sn Hocam H.İbrahim AKTAŞ'ın ana sayfasındaki yazısını okudum.Öncelikle kendisine teşekkür ediyorum.Aşk İnsan'ın yaşı,almış olduğu eğitim ve hayat görüşüyle de doğru orantılıdır.Günümüz gençlerinin aşk anlayışıyla,Kerem ile Aslı,Leyla ile Mecnun arasındaki aşk ve Yunus EMRE'nin,Hacı Bayram-i Veli'nin,MEVLANA'nın aşkı arsındaki farkı siz okuyuculara bırakıyorum.Halvethane yada itikaf'a giren biriyle,başını kırmızı,maviye boyamış,kulağına ve burnuna pirsıng küpesi denilen naneyi takan lümpen genç kardeşimizle,Tertemiz duyguyla namus abidesi Anadolu genç kızına gönül veren ve hayatını feda eden asil delikanlı arasında...ve sabahlara kadar elini semaya açmış Bir gönül erinin arasındaki farkı artık görünüz..."AHHH MİNEL AŞKKK". Rabbim aşkınızı artırsın...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
AŞK
Collapse
X
-
Cevap: AŞK
Allahu alem,İnsanın sosyal bir varlık olarak yaratılmasındaki ana gaye, onun sosyal öğrenmelerle hayatına yön verecek olmasındandır. Aşk veriliş gayesi bir yana, insana fıtraten verilmiş güçlü bir duygudur. Belki de aşk olmasaydı, insan yaratıcısını bu denli yoğun duygularla tanıyamayacaktı.
Evet, günümüzde karşısında şapkamızı çıkarabileceğimiz aşkları çok nadir olarak görmekteyiz. Bizim gençliğimizdeki yayınlanan Tan, Bulvar gibi gazetelerin başını çektiği medya artık meyvelerini vermiş durumda.
Araba akümülatörü reklamında bile, kaçak eti bol kadınların kullanıldığı bir dünyada aşk yara almasında kim alsın.
İnsan sosyal öğrenmelerle cemiyet hayatını anlar ve anlamlandırır. Özgürlük adına sokağa dökülen acınacak haldeki çağımızın kadınına da ancak bu kadar aşık olunur.
Zaman zaman gençlerle yaptığım mülakatlarda gördüğüm ana tema şu: Aşk süsü verilmiş faydalanma amaçlı beraberlik.
Comment
-
Yunusun aşkını taşıyabilen bir insan olabilmek için, Yunusun kalbi gbi sahih bir kalbe sahip olmak gerekiyor. Günümüzün modern insanı beden sağlığına verdiği önemi, kalp ve ruh sağlığına vermediği müddetçe kalbi ölü, canlı cesetlerin yığınını arttırır. Kalpsiz bir nesil de kendi kendisini fesheder ve Allah yerine yepyeni bir nesil inşa eder. Bu bizim fıtrat geleneğimizdir...
Comment
-
yunus gerek kendi çağında gerekse daha sonra kaç kişinin yetişmesi gibi bir hizmete girişip halka kurmuştur acaba. Sadece şiirler okuyup avare avare gezen bir dervişmi imiş yoksa İmamı Azam gibi bir halka kurup adam (talebe) yetiştirmişmidir. İnsanlık tarihinde örnek arayan Allah Resulune baksın. yeter. O ne yapmış gönül adamları denilenler ne yapmış. Yunus un hayatı çok da fazla bilgim yok ama bir necip fazıl bir Mehmet Akif de şiirler yazmış, çile çekmiş ama nasıl çile çekmiş. Bazen düşünmekte fayda var sanki.
Comment
-
Gönül adamı, Allah ve Rasülünün aşkı ile dolu olan insanlardır. Gönüllerindeki Allah aşkı, gerek kendi nesillerinin yetişmesinde gerekse günümüz nesillerinin yetişmesinde ibreti alem olmuştur. Hatta o insanların Kuran ve sünneti hayata geçirme titizlikleri Allahü alem, günümüz nesilleri için de kuvvetli dozda aşı niteliğinde olmuştur.
Comment

Comment