fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çam Ağacı Problemi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Çam Ağacı Problemi

Merhaba,Komşumun bahçesindeki çam ağacı benim bahçeme sarkıyor ve rüzgar yönünde olduğu için tüm pisliği benim bahçeme dökülüyor.Kes dememe rağmen kesmedi.Bende bu ağacı yavaş yavaş kurutmak niyetindeyim.bu konuda tecrübesi olan var mı?
    Merak etmeyin bu kuruttuğum ağaç yerine başka bir yere 2 tane ağaç dikeceğim.İzci sözü

Benim bulduğum yöntemler
    1-Dibine tuz dökmek
    2-Bakır çivi saplamak
    3-Ağacı delip round up doldurmak

Sizin öneriniz nedir?
  • Fidanligi.com

Cevap: Çam ağacı problemi

vallahi pes dogrusu.Ne kadar da bu işte uzmanlaşmışsınız.

Comment

Mecbur kalmasam heralde yapmazdım.Ama bütün emeklerimin boşa gitmesinede izin veremem bir çam yüzünden.Ben ne kadar anlayışla yaklaşsamda arkadaşla iletişim kuramıyorum.Tüm pisliğini temizlemek zorunda kalıyorum.

Comment

Cam ağacının yaprakları ne ki pisliği olsun.Ancak bahçeme gölge yapıyor bu yüzden meyve sebze yetiştiremiyorum deseniz belki anlaşılır ama pisliği lafının biraz iç boş kalıyor..

Comment

Çam ağacı diken yapraklı bir bitki olduğu ve bu dikenlerin asidik yapıda olmasından dolayı çevresinde birşey yetişmiyor.Ayrıca yılın belirli zamanlarında (Özellikle yazın) sarı bir toz püskürtüyor.Bu toz bitkilerin üzerine yapışıyor ve kurutuyor.Sabah bu yaprakları temizlesem akşam aynısını görüyorum.Kışında yaprakları dökmediği için aynı dert....

Comment

O zaman tek yolun hukuki mücadele. Çok kolay yolu. Keşif yaptırın önce. Bilirkişi raporu ile mahkemeye veriniz. Mahkemeyi kaybedeceğinden dolayı masrafları da karşısı ödemek zorunda kalır. Ama önce il-ilçe Tarım müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edip raporlaştırınız.

Comment

Sn Salluvan haklı:çam polenleri bazı insanlara alerji yapabilir.Özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen çam üzerlerindeki tırtıl pamukları gözlere zarar verir.Diyelimki hergün iğnesini temizlese bile kökleri bahçesinde bitilere ciddi zarar verir.Ayrıca asidik özelliği vardır.Kendisine tavsiyem hukuki işlem uzun sürer.Araya aracı soksun.tarımda tanıdıkları varsa daha iyi olur.İş hukuki yola girerse uzar.Sonra komşuyla kötü olur.Bu Konuda sitenin Hukuk köşesinde yargıtay kararı var.Aynısı değil ama benzeri.selamlar.

Comment

Teşekkür ederim.Bu arada belediyeden bir yetkiliyi getirdim ama özel mülkiyet diye işlem yapamayız dedi
                Sanırım Tarım md.lüğüne gideceğim dediğiniz gibi.Teşekkür ederim

Comment

kardeş sana kolay gelsin ama bana kalırsa ağacı kurutma peygamberimiz komşusunun verdiği sıkıntılara katlanan için cenneti müjdelediğini sakın unutma .ama illede kurutacaksan sen zaten gerekeni yapmışsın kalanı ALLAH daha iyi bilir. saygılar.!

Comment

Cevap: Çam Ağacı Problemi

salluvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Merhaba,Komşumun bahçesindeki çam ağacı benim bahçeme sarkıyor ve rüzgar yönünde olduğu için tüm pisliği benim bahçeme dökülüyor.Kes dememe rağmen kesmedi.Bende bu ağacı yavaş yavaş kurutmak niyetindeyim.bu konuda tecrübesi olan var mı?
                    Merak etmeyin bu kuruttuğum ağaç yerine başka bir yere 2 tane ağaç dikeceğim.İzci sözü

Benim bulduğum yöntemler
                    1-Dibine tuz dökmek
                    2-Bakır çivi saplamak
                    3-Ağacı delip round up doldurmak

Sizin öneriniz nedir?
                    Hiç uğraşmayın, bakın yarın yılbaşıymış. (!)

Comment

Working...
                    X