kuruyup dokulecekler cunku gecen senede boyle oldu. potas eksikliğimidir bilemiyorum? bilgileriniz için teşekkurler.
                    Dediğinizşekilde iş yine değişti.
                    Ataçladığınız resimlerde kararma değil kızarma gördüm ben ve dolayısı ile fosfor noksanlığı dedim ama siz kararma diyorsunuz ve devamında kurumadan söz ediyorsunuz.

Kuruma varsa bu ki besin noksanlıklarında sanırım sadec mağnezyum da göürülür ki alakası yok, uyguladığınız pestisitler doğru.

Ama arada tecrübelerime dayanarak söylüyorum;
                    ruhsatlı olup olmayışına bakmaksızın carbendazim ve benomyl gibi sistemik fungusitleri de uygulamanızı tavsiye ederim.

Comment

tesekkur ederim dogrudur pas içinde captan+benomyl uygulaması yaptım birkezde .resimde ii cıkmamıs anlasılan ama kızarıklık değil karartı resimdekiler siyah yani. teşekkurler.

Comment

Faydamız oldu ise ne mutlu.

Comment

Alpay abi Hadi Geçmiş Olsun Darısı Benim Başıma İnşallah Değerli Dostlarımız Bir Tek Bana Yardımcı Olmadı (şaka) Boncuklarımın Birazı Duruyor Daha Nazar Boncukları

Comment

neden gecmiş olsun dedinki cozulmus bişey yokki ben yaptıklarımı soyledim okadar? ama yanıklık devam ediyor

Comment

resimde surgunde meydana gelmiş ateş yanıklığı lütfen cözüm için yardımcı olursanız sevinirim. surgunler 1 metre oldu fakat dallarda bu tarz yaralar boy gosterdi yardımcı olursanız sevinirim. teşekkurler

Comment

Working...
                              X